Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (Saigon)

Shopping i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City er enhver shoppers drøm. Der er butikker i stort set alle huses underetager, og der er masser af markeder og moderne shoppingcentre spredt ud over byen.

Ben Thanh marked

Ligger i Distrikt 1 og er det mest kendte marked, dog temmelig turistet og man skal være en god forhandler for ikke at betale for meget her. Markedet har en rigtig god street food afdeling med en masse små boder der sælger et enormt stort udvalg af VIetnamesiske retter til meget små penge.

Saigon Square marked

Ligger i Distrikt 1 og er et kæmpe marked for sko,tøj,tasker og diverse elektroniske varer. Er kendt for kopivarer i god kvalitet til billige penge.

Sence Marked

Ligger i Distrikt 1. Markedet er placeret i kælderen af parken der hedder 23/9. Markedet er med samme udvalg som på Saigon Square, dog ikke så stort, og så deler de pladsen med en masse små madboder som byder på asiatisk mad.

Markedet har aircon så det er ideelt til shopping i de varmeste dagtimer.

China Town

China town er et stort område i Distrikt 10 som for det meste er salg i store mængder til handlende andre steder i byen. Et område med et enormt dynamisk liv som er en oplevelse man ikke lige glemmer.

Shoppingcentre

Der er et utal at shoppingcentre i byen. Af de bedste kan nævnes Parkson, Vincom og Diamond Plaza. 

  • Hvor skal man spise i Ho Chi Minh?

Ho Chi Minh byder på en enormt bred vifte af madkulturelle oplevelser fra traditionelle Vietnamesiske street-food retter ( link til Vietnam rejsers street food tur )til 5 stjernet fransk inspireret buffet.

Pga byens mange udlændinge er der i byen et stort marked for mange nationaliteters køkken som f eks Dansk, Svensk, Tysk, Indisk, Spansk, mellemøstlig og meget mere.

Vietnam rejser anbefaler

  • Mad House i D2: Dansk prisvindende restaurant i hyggelig gårdhave miljø.
  • Caravelle Hotel: Stor overdådig buffet i D1
  • Sence marked: Marked med en masse madboder med asiatisk mad
  • Street-food tur med Vietnam rejser 

Hvad skal man se i Ho Chi Minh City?

Der er mange ting at se i Ho Chi Minh, og de fleste bliver overrasket over mulighederne i byen. De fleste der gæster byen er på den klassiske byrundtur (link til citytour)som starter med en tur til Cu Chi tunnelerne og derefter krigsmuseum, det gamle franske posthus og katedralen før der sluttes ved det gamle sydVietnamesiske præsidentpalads. Turen til Cu Chi tunnels kan også tages i en speedbåd så man samtidigt får en tur på Saigon river og får en mekong delta fornemmelse.( link til speedbådtur ).

Fransk arkitekttur

Byen byder på mange gamle smukke bygninger fra den Franske tid, og her kan især fremhæves museum for moderne kunst som tidligere var privat bolig for en af de rigeste handelsmænd i VIetnam og gangbroen mellem D1 og D4 som er tegnet af ingen mindre end Gustave Eiffel som også tegnede eiffeltårnet i Paris.

Landmark 81

Landmark 81 er Vietnams nyeste skyskraber og de 81 etager gør at den pt ligger som nr 14 over verdens højeste bygninger. Der er mulighed for at komme op på de øverste etager, ligesom der i bygningen Bitexco i D1 også er mulighed for at komme op og få et perfekt udsyn over byen.

Parker og flod

Er man ude efter at få gået nogle ture er det bare at kridte skoene og komme afsted. Vi vil nævne Tao Dan park i D1 og så en tur ved floden som deler D1 og Phu Nhuan Distrikt. Floden snor sig gennem byen med fortov ned til floden og kaffebarer hele vejen langs, på begge sider af floden.

Ho Chi Minh for børn
Har man børn med som trænger til lidt underholdning så er der i stort set alle indkøbscentre store legelande, arkadehaller og skøjtebaner eller man kan tage en taxi ca 10 km til Suoi Tien forlystelsesland i D9 (især for de 4-12 årige)

Savner man kulde, slud og sne, så ligger der et sneland.

Oplevelser i og omkring Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, eller Saigon som den stadig kaldes, er Vietnams største og mest kaotiske by. Der bor godt 12 millioner mennesker i byen, og man regner med, at der kører i omegnen af 6 millioner scootere og motorcykler rundt i byen. Pulsen er høj og skyskrabere i glas og metal skyder op over alt som paddehatte. Men der er noget poetisk over kaos, og det lader som om, at det gamle Saigon har lagt sig i førersædet mod fremtiden på en skinnede ny motorcykel.

 
Ho Chi Minh City er porten til Vietnam, og her er der plads og rum til, at traditionen kan leve side om side med den moderne indflydelse. Det er her man oplever højhusene nærmest væve sig ind i de franske koloniale villaer, og hvor bybilledet fyldes med koniske ris-hatte side om side med hip hopperens cap. 

Saigons historie blev skrevet længe før den amerikanske hær troppede op, og man skal blot gå til Jade Emperor Pagoden, bygget af kineserne i 1909 eller besøge det centrale postkontor bygget i storladen fransk arkitektur for at få et fragment af alle de mosaikstykker, som by-historien er sammensat af.

Uanset hvad du ønsker, kan denne utrolige metropol levere. Hvad enten du vil handle billigt på markedet eller få målt op til skræddersyet tøj. Her kan du sippe en cocktails med skyliner udsigt, eller slukke tørsten med en kold øl i en af de små sidegader.

Franskmændene overtog magten i Saigon i 1862, og byen blev gjort til hovedstad i den franske koloni Cochinkina. Byen begyndte at udvide og udvikle sig under fransk indflydelse og en række bygninger i kolonistil blev bygget, og af den grund ofte kaldt “Orientens Paris.” Efter afslutningen af Anden Verdenskrig, forblev Saigon hovedstad i den franske koloni i Cochinkina.
Ho Chi Minh City & oplevelserne omkring
Ho Chi Minh City og omegn inviterer til et hav af aktiviteter – her skal blot nævnes de vigtigste;

Det er muligt at se og prøve Cu Chi Tunnelerne, som er et netværk af næsten 500 km tunneler, der blev anvendt af Viet Cong under Vietnamkrigen. Man kan også farer vild i Chinatown, der er en labyrint af templer, restauranter og medicinbutikker.

Besøge Vietnam History Museum – et fantastisk sted at lære om de farverige begivenheder i Vietnams fortid. Museet huser en stor samling af keramik, våben og kanoner. Der er fotografier, tøj og husholdningsartikler fra tilbage så langt som 1700-tallet.

Jade Emperor Pagoda er en af de mest dragende pagoder i byen og blev bygget i 1909 af det kantonesiske samfund. Dedikeret til forskellige kinesiske-Vietnamesisk guddomme, i en blanding af taoistiske og buddhistiske stilarter.

Besøg War Remnants Museum – museet huser torturinstrumenter og hundredvis af fotografier af grusomheder begået i det 20. århundrede, og i særdeleshed under Vietnamkrigen. På forsiden af museet er en lille samling af militært isenkram, herunder kampvogne og fly og, måske mest interessant, den mobile guillotinen, der anvendtes af de franske kolonister til at skabe retfærdighed i hele landet, før Anden Verdenskrig.

Gå på shoppingtur på Ben Thanh Markedet – Selvom markedet er overfyldt, er det det perfekte sted at gøre et godt køb eller prøve noget traditionelt (og billigt) vietnamesisk mad.

En nylig attraktion i byen er Saigon Skydeck, en observationsplatform på Bitexco Financial Tower, som har en højde af 262 meter, og dermed den højeste bygning i Ho Chi Minh City. Inspireret af formen af en lotus knop (den vietnamesiske nationale blomst), symboliserer bygningen i glas og stål det nye Vietnam. Fra 49. etage tilbydes der en fantastisk udsigt over byen og Saigon-floden.

Ho Chi Minh City er ”klassens frække dreng” sammenlignet med Hanoi, og byen vrimler med ludere, lommetyve og andet godtfolk, der kun underbygger den farverige stemning og den storbyatmosfære, der er svær at finde andre steder i Vietnam. Midt i district 1 finder man Bui Vien Street, der tilsyneladende aldrig sover, og hvor barer, levende musik og billigt mad tiltrækker mange – især backpackere.

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere