fbpx

Coronavirus – Covid-19 & Vietnam

Coronavirus & Vietnam Opdateret 14/3 2020  Udenrigsministeriet fraråder alle rejser ud af Danmark. De anbefaler alle danskere i udlandet rejser hjem. Læs mere på https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/vietnam/ Ingen indrejse Vietnam har lukket grænserne for de fleste lande i europa, herunder Danmark. Danskere bliver nægtet  indrejse i Vietnam. Nuværende og kommende gæster Lige nu har vi fokus på alle …

Læs mere Coronavirus – Covid-19 & Vietnam

Tuyên Quang Festival

Kun 165 km fra Hanoi finder man Tuyen Quang City, der samtidig er hovedby i den nordlige bjergrige provins af samme navn. Hvert år afholdes der i byen Mid-Autumn Festival, og det går ikke stille af. I år er det den etniske gruppe Dao der præger festivalen med deres kultur og historie. Repræsentanter for Dao folket fra hele 12 provinser var tilstede ved åbningen af festivalen den 29. September i et festfyrværkeri af farver, musik og udklædning.

Læs mere Tuyên Quang Festival

Nha Trang – Fantastiske strande og storbyatmosfære

Nha Trang

Nha Trang er en kystby og hovedstaden i Khanh Hoa Provinsen. Nha Trang er blevet stadig mere populært i de senere år på grund af sine uberørte strande, bedste dykkersteder samt masser af lækker mad.

Taget i betragtning at Nha Trang er en af Vietnams mest berømte badebyer, tiltrækkes turisterne ikke kun på grund af de flotte og uberørte strande, men også den urbane storbyatmosfære man kan finde her.

Læs mere Nha Trang – Fantastiske strande og storbyatmosfære

Fra Hoi An til Quang Ngai på motorcykel

Hvis man på sin rejse til Vietnam har lyst til at komme helt tæt på naturen, opleve livet i de små landsbyer i provinsen og få en dybere forståelse af kulturen i landet, er en motorcykeltur det helt rigtige valg. Der arrangeres ture i hele landet, og man kan vælge at have chauffør med, så man får den fulde oplevelse på bagsædet eller evt. vælge selv at køre og have en guide med, der kender området. Det sidste kræver dog internationalt kørekort.

Læs mere Fra Hoi An til Quang Ngai på motorcykel

Kong Skull Island – En tynd kop te

I den utrættelige række af film om King Kong er den seneste ”Kong. Skull Island” blevet et monsterhit i Vietnam, da en del af filmens scener er skudt i Halong Bay, Ninh Binh og Phong Nha. Det er oplagt, at de mystiske og imponerende scenerier i Halong Bay egner sig fortrinligt til en eventyrfilm som King Kong, og kulissen er da også lige så ”breathtaking”, som i virkeligheden – men så holder storheden desværre også op…

Læs mere Kong Skull Island – En tynd kop te

Eden Coffee – genvej til paradis

En tur i paradis er for de fleste noget man kun kan håbe på – men i kvarteret omkring St. Josephs Katedralen i Hanoi, er muligheden åben for alle. Det er ikke mange turister, der har opdaget denne genvej til det paradisiske, og måske skyldes det, at man nemt overser den smalle indgang til Cafeen. Cafemiljøet er præget af store farverige vægmalerier og blomster samt sofaer og brede lænestole i mange farver. Lokalerne er lyse, og temaerne på det tre etagers Café hus skifter fra etage til etage.

Læs mere Eden Coffee – genvej til paradis

Hanoi; Kommunistiske propaganda-højtalere er snart historie.

Et besøg i Hanoi er også mødet med en kommunistisk kultur, der på mange måder kan virke gammeldags, men samtidig er med til at skabe den fantastiske følelse, at man er havnet i en tidslomme.

En af de elemeter i bybilledet, som ofte bliver fotograferet, og som sikkert har vækket mange turister tidligt om morgenen er de mange højtalere, der stor set hænger på hvert gadehjørne.

Læs mere Hanoi; Kommunistiske propaganda-højtalere er snart historie.

2017 er Hanens år

I Vietnam har man 2 kalendere – den kalender vi bruger i vesten og så den kinesiske månekalender. Alle vietnamesere bruger månekalenderen for at finde datoer for festivaler og lovende datoer. Derfor holder vietnameserne nytår på en ny dato hvert år. Det nye år 2017 er Hanens år og begynder den 28. januar 2017 og slutter den 15. februar 2018.

Læs mere 2017 er Hanens år

At rejse til Vietnam under Tết (Vietnamesisk nytår)

Hvis man tror, at man kan lægge julens og nytårets festligheder og madorgierne bag sig med en tur til Vietnam i januar/februar, så vil man hurtigt opleve, at nytårs-vanviddet i europæisk forstand er ingenting ift. vietnamesernes nytår Tết.

Hele Vietnam er på den anden ende, og da højtiden er det eneste tidpunkt på året, hvor vietnameserne har ferie, vil en hel befolkning i få dage rejse hjem til familien og nyde højtiden der.

Læs mere At rejse til Vietnam under Tết (Vietnamesisk nytår)

Nha Xa Village – silke i lange baner

Når kvinderne i Vietnam skal være ekstra fine til højtider, fester osv., vælger mange den traditionelle kjole Ao Dai. Modefolk over hele verden har ladet sig inspirere af denne elegante nationale klædedragt, der med sin elegance og lethed forener et feminint udtryk af historie og modernitet. Kjolen er lavet af håndlavet silke – og er en del af den tusindårige silketradition, som man stadig kan opleve i Vietnam.

Silken fra Vietnam er berømt for sin høje kvalitet, og for kendere regnes den for bedre end både den kinesiske og japanske silke.

Læs mere Nha Xa Village – silke i lange baner

Ha Giang provinsen – storslået natur og etnicitet

Den fjerntliggende provins i det nordlige Vietnam med de smukkeste naturscenerier hedder Ha Giang. Trods provinsens overvældende naturskønhed er den på ingen måder besøgt af turister som storesøsteren mod vest – Sapa.

I Ha Giang provinsen er 90% af befolkningen etniske minoriteter, og området er en åben invitation til at komme tæt på den specielle kultur og levevis de repræsenterer.

Læs mere Ha Giang provinsen – storslået natur og etnicitet

Suoi Cá thần – Nok se ikke fiske

Ca. 3 timers kørsel fra Hanoi (ikke langt fra Cuc Phuong Nationalpark og kun 15 km fra Ho Chi Minh stien er en smal hængebro, der fører direkte til Suoi Cá thần. Det er den lille bæk der har gjort dette sted berømt, og vietnamesere rejser gerne langt for at opleve bækken og dens klare vand og ikke mindst fiskene.

I daglig tale bliver de kaldt Gude fiskene, og der knytter sig en del overtro til disse fisk.

Læs mere Suoi Cá thần – Nok se ikke fiske

Thai Nguyen – te, grotter og farverig natur

Thai Nguyen provinsen i det nordlige Vietnam ligger ca. 3 timers kørsel fra Hanoi. Provinsen er mest kendt for sin produktion af te. I det bjergrige område bor der lidt mere end en million mennesker og provinsen repræsenterer 8 etniske grupper.

Te-markerne breder sig over 16 000 hektar kun ovegået af Lam Dong Provinsen, der med sine 100 000 ha er landet største te-prodicent. Netop derfor kaldes Thai Nguyen ofte for Nordvietnams Dalat.

Læs mere Thai Nguyen – te, grotter og farverig natur

Trung Thanh – Painting Village – Landsbykunst

En lille times kørsel fra Hoi An ligger det lille fiskerleje Trung Thanh. Med en af Vietnams flotteste strande har landsbyen med sine knap 600 indbyggere ligget her i årevis uden at gøre sig særlig bemærket. På det kridhvide sand ses de mange fiskerbåde henslængt i en slags hemmelig orden, og vidner om, at havet stadig er den økonomiske hovedpulsåre for landbyens beboere.

Læs mere Trung Thanh – Painting Village – Landsbykunst

Hang Da Markedet – Tonsvis af tøj

Hang Da Markedet er et besøg værd af mange grunde. Her er sammensmeltningen af et kommercielt indkøbscenter og det traditionelle vietnamesiske marked. Hang Da er placeret i Hanois forretningskvarter og er en tre etagers bygning mættet med varer i overflod. Det er knapt så stort som Dong Xuan, men er med sit nichesalg af bl.a. brugt tøj blevet et hit ikke kun blandt vietnamesere med også turister.

Læs mere Hang Da Markedet – Tonsvis af tøj