Phu Quoc Island

Ca. 50 km fra det vietnamesiske fastland og en flyvetur på en lille time, og du befinder dig i det fredelige tropiske paradis Phu Quoc Island i Thailand-bugten. Øen, der er Vietnams største, er et sandt mekka af fantastiske strande, uberørt natur og en afslappet atmosfære.

Øen er ganske stor – mere end knap 50 km fra nord til syd og her bor ca. 80.000 mennesker. Her finder man nogle af de smukkeste strande i Vietnam og øen er kendt for de bedste fisk og skaldyr i landet. På grund af relativt dårlige landbrugsjorde og ufremkommeligheden i de bjergfyldte områder, er det mest peberproduktionen, der har gjort øen kendt samt selvfølgelig fiskeriet. Det er også her man finder den verdensberømte vietnamesiske fiskesauce nuoc nam.

Phu Quoc bliver mere og mere kendt for danskere, der ønsker badeferie i Vietnam og i Asien generelt. Mange har besøgt Thailand flere gange, og vil nu gerne prøve noget nyt. Phu Quoc byder også på mulighed for dykning og snorkling.

Phu Quoc - Seværdigheder på øen

Ud over de fantastiske strande byder Phu Quoc Island på et utal af aktiviteter man kan kaste sig over;

Dykning på Phu Quoc

Der er rige muligheder for dykning på koralrev bl.a. på den lille ø Hon Thom. Øen er kendt for de sæsonbetonede vinde, og de fleste familier har af den årsag to huse – et på vest siden og et på øst siden. Der er et par dykkercentre på Phu Quoc, vi anbefaler Rainbow Divers. Skriv til os for mere information. Der er gode muligheder for dykning på både nord og sydsiden af øen.

Snorkling ture afgår hver dag, hvis vejret tillader det. Vi kan også arrangere det sammen med din badeferie.

Svømning i Da Ban kilden, der ligger 16 km øst for Duong Dong. Bækken virker nærmest poetisk, når den baner sig vej gennem terrænet. Stedet benyttes af de lokale som udflugtsmål med medbragt mad.

Strande på Phu Quoc

Der er flere kendte strande, som man bestemt bør besøge på Phu Quoc Island. Dai Beach er en af de smukkeste og er ca. 1500 meter lang. Sao Beach på den østlige side af Phu Quoc Island ligger lidt isoleret og kan være svær at finde, men er absolut et besøg værd.

Ganh Dau Beach må du ikke gå glip af. Den er beliggende på den nordlige del af Phu Quoc Island omgivet af uberørte skove og bjerge. Fra Ganh Dau kan man se til Cambodja.

Dihn Cau Rock Templet er placeret ved mundingen af Duong Dong floden og er en kombination af et buddhistisk tempel og et fyrtårn. Dihn Cau Rock er derfor også muligheden for at få en udsigt over de små fiskebåde i flodmundingen samt kysten. Stedet benyttes i øvrigt ivrigt om aftenen af de lokale, der nyder solnedgangen.

Phu Quoc National Park

Phu Quoc National Park fylder mere end 50% af øen og blev etableret i 2001. Her er bl.a. 23 orkidearter samt andre sjældne planter. Der er mere end 200 forskellige dyrearter registreret i parken, hvoraf en del af dem er truede arter.

National Parken kan både opleves på motorcykel og som hiking. Turen er en særdeles behagelig måde at undslippe varmen, da vegetationen dækker for solens varme.

Fængslet på Phu Quoc

Phu Quoc fængslet blev bygget i 1949-1950 af de franske kolonister. Fængslet rangerer som et særlig historisk levn af national betydning. Fængslet dækker et areal på 40.000 kvadratmeter, og blev lukket, efter at landet blev forenet og senere åbnet for besøgende.

Hvornår skal du rejse til Phu Quoc?

Mange ønsker Phu Quoc i sommerferien, men det er ikke noget vi anbefaler, da der ofte er meget regn i den periode. Derimod anbefaler vi Hoi An og Danang til badeferie i sommerperioden. 

Phu Quoc er bedst fra december til april.

Phu Quoc hunden

Phu Quoc Island har deres egen hunderace, der oprindeligt levede vildt på øen. Senere blev de brugt til jagt, og selv om de har skarpe tænder er de i dag ganske tamme, og ses stadig overalt på øen.

Så badeferien ligger lige om hjørnet, – du skal bare tage hen hvor peberet gror!

Faq om Phu Quoc

Ja man kan sagtens snorkle i Vietnam. Det er forskelligt fra årstid til årstid hvor der er bedst at snorkle i Vietnam.

Phu Quoc er bedst om vinteren, mens Hoi An er bedst om sommeren.

Skriv til os og få en liste over de steder der er bedst for snorkling i Vietnam, i den periode du skal rejse.

Rejser med Phu Quoc inkluderet

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.