Ho Chi Minh City (Saigon)

Ho Chi Minh city, eller Saigon som det hed inden Vietnam-krigens afslutning, er den største og mest moderne by i Vietnam. Byens ca 15 millioner indbyggere står for anslået ca 65% af BNP i Vietnam og det kan mærkes. Der er en rigtig storbys puls og byen sover aldrig helt. 

Byen er delt op i 24 distrikter, Distrikt 1 til 12 og så 12 med navne. 

Distrikt 1 er centrum i byen og her ligger de store højhuse tæt og danner en skyline med byens gågade i centrum af det hele. 

Shopping i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh er enhver shoppers drøm. Der er butikker i stort set alle huses underetager, og der er masser af markeder og moderne shoppingcentre spredt ud over byen.

Ben Thanh marked

Ligger i Distrikt 1 og er det mest kendte marked, dog temmelig turistet og man skal være en god forhandler for ikke at betale for meget her. Markedet har en rigtig god street food afdeling med en masse små boder der sælger et enormt stort udvalg af VIetnamesiske retter til meget små penge.

Saigon Square marked

Ligger i Distrikt 1 og er et kæmpe marked for sko,tøj,tasker og diverse elektroniske varer. Er kendt for kopivarer i god kvalitet til billige penge.

Sence Marked

Ligger i Distrikt 1. Markedet er placeret i kælderen af parken der hedder 23/9. Markedet er med samme udvalg som på Saigon Square, dog ikke så stort, og så deler de pladsen med en masse små madboder som byder på asiatisk mad.

Markedet har aircon så det er ideelt til shopping i de varmeste dagtimer.

China Town

China town er et stort område i Distrikt 10 som for det meste er salg i store mængder til handlende andre steder i byen. Et område med et enormt dynamisk liv som er en oplevelse man ikke lige glemmer.

Shoppingcentre

Der er et utal at shoppingcentre i byen. Af de bedste kan nævnes Parkson, Vincom og Diamond Plaza. 

Hvor skal man spise i Ho Chi Minh?

Ho Chi Minh byder på en enormt bred vifte af madkulturelle oplevelser fra traditionelle Vietnamesiske street-food retter ( link til Vietnam rejsers street food tur )til 5 stjernet fransk inspireret buffet.

Pga byens mange udlændinge er der i byen et stort marked for mange nationaliteters køkken som f eks Dansk, Svensk, Tysk, Indisk, Spansk, mellemøstlig og meget mere.

Vietnam rejser anbefaler

 • Mad House i D2: Dansk prisvindende restaurant i hyggelig gårdhave miljø.
 • Caravelle Hotel: Stor overdådig buffet i D1
 • Sence marked: Marked med en masse madboder med asiatisk mad
 • Street-food tur med Vietnam rejser 

Hvad skal man se i Ho Chi Minh City?

Der er mange ting at se i Ho Chi Minh, og de fleste bliver overrasket over mulighederne i byen. De fleste der gæster byen er på den klassiske byrundtur (link til citytour)som starter med en tur til Cu Chi tunnelerne og derefter krigsmuseum, det gamle franske posthus og katedralen før der sluttes ved det gamle sydVietnamesiske præsidentpalads. Turen til Cu Chi tunnels kan også tages i en speedbåd så man samtidigt får en tur på Saigon river og får en mekong delta fornemmelse.( link til speedbådtur ).

Fransk arkitekttur

Byen byder på mange gamle smukke bygninger fra den Franske tid, og her kan især fremhæves museum for moderne kunst som tidligere var privat bolig for en af de rigeste handelsmænd i VIetnam og gangbroen mellem D1 og D4 som er tegnet af ingen mindre end Gustave Eiffel som også tegnede eiffeltårnet i Paris.

Landmark 81

Landmark 81 er Vietnams nyeste skyskraber og de 81 etager gør at den pt ligger som nr 14 over verdens højeste bygninger. Der er mulighed for at komme op på de øverste etager, ligesom der i bygningen Bitexco i D1 også er mulighed for at komme op og få et perfekt udsyn over byen.

Parker og flod

Er man ude efter at få gået nogle ture er det bare at kridte skoene og komme afsted. Vi vil nævne Tao Dan park i D1 og så en tur ved floden som deler D1 og Phu Nhuan Distrikt. Floden snor sig gennem byen med fortov ned til floden og kaffebarer hele vejen langs, på begge sider af floden.

Ho Chi Minh for børn

Har man børn med som trænger til lidt underholdning så er der i stort set alle indkøbscentre store legelande, arkadehaller og skøjtebaner eller man kan tage en taxi ca 10 km til Suoi Tien forlystelsesland i D9 (især for de 4-12 årige)

Savner man kulde, slud og sne, så ligger der et sneland (snowtownsaigon.com)

Oplevelser i og omkring Ho Chi Minh City

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

 • Kontakt os her

  Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
 • Vietnam Rejser - Kontakt os
 • Ønsker du tilbud på flyrejse?

  Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.