Tuyên Quang Festival

Kun 165 km fra Hanoi finder man Tuyen Quang City, der samtidig er hovedby i den nordlige bjergrige provins af samme navn. Hvert år afholdes der i byen Mid-Autumn Festival, og det går ikke stille af. I år er det den etniske gruppe Dao der præger festivalen med deres kultur og historie. Repræsentanter for Dao folket fra hele 12 provinser var tilstede ved åbningen af festivalen den 29. September i et festfyrværkeri af farver, musik og udklædning.

Details

Fra Hoi An til Quang Ngai på motorcykel

Hvis man på sin rejse til Vietnam har lyst til at komme helt tæt på naturen, opleve livet i de små landsbyer i provinsen og få en dybere forståelse af kulturen i landet, er en motorcykeltur det helt rigtige valg. Der arrangeres ture i hele landet, og man kan vælge at have chauffør med, så man får den fulde oplevelse på bagsædet eller evt. vælge selv at køre og have en guide med, der kender området. Det sidste kræver dog internationalt kørekort.

Details

Kong. Skull Island – En tynd kop te

I den utrættelige række af film om King Kong er den seneste ”Kong. Skull Island” blevet et monsterhit i Vietnam, da en del af filmens scener er skudt i Halong Bay, Ninh Binh og Phong Nha. Det er oplagt, at de mystiske og imponerende scenerier i Halong Bay egner sig fortrinligt til en eventyrfilm som King Kong, og kulissen er da også lige så ”breathtaking”, som i virkeligheden – men så holder storheden desværre også op…

Details

Hanoi; Kommunistiske propaganda-højtalere er snart historie.

Et besøg i Hanoi er også mødet med en kommunistisk kultur, der på mange måder kan virke gammeldags, men samtidig er med til at skabe den fantastiske følelse, at man er havnet i en tidslomme.

En af de elemeter i bybilledet, som ofte bliver fotograferet, og som sikkert har vækket mange turister tidligt om morgenen er de mange højtalere, der stor set hænger på hvert gadehjørne.

Hanois borgmester Nguyen Duc Chung har på en konference for nylig fortalt, at de mange højtalere er en forældet informationsvej. Borgmesteren mener ikke de rustne højtalere længere kan matche Internettet, når man skal nå ud til borgerne.

Borgmesteren har bestemt, at det er op til lokale embedsmænd, hvorvidt de vil fjerne de mange højtalere, men mener dog stadig at de små landbyer i provinsen stadig har behov nyheder via højtaleranlæg.

Hanois højtalere blev i 1960´erne og 70´erne ophæng primært til at advare om luftangreb fra amerikanerne. Senere blev systemet brugt til annoncering af lokale møder, folkesundhed, pensionsudbetalinger og en række samfundsoplysninger pænt pakket ind i kommunistisk propaganda musik… Højtalersystemer er brugt langt uden for Hanoi, og der sendes mindst to gange om dagen – om morgenen og om aftenen.

Når højtalerne (måske) nu forsvinder fra bybilledet, mister Hanoi en lille flig af den charme det er at besøge byen og bringer sig dermed endnu et lille skridt ind på den digitale motorvej, hvor informationer sikkert vil drukne i Internettets uendelig mange andre tilbud i stedet for at forsvinde i larmen af dyttende scootere og bil-os.

Et besøg i Hanoi i Vietnam, er også mødet med en kommunistisk kultur, der på mange måder kan virke gammeldags, men samtidig er med til at skabe den fantastiske følelse, at man er havnet i en tidslomme.

Details