Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Vi får ofte spørgsmålet, Hvornår skal man rejse til Vietnam?, og det kan vi sådan set godt forstå. Vietnam er et langt land, og vejret udarter sig meget forskelligt alt efter sæson. Vi vil her, prøve at skabe et overblik over hvordan vejret er i Vietnam de forskellige måneder af året.

Regntid i Vietnam

Vietnam har regntid, og som du kan læse herunder, falder regntiden forskelligt fra region til region. Èn ting er dog fælles for regntiden alle steder.

Regntid betyder IKKE at det regner hele dagen, hver dag. Der kan selvfølgelig som alle andre steder være dage med heldagsregn, men ofte falder regnen tidlig morgen, sen eftermiddag, aften eller nat.

Skulle regnen falde midt på dagen er det både en oplevelse i sig selv, og en god måde at få renset luften på. Ofte tager det ikke mere end en times tid så er det overstået.
Når det er sagt skal du selvfølgelig tage dig i agt for mindre eller større oversvømmelser.

Du kan altid ringe til os, da vi er i Vietnam og er fordelt i både Hanoi, Hoi An og Ho Chi Minh, kender vi situationen og kan hjælpe hvis det bliver nødvendigt.
Der kommer snart et længere afsnit om –> Regntid i Nordvietnam, Regntiden i Nordvietnam, Regntid i Central Vietnam, Regntid i Sydvietnam.

Hvornår skal man rejse til Nordvietnam?

Trekking i feks. Sapa er meget populært, også i regntiden. Her er flotte rismarker i terresser og varmen er også nået til Sapa.

Her kan du gøre flere ting for at sikre dig en god og sikker oplevelse. Du kan bede din guide om ikke at gå steder hvor der er meget glat, mudderskred mv. Der er oftest en asfalteret vej man kan benytte i stedet.

I Hanoi bliver nogle af gaderne i den gamle by oversvømmet med 30-40 cm vand 1-3 gange om året, ofte i juli. Det er for det meste ikke noget der har stor betydning for turister, da vandet er væk efter få timer.

I Halong Bugten tages vejret og sikkerheden meget alvorligt. Er der den mindste optræk til uvejr, aflyser regeringen al sejlads på bugten. Det er selvfølgelig ærgerligt hvis et af højdepunkterne på turen bliver aflyst, men sikkerheden er det vigtigste.

Nogle gange kan vi flytte rundt på nogle dage i programmet, så Halong kan opleves alligevel. Kan det ikke lade sig gøre, får du refundering efter myndighedernes anvisning – så du kun betaler for den service du har fået. Det er cruise-firmaet der fastsætter beløbet, men de plejer at være fair.

Hvornår skal man rejse til Central Vietnam?

Når vi snakker Central Vietnam snakker vi mest Hoi An. Hoi An kan besøges hele året, men skal du være her længere tid og med indregnet badeferie skal du være obs på hvornår på året du planlægger din badeferie i Hoi An.

Regntiden i Hoi An

Det svinger meget fra år til år hvor meget vand der kommer i regntiden i Hoi An og hvor mange dage der er med heldagsregn.

Generelt anbefaler vi ikke at du planlægger din bedeferie i Hoi An fra september til og med marts. Nogle måneder kan varmen sagtens være til at ligge ved stranden, men bølgerne og vandet er sjældent indbydende og sikkert før i april.

Det er normalt kun i okt, nov, dec det regner meget og den gamle by kan stå under vand.

Forår & sommer i Hoi An

For os der bor i Hoi An glæder vi os til 1 april, det er her vi for alvor siger at sommeren starter, og gæsterne kommer.

Hele sommeren frem til august er Hoi An en perle, intet andet sted i Vietnam er så hyggeligt og charmerende.

Hvornår skal man rejse til Sydvietnam?

Phu Quoc er oplagt til badeferie fra slut november til midt april.

Fra april til slut november er det regntid, og der vil derfor være 50% chance for en våd og overskyet badeferie. Vi har snakket med gæster der har været på Phu Quoc i sommerferien. Nogle sagde det var fantastisk, og andre sagde det var 14 dages badeferie der regnede væk.

Vi anbefaler ikke Phu Quoc i sommerferien.

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Find os på sociale medier

Bestil et uforpligtende tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud
Team Vietnam Rejser
Kontakt information
Antal rejsende
Skal vi hjælpe med flybilletter?
Har du nogle ønsker eller andet?
Udfyldes kun hvis du har trykket "ja tak" til flybilletter

For at kunne give et uforpligtende tilbud på fly, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.