Seværdigheder i Nordvietnam

Hanoi

Hanoi, Vietnams hovedstad ligger i den nordlige del af landet. Mange tror at Ho Chi Minh (det gamle Saigon) er hovedstaden fordi det er den største by.

Indbyggertallet i Hanoi, der har den gamle bydel er 7-9 millioner mennesker. 

Jeg (Kenneth) har Hanoi som en klar favorit by sammen med Hoi An. Hanoi er lidt en mellemting mellem hyggelige Hoi An og mastodonten Ho Chi Minh City.

Hanoi gemmer på den gamle by med de populære 36 gader, det franske kvarter, nye moderne højhuse som feks Lotte Tower og nye moderne boligkomplekser som feks Times City og Royal City med store shopping centre under jorden.

Hvor skal man bo i Hanoi?

Der er flere områder du kan bo i, men ét område skiller sig ud i hovedstaden Hanoi, Det gamle kvarter.

Det gamle kvarter

Vælger du at bo i det gamle kvarter, er der kortest til alle seværdigheder og det man skal se i Hanoi. Hoan Kiem søen der ligger midt i byen, er samlingspunktet for unge som ældre der løber, udøver  Tai Chi, cykler eller bruger det primitive udendørs gym, både tidlig morgen og om eftermiddagen.

Er du morgenmenneske bør du gå ned til søen ved 6 tiden om morgen.

Det er også fra det gamle kvarter der er lettest afhentning til de mange udflugter som feks Halong Bay, Sapa mv.

Bor du udenfor det gamle kvarter vil det koste lidt ekstra at blive hentet til diverse udflugter.

West Lake

Området omkring West Lake, der ligger nord for det gamle kvarter, er der hvor de fleste fastboende udlændinge holder til. Omåder byder på masser af spændende restauranter, caféer, barer mm.

Det er de færrest turister der vælger at bo i dette område.

Det øvrige Hanoi

Endnu færre vælger et hotel udenfor det gamle kvarter og West Lake. Der er færre vestlige restauranter (hvis du skulle få lyst til det), og der er færre der snakker engelsk.

Vores anbefaling er at du bor i Hanoi´s gamle bydel.

Hvad skal man se og opleve i Hanoi?

Det gamle kvarter

Det er en oplevelse i sig selv at gå rundt i det gamle kvarter og opleve hverdags livet, de hyggelige gader, trafikken, gadesælgerne og de små lokale butikker der er indrettet i de lokales stue, ja endda nogle gange i soveværelse.

Det Franske Kvarter

Franskmændene har sat deres præg på Hanoi, og det kan ikke bare se på de lokale Banh Mi (sandwich), men også masser af bygninger i det gamle kvarter bære præg af den franske arkitektur. 
 

Ture og udflugter fra Hanoi

Der er rigtig mange ture og udflugter af både få timers og flere dages varighed fra Hanoi.
Flere af dem kan varmt anbefales.
Lav et afsnit med hvad man skal se (på egen hånd) og hvad man skal opleve (udflugter).

Hvor skal man spise i Hanoi?

Vores erfaring efter møder med mange gæster viser at, mange faktisk er lidt tilbageholdende med at prøve de lokale gadekøkkener.

Er du tilbageholdende? Det behøver du ikke være, og du snyder dig selv for en masse gode smagsoplevelser, ikke bare i Hanoi, men i hele Vietnam.

Gå på opdagelse i byen og prøv de forskellige retter som Bu Cha, Pho Cuon, Pho Ga/Pho Bo, friske og dybstegte forårsruller.

Spis hvor der er andre

Et godt råd er, kun at spise hvor der er andre gæster, på den måde er du sikker på maden løbende skiftes ud, og at det ikke er gammel mad de servere.

Sprit hænderne og tør bestikket af ind brug, du ved, bare for en sikkerhedsskyld.

Madoplevelser med guide

Er du stadig lidt utryg eller kunne du godt tænke dig at opleve vores bedste udvalgte retter med en lokal guide, så har vi nogle meget populære Food ture i både Hanoi, Hoi An og Ho Chi Minh.

Du kan også lære at lave nogle lokale retter selv, på en Cooking Class i feks. Hoi An.

Kort over Hanoi

Hanoi der er hovedestaden i Vietnam, ligger i det nordlige Vietnam. Kortet her viser både Hanois Gamle bydel, og områderne omkring.

Vi anbefaler du bor i Hanois Gamle by.

I og omkring Hanoi er der en masse seværdigheder, du både selv kan gå rundt til, men også flere hvor det er en god ide at have en guide med.

Se kortet over Hanoi herunder.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hanoi Vietnam: ture til seværdigheder i og omkring Hanoi

Vi har her samlet de mest populære ture og rejser til de vigtigste seværdigheder i og omkring Hanoi Vietnam, som vores tidligere gæster har bestilt. Fælles for alle ture er, at de kan bookes som de er, eller tilrettes så de passer til lige netop jeres ønsker og behov. Hanoi bugner af seværdigheder: Besøg fx det gamle kvarter og det franske kvarter og oplev de to kvarterers helt forskellige stemninger. Gå en tur langs togskinnerne i Hanois gamle bydel og kom helt tæt på bydelens liv mellem smalle gader og huse. Vores populære City Tour tager dig med rundt i Hanoi til byens mest spændende seværdigheder.

Top-3 seværdigheder i Hanoi, Vietnam: 

Tran Quoc Pagoden
Ho Chi Minhs Mausoleum
Litteratur Templet
 

Top-3 endagsture fra Hanoi:

Mai Chau
Ba Be Nationalpark
Hoa Lu – Tam Coc: 
 
Har du spørgsmål til seværdigheder eller brug for inspiration til ture, så kontakt os på chatten eller via formularen nederst på siden. Vi hjælper dig med at finde lige præcis de oplevelser i og tæt på Hanoi, du drømmer om.

Hanoi City Tour

Hanoi City Tour

Du kan vælge imellem to Hanoi City Ture, der adskiller sig ved afslutningsvis at tage jer til enten det Etniske Museum eller Keramik landsbyen. Begge tur-muligheder indeholder et besøg på Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minhs hus og museum, Litteratur templet og den Et-søjlede Pagoda.

Ba Be National Park

Ba Be National Park

Ba Be National Park ligger 250 km nordvest for Hanoi, og er en overset perle for naturelskere. Det bakkede landskab med tæt skov, kun afbrudt af den dybe smaragdgrønne Ba Be sø, udgør et fantastisk idyllisk landskab. Du har mulighed for at sejle på Ba Be søen, trekke, opleve grotter og vandfald.

Hoa Lu Tam Coc

Hoa Lu – Tam Coc

Hoa Lu – Tam Coc, også kaldet “Halong Bay på land” på grund af de imponerende limstensklipper, der rager op imellem rismarkerne, ligger kun godt 90 km fra Hanoi og er et perfekt endags udflugtsmål fra Hanoi.

Mai Chau

Mai Chau

Har du ikke tid til at besøge Sapa, så er Mai Chau det perfekte alternativ. Dalen med de smukke rismarker og landsbyer, ligger omkranset af bjerge, der skaber en idylisk atmosfære, og er beliggende blot 160 km fra Hanoi. Du får mulighed for at cykle rundt og se etniske minoriteter arbejde i rismarkerne. Vi anbefaler, at se Mai Chau med en overnatning.