Vietnamesisk mad

I forhold til det Kinesiske og Thailandske køkken er Vietnamesisk mad stadigt forholdsvis ukendt for danskerne, men de seneste år er Vietnamesisk mad blevet mere og mere populært i Danmark. Den efterhånden kendte Dansk-Vietnameser Anh Le, har med sit tv show om vietnamesisk madkultur, der blev vist på DR2, hjulpet danskernes opdagelse af Vietnamesiske mad godt på vej. Derudover har hun åbnet tre Vietnamesiske restauranter i København. Men også i andre provinsbyer er der kommet Vietnamesiske restauranter til. Som dansk turist rejsende til Vietnam kan det derfor være, man har et lille forudgående kendskab til vietnamesisk mad. På Vietnam Rejser vil vi introducere dig til nogle af de mest kendte vietnamesiske retter, samt anbefale steder i Vietnam, hvor disse retter kan nydes under dit besøg. Læs mere om retter og find de bedste lokaliteter i Vietnam til at nyde autentisk Vietnamesisk mad her.

Vietnamesisk mad - Kenneth's top 5

Bun Cha

Bun Cha er klart min favoritret, hvis den altså laves rigtigt. En Bun Cha er ikke bare en Bun Cha. 

Banh Xeo

Banh Xeo også kaldet Vietnamesiske pandekager skal være sprøde og tilberedt med tilpas olie, ikke for meget.

Mixet af pandekagen, køb, rejer, det grønne og den rigtige dyppelse kan redde hele dagen – jeg har fået de bedste Banh Xeo i Hoi An.

Banh Cuon

Blød rulle lavet på ris dej med blanding af hakket svinekød og almindelig judasøre svampe, dertil kan man dyppe det i fiskesovs, som giver det en lidt saltet smag.

Det stammer fra den nordlige del af Vietnam men spises i hele landet. Det er typisk en ret der spises om morgenen. 

Bun Bo Nam Bo

Lækkert oksekød med masser af grønt  og den helt rigtige dressing får en til at slappe helt af og bare nyde.

Et koldt glas Tra Da passer rigtig godt til.

Banh Mi

Banh Mi er en klassiker og en ret der er lige til at gå til og nem at tage med. Den fås over hele landet og i rigtig mange udgaver. 

Min anbefaling er at prøve forskellige steder, men lad vær med at gå efter de populære fra guidebøgerne.

Vietnamesisk mad i Danmark​

Bep Viet - Vietnamesisk mad i København

Bep Viet ligger på Frederiksberg og tilbyder b.la. den måske nok mest populære ret blandt vores gæster når de er i Vietnam – BUN CHA.

Jeg glæder mig til at besøge Bep Viet og smage deres Bun Cha næste gang vi er i Danmark.

Besøg Bip Viet´s hjemmeside

An No Restaurant - Vietnamesisk mad i Roskilde

På Restaurant An No har ejer Thong Dinh Le sørget for du får en oplevelse af Vietnam. Selv de små røde plastikstole som man kender fra hvert gadehjørne i Vietnam venter på du kommer forbi. Thong Dinh Le var i sin tid med til at starte den kendte LeLe restaurant op.

Jeg skal helt sikkert forbi næste gang vi kommer til Danmark.

Besøg Restaurant An No´s hjemmeside

Hello Banh Mi - Vietnamesisk mad i Svendborg

Som navnet siger tilbyder Hello Banh Mi selvfølgelig baguette, men også forårsruller, Pho med både okse og kylling, Vietnamesisk filter kaffe fås også.

Besøg Hello Banh Mi´s hjemmeside

Lav din egen Vietnamesiske mad

Flere og flere eksperimentere i køkkenet og vil gerne lave sin egen Vietnamesiske mad. Vi har her samlet et par steder hvor du kan købe ind til dit eget Vietnamesiske mad eventyr. Har du tips til andre steder man kan købe ind, hvis andre ønsker at prøve sig med Vietnamesisk madlavning, så send os endelig navn og adresse på butikken.

Pandasia.dk - Asiatisk online supermarked

Bep Viet ligger på Frederiksberg og tilbyder b.la. den måske nok mest populære ret blandt vores gæster når de er i Vietnam – BUN CHA.

Jeg glæder mig til at besøge Bep Viet og smage deres Bun Cha næste gang vi er i Danmark.

Besøg Bip Viet´s hjemmeside

AsiaTorvet.dk - Asiatiske fødevarer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Besøg Restaurant Asia Torvet´s hjemmeside

Fandt du ikke det du ledte efter?

Stil spørgsmål - eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Bestil tilbud
Team Vietnam Rejser
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere