HVORNÅR SKAL MAN REJSE TIL VIETNAM?

Vi får ofte spørgsmålet, Hvornår skal man rejse til Vietnam?, og det kan vi sådan set godt forstå. Vietnam er et langt land, og vejret udarter sig meget forskelligt alt efter sæson. Vi vil her, prøve at skabe et overblik over hvordan vejret er i Vietnam de forskellige måneder af året.

REGNTID & VIETNAM

Vietnam har regntid, og som du kan læse herunder, falder regntiden forskelligt fra region til region. Èn ting er dog fælles for regntiden alle steder.

Regntid betyder IKKE at det regner hele dagen, hver dag. Der kan selvfølgelig som alle andre steder være dage med heldagsregn, men ofte falder regnen tidlig morgen, sen eftermiddag, aften eller nat.

Skulle regnen falde midt på dagen er det både en oplevelse i sig selv, og en god måde at få renset luften på.

Når det er sagt skal du selvfølgelig tage dig i agt for mindre eller større oversvømmelser. Du kan altid ringe til os, da vi er i Vietnam og fordelt i både Hanoi, Hoi An og Ho Chi Minh, kender vi situationen og kan hjælpe hvis det er nødvendigt.  

 

 

Regntid betyder IKKE at det regner hele dagen, hver dag.

Kenneth Rasmussen, Hoi An, Vietnam

HVORNÅR SKAL MAN REJSE TIL NORDVIETNAM

Trekking i feks. Sapa er meget populært, også i regntiden. Her er flotte rismarker i terresser og varmen er også nået til Sapa. 

Her kan du gøre flere ting for at sikre dig en god og sikker oplevelse. Du kan bede din guide om ikke at gå steder hvor der er meget glat, mudderskred mv. Der er oftest en asfalteret vej man kan benytte i stedet.

I Hanoi bliver nogle af gaderne i den gamle by oversvømmet med 30-40 cm vand 1-3 gange om året, ofte i juli. Det er for det meste ikke noget der har stor betydning for turister, da vandet er væk efter få timer.

I Halong Bugten tages vejret og sikkerheden meget alvorligt. Er der den mindste optræk til uvejr, aflyser regeringen al sejlads på bugten. Det er selvfølgelig ærgerligt hvis et af højdepunkterne på turen bliver aflyst, men sikkerheden er det vigtigste. 

Nogle gange kan vi flytte rundt på nogle dage i programmet, så Halong kan opleves alligevel. Kan det ikke lade sig gøre, får man selvfølgelig tilbagebetalt – så du kun betaler for den service du har fået. Det er cruise-firmaet der fastsætter beløbet, men de plejer at være fair.

HVORNÅR SKAL MAN REJSE TIL CENTRALVIETNAM

 

 

 

 

HVORNÅR SKAL MAN REJSE TIL SYDVIETNAM

Ho 

Phu Quoc er oplagt til badeferie fra slut november til midt april. Fra april til slut november er det regntid, og der vil derfor være 50% chance for en våd og overskyet badeferie. Vi har snakket med gæster der har været på Phu Quoc i sommerferien. Nogle siger det var fantastisk, og nogle siger at de 14 dages badeferie de havde regnede væk. Vi anbefaler ikke Phu Quoc i sommerferien.

VI ANBEFALER

Du kan rejse fra nord til syd hele året.

Vores rejse Sommer Idyl er rigtig god fra slut marts til midt september.