Phu Quoc Island - Badeferie på Phu Quoc øen i Vietnam
Phu Quoc Island - Badeferie på Phu Quoc øen i Vietnam

Phu Quoc Island

Ca. 50 km fra det vietnamesiske fastland i syd, en flyvetur på en lille time, og du befinder dig i det fredelige tropiske paradis Phu Quoc Island i Thailand-bugten. Øen, der er Vietnams største, er et sandt mekka af fantastiske strande, uberørt natur og en afslappet atmosfære.

Danskerne kender Phu Quoc

Phu Quoc bliver mere og mere kendt for danskere, der ønsker badeferie i Vietnam og i Asien generelt. Mange har besøgt Thailand flere gange, og vil nu gerne prøve noget nyt. Phu Quoc byder også på mulighed for dykning og snorkling.

Ud over de fantastiske strande byder Phu Quoc Island på andre aktiviteter man kan kaste sig over.

Fakta om Phu Quoc

Vietnams største Ø

Phu Quoc er Vietnams´s største Ø. Den har et areal på 574 km². Der er ca. 50 km fra nord til sydspidsen på øen .

Indbyggertal

Indbyggertallet kan svinge meget alt efter om det er højsæson for turister eller ej. Der skønnes at der bor 180.000 på øen.

Phu Quoc hunden

Phu Quoc har sin helt egen hunderace "Phu Quoc dog". Den er kendetegnet ved at have en "uglet" stribe pels midt på ryggen.

Fiskesauce

Phu Quoc er verdenskendt kendt for produktionen af den Vietnamesiske fiskesauce "Nuoc Mam".

400 tons kvalitets peber

Grundet dårligt landbrugsjord og ufremkommeligheden i de bjergfyldte områder, er det mest peberproduktionen, der har gjort øen kendt fiskeriet.

Gode bedestrande

Phu Quoc har masser af gode strande som strækker sig rundt om hele øen. Vær obs på hvilken strand du besøger på hvilken årstid.

Phu Quoc´s seværdigheder

Ud over de fantastiske strande byder Phu Quoc Island på et utal af aktiviteter man kan kaste sig over;

Snorkling & dykning på Phu Quoc

Der er rig mulighed for dykning på koralrev bl.a. på den lille ø Hon Thom. Øen er kendt for de sæsonbetonede vinde, og de fleste familier har af den årsag to huse – et på vest siden og et på øst siden.

Der er et par dykkercentre på Phu Quoc, vi anbefaler Rainbow Divers. Skriv til os for mere information. Der er gode muligheder for dykning på både nord og sydsiden af øen.

Snorkling

Snorkling ture afgår hver dag, hvis vejret tillader det. Vi kan også arrangere det sammen med din badeferie.

Svømning i Da Ban kilden, der ligger 16 km øst for Duong Dong. Bækken virker nærmest poetisk, når den baner sig vej gennem terrænet. Stedet benyttes af de lokale som udflugtsmål med medbragt mad.

Dykning

Der er rige muligheder for dykning på koralrev bl.a. på den lille ø Hon Thom. Øen er kendt for de sæsonbetonede vinde, og de fleste familier har af den årsag to huse – et på vest siden og et på øst siden.

Strande & badeferie på Phu Quoc

Phu Quoc byder på uendelig mange strande rundt på hele øen. Nogle strande er gode i nogle måneder mens andre er gode i andre måneder. 

De fleste større resorts og hoteller ligger ned til vandet. Vi bruger oftest hoteller og resorts der ligger på vestsiden af øen. Der ligger mange gode resorts på hele strækningen fra nord til syd.

Ganh Dau Beach

Ganh Dau Beach må du ikke gå glip af. Den er beliggende på den nordlige del af Phu Quoc Island omgivet af uberørte skove og bjerge. Fra Ganh Dau kan man se til Cambodja.

Dai Beach & Sao beach

Der er flere kendte strande, som man bestemt bør besøge på Phu Quoc Island. Dai Beach er en af de smukkeste og er ca. 1500 meter lang.

Sao Beach på den østlige side af Phu Quoc Island ligger lidt isoleret og kan være svær at finde, men er absolut et besøg værd på den rigtige årstid.

Phu Quoc National Park

Phu Quoc National Park fylder mere end 50% af øen og blev etableret i 2001 af den vietnamesiske regering. Parken og dele af parken har tidligere haft status af Natural Protection Area og Nature Reserve.

Her er bl.a. 23 orkidearter samt andre sjældne planter. Der er mere end 200 forskellige dyrearter registreret i parken, hvoraf en del af dem er truede arter.

Phu Quoc National Park kan både opleves på motorcykel og som hiking. Turen er en særdeles behagelig måde at undslippe varmen, da vegetationen dækker for solens varme.

Phu Quoc hunden

Phu Quoc Island har sin egen hunderace, der oprindeligt levede vildt på øen. Senere blev de brugt til jagt, og selv om de har skarpe tænder er de i dag ganske tamme, og ses stadig overalt på øen.

Fængslet på Phu Quoc

Phu Quoc fængslet blev bygget i 1949-1950 af de franske kolonister. Fængslet rangerer som et særlig historisk levn af national betydning. Fængslet dækker et areal på 40.000 kvadratmeter, og blev lukket, efter at landet blev forenet og senere åbnet for besøgende.

Dinh Cau Rock Templet er placeret ved mundingen af Duong Dong floden og er en kombination af et buddhistisk tempel og et fyrtårn. Dinh Cau Rock er derfor også muligheden for at få en udsigt over de små fiskebåde i flodmundingen samt kysten. Stedet benyttes i øvrigt ivrigt om aftenen af de lokale, der nyder solnedgangen.

Svømning i Da Ban kilden, der ligger 16 km øst for Duong Dong. Bækken virker nærmest poetisk, når den baner sig vej gennem terrænet. Stedet benyttes af de lokale som udflugtsmål med medbragt mad.

Så badeferien ligger lige om hjørnet, – du skal bare tage hen hvor peberet gror!

 

 

Hvornår skal man rejse til Phu Quoc?

Mange ønsker Phu Quoc i sommerferien, men det er ikke noget vi anbefaler, da der ofte er meget regn i den periode. Derimod anbefaler vi Hoi An og Danang til badeferie i sommerperioden. 

Phu Quoc er bedst fra december til april.

Phu Quoc FAQ

Phu Quoc er et af de bedste steder for badeferie i Vietnam. 

Phu Quoc er bedst fra december til april.

Byen Duong Dong er hovede byen på øen, der byder på shopping, men der er ikke store shoppingcentre.

Send os dine spørgsmål
eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Bestil tilbud
Team Vietnam Rejser

Se vores andre ture i Vietnam

Vietnam byder på alt fra spændende historiske byrundture, fantastiske madoplevelser, til cykelture på landet, trekking/vandrring i bjerge og skov, mini-krydstogt på Halong Bugten, Mekong Deltaet og selvfølgelig badeferie.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere