Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker.

Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte at besøge, hvis du trænger til en afslappende badeferie.

Men, hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vi har her samlet en top-5 over nogle af de oplevelser, attraktioner og seværdigheder, som du bare SKAL se eller opleve, når rejsen går til Vietnam.

Indhold i artiklen og- Top-5 seværdigheder og oplevelser i Vietnam, du ikke må misse:

  • Vietnamesisk madkultur
  • Oplev naturen og bjergene i Vietnam
  • Oplev Vietnam på cykel
  • Slap af på lækre badestrande
  • Besøg charmerende og hyggelige Hoi An

Oplev den Vietnamesiske madkultur

Oplev den vietnamesiske mad - Bun Cha

En helt central oplevelse i Vietnam, som du kan se frem til at sætte tænderne i, er det lækre vietnamesiske køkken: Supper, nudler, sandwiches og boller, der strutter af smag fra friske råvarer, urter og krydderier. Gå på jagt på mad-markeder eller søg de kulinariske oplevelser i den lokale street food.

Et rigtigt godt tip er at booke en Food Tour med en lokal engelsktalende guide, som kan give dig en indføring i den lokale madkultur og lokale specialiteter.

Oplev naturen og bjergene i Vietnam

Oplev Vietnams bjerge i bil eller bag på en motorcykel.

Tag med op i bjergene på en tur, du aldrig glemmer. Mød de lokale minoriteter og kom helt tæt på vietnamesernes daglige liv og hverdag. Her oplever du hjørner af Vietnam, som de færreste turister ser.

Et rigtig godt tip er at booke en motorcykeltur, hvor en lokal guide tager dig med til uspolerede steder og bjerglandsbyer.

De mest populære steder at tage afsted fra er Hue, Hoi An og Nha Trang. Turene kan foregå på motorcykel eller i bil. Vi anbefaler at afsætte 3 dage til dette.

Læs mere om motorcykelture i Vietnam og book en tour her. 

Se og slap af på de lækre badestrande

Badeferie i Vietnam , Phu Quoc Island.

Oplev afslapningen på en badeferie i VietnamOplev en badeferie på Whale Island i Vietnam.

Riv et par dage ud af kalenderen og slap af på Vietnams lækre badestrande eller prøv vandaktiviteter som eksempelvis snorkling og dykning.

På øerne Phu Quoc og Con Dao ud fra kysterne i det sydlige Vietnam finder du resorts med lækre badestrande og rigtig gode hotelmuligheder.

Fra Hoi An på østkysten har du nem adgang til badestrandene An Bang Beach og Cua Dai Beach, som bestemt er et besøg værd.

Læs mere om strandene i Vietnam og få tips til en afslappende badeferie i Vietnam.

Oplev Vietnam på cykel – den bedste måde at se Vietnam på

Se Vietnam fra en cykel - Hoi An cykeltur - gæster der cykler ved rismarkerOplev en cykeltur i Hoi An Se og oplev hvordan de lokale fisker

En af de bedste måder at opleve det autentiske Vietnam er fra en cykel. På trods af trafikken bør du alligevel give dig selv den oplevelse at se Vietnam fra en cykel.

Fra Hoi An er cyklen et oplagt transportmiddel til de nærliggende strande, der ligger i kort cykelafstand uden for byen, men også til sightseeing rundt i byen.

Fra Hoi An er Cam Kim Island et oplagt udflugtsmål, hvor du fra cyklen kan opleve det rolige landsbyliv, små gader og ikke mindst den fantastiske natur. Rismarker med vandbøfler og plantager med vandkokosnødder suser forbi, og der er masser af unikke fotomuligheder.

Fra Hanoi er det oplagt at tage en cykeltur ud til West Lake, som er Hanois største ferskvandssø. På den 17 kilometer lange cykeltur kan du opleve de lokale fiskere og gøre stop ved de små lokale caféer og restauranter. Tag en pause og stå af cyklen ved Phu Tay Ho og oplev alle aktiviteterne og handlen ved templet.

Også den fredelige dal Mai Chau er et oplagt mål for en cykeltur. Tag afsted i 1-2 dage og oplev små landsby og styltehuse.

Tip: Der er masser af smukke cykelruter overalt i Vietnam. Kontakt os herunder eller fang os på chatten, så hjælper vi dig med at planlægge de bedste cykelture til de mest spændende lokale seværdigheder og attraktioner, lige meget hvilken by din tur går fra.

Fra vores kontor i Hoi An kan du nemt leje en cykel hos os og få flere lokale tips til ture ud i området omkring Hoi An.

Besøg charmerende og hyggelige Hoi An

Oplev Vietnams hyggeligste by Hoi An

Hoi An er en fantastisk lille by, hvor du slipper for den karakteristiske vietnamesiske trafik. Hoi An er bl.a. kendt for deres skræddere, men også for de oplagte muligheder for at deltage på Cooking Classes.

Tip: Brug 4-7 dage i Hoi An. Deltag på en Cooking Class, oplev byen og nærområderne fra cykel, sejl på floden eller tag en tur ind i landet og op i bjergene, hvor du kan møde de lokale ude i de hyggelige landsbyer.

Vi anbefaler denne 2-dages tur fra Hoi An til Hue, hvor du sammen med en engelsktalende guide oplever landsbyer, hvor en række etniske minoriteter bor. Vi stopper ved varme og kolde kilder, hvor du kan tage en dukkert. Vi rejser gennem Hai Van bjergpasset, hvor du kan nyde udsigten til nogle af Vietnams smukkeste landskaber i fulde drag. Frokosten indtages på en flydende restaurant, og derefter rejser vi videre langs fiskerlandsbyer, indtil vi når målet i Hue.

Vil du have flere tips til, hvad du skal se i Vietnam?

Kontakt os herunder eller fang os på chatten, så hjælper vi dig med at finde den tur, som viser dig alt det, du drømmer om at opleve og se i Vietnam!

Andre læste også:

Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »
Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Vi får ofte spørgsmålet, Hvornår skal man rejse til Vietnam?, og det kan vi sådan set godt forstå. Vietnam er et langt land, og vejret udarter sig meget forskelligt alt efter sæson.

Vi vil her, prøve at skabe et overblik over hvordan vejret er i Vietnam de forskellige måneder af året. … Læs mere

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Find os på sociale medier

Bestil et uforpligtende tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud
Team Vietnam Rejser
Kontakt information
Antal rejsende
Skal vi hjælpe med flybilletter?
Har du nogle ønsker eller andet?
Udfyldes kun hvis du har trykket "ja tak" til flybilletter

For at kunne give et uforpligtende tilbud på fly, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.