Sapa Vietnam - Trekking og vandring i Sapas bjerge. Bo i homestay, bungalow eller på hotel.
Sapa Vietnam - Trekking og vandring i Sapas bjerge. Bo i homestay, bungalow eller på hotel.

Sapa

Du kan ikke sige Sapa uden at sige bjerge, trekking/vandring, risteresser, etniske minoriteter, lokale landsbyer og risvin. Sapa byder på det hele.

Selve byen Sapa er der hvor de fleste har deres ankomst og afrejse fra. 

For mange besøgende i Vietnam er Sapa i det nordvestlige hjørne af Vietnam en af deres favoritdestinationer. Sapa og området omkring byen er ikke bare flot natur med maleriske bjerge og ris-terrasser, men også et spændende møde med etnicitet i området. 

Byen er en charmerende ”Hill station” i det nordlige Vietnam (1500 meter over havets overflade) – nær den kinesiske grænse. 

Sapa og franskmændene

Byen blev etableret af franskmændene i 1922, men i årenes løb er mange af de flotte koloniale bygninger forfaldet. Der bor ca. 3000 mennesker i Sapa. Mange kalder regionen for de Tonkinesiske alper, og området er berømt for både sine fine, barske natur og også sin rige kulturelle mangfoldighed.

Regionen har mange bjergstammer, ris-terrasser, frodig vegetation og Fansipan Mountain, det højeste bjerg i Vietnam. Men som følge af flere og flere turister i området er Sapa hurtigt blevet et sted, hvor penge har fået en langt mere central placering i lokalbefolkningens tankegang. Modsat de fleste steder i Vietnam vil man her opleve sælgere, der kan være endog meget vedholdende, når de forsøger at sælge deres varer.

Det er også værd at tjekke nogle af de koloniale bygninger efterladt af de franske kolonialister såsom kirken, torvet og rådhuset.

—–

Det er ofte et lille hotel du ankommer til hvor du kan opbevare den bagage du ikke skal bruge på selve vandring/trekking turen.

Du kommer tilbage til dette hotel inden du tager turen tilbage til Hanoi eller videre på din rejse rundt i Vietnam.

Sapa by har ændret sig en del de sidste år efter der er kommet motorvej det meste af vejen fra Hanoi. I weekenderne tager mange lokale bilen til Sapa, hvilket godt kan gøre gaderne lidt kaotiske.

Går du rundt i byen finder du mange små restauranter og spa/massage steder.

Indhold i artiklen

Hvor skal man bo i Sapa?

Sapa byder på både på hoteller, homestay og bungalows. Læs mere om de enkelte muligheder herunder.

Hotel i Sapa

Sapa har masser af hoteller at byde på, så der er noget for en hver smag.

Forvente ikke at kvaliteten af hotellerne er den samme som i byerne. Sapa er specielt om vinteren mere køligt, og når det lægges sammen med fugtigheden, giver det bare en anden følelse på et hotel.
Rejser du om vinteren er der selvfølgelig varme på værelset, men ikke i fælles områder som lobby og restaurant.

Ønsker du at bo på hotel, og måske et ekstra godt et, kan vi sagtens finde et til dig, send os blot dine ønsker.

Du skal huske at bor du på hotel, kan du ikke komme så langt ud i bjergene som dem der bor på homestay, da du både skal ud og tilbage til hotellet samme dag.

Homestay i Sapa

Når du er ankommet til Sapa by, og starter din vandring går turen for de fleste ud i bjergene mod et homestay.

 Et homestay kan både være et lille hus hvor de har et ekstra værelse eller to. Det kan også være et hus der har fået udbygget førstesalen eller tilbygget nogle værelser til gæster.

Homestay er ofte i en form for sovesal. Er du ikke til det, beder du os blot booke et privat værelse til jer. Vær dog obs på at væggene her kan være af tynd bambus.

Bungalows

Der er kommet flere og flere muligheder for overnatning i bungalows. Så er du til bungalows, er det bestemt også en mulighed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vil du gerne modtage seneste nyt fra Vietnam og modtag guides mm.

Nyhedsbrev vandret

Hvad skal man se og opleve i Sapa?

Vandring & trekking

Det mange søger når Sapa kalder er vandring & trekking. 

Sapa er berømt for sine vandre og trekking ture. Med en lokal guide kan disse ture give en fantastisk indsigt i livet i regionen samt nogle utrolige naturoplevelser. 

De mange rismarker i terrasser ses bedst på disse trekking ture og sværhedsgrader gør, at de fleste kan være med. Mange vælger at overnatte i en af landsbyerne i Homestay, og dermed få en oplevelse af livet i bjergene.

Sapa byder på noget for en hver. 

Så uanset om du er til børnevenlig vandring eller medium til hård trekking, er Sapa et besøg værd.

Er du mere til cykling, er det også en mulighed i Sapa.

Bjerge & rismarker

Sapa byder på naturskønne omgivelser, med bjerge og risteresserne der strækker sig så langt øjet rækker.

Uanset om du er til en lettere vandring på de små grus og asfalterede veje, balancering på de 20 cm mellem rismarkerne, eller noget mere krævende, er Sapa klar til at byde op til dans.

Lokale minoriteter

I området omkring Sapa lever mange etniske minoriteter – faktisk findes der her 8 minoritetsgrupper; H´mong, Dao, Tay, Giay, Muong, Thai, Hoa og Xa Pho. Det er dog de 4 første, som er mest udbredt. 52% af befolkningen her er H´monger, 25% Dao´er.

De etniske minoriteter forsøger at gøre de mange turister til deres levevej, og især ældre kvinder og børn udgør det handelsmæssige ansigt ud af til.

Man bliver gift tidligt i denne region, og det ikke unormalt at ægteskaber indgås i alderen mellem 15 og 18 år. Fattigdommen er stor, og det er ikke et særsyn at se helt unge piger med to børn.

Mange af dem bære stadig deres traditionelle og meget farverige tøj.

 Bor du i homestay vil du komme lidt tættere på de lokale.
 

Kom rundt i bil eller bag på motorcykel

Har du fysisk ikke mulighed for at vandre eller cykle i bjergene, så er der et par andre alternativer.

Vi kan hyre en chauffør, der kan tage dig med bag på en motorcykel, så du stadig kan komme ud i bjergene og få en på opleveren.

Sapa kan også opleves i bil. 

Her kan du selvfølgelig ikke komme så langt ud som på motorcykel eller ved trekking, men du kan stadig møde de lokale, og nyde de fantastiske udsigter Sapa byder på.

Sådan kommer du fra Hanoi til Sapa

Fra Hanoi til Sapa er der ca. 315 km, svarende til ca. 5-6 timer i bil eller bus. Nattog tager ca. 8 timer til Lao Cai + 1 time i bus/bil til Sapa.

Tag nattoget

Langt de fleste tager toget fra Hanoi til Lao Cai og derfra en bil/minibus den sidste time til Sapa by.

 For mig personligt er det mere charmerende med toget.

De fleste af vores gæster vælger at rejse med toget, det på trods af den længere rejsetid. Toget i sig selv er nemlig også en oplevelse.

Der er forskellige klasser mht toget, og vi anbefaler 4 sengs kahytter, det der også kaldes soft-bed. Selvom det hedder soft-bed skal du ikke forvente luksus. Det er en fin og for de fleste ok, behagelig måde at rejse på.

Nogle siger de sov godt og havde en god tur, andre siger de aldrig vil gøre det igen, men at de efterfølgende er glade for oplevelsen. Alt på en rejse til et land som Vietnam er ikke altid lutter lagkage, nogle oplevelser er ikke sjove i nuet, men minderne og den efterfølgende reflektion gør at mange ikke vil have været det foruden.

Privat bil

Der er kommer motorvej fra Hanoi til Lao Cai, hvilket har gjort det nemmere at komme til Sapa. 

Det tager 5-6 timer, hvor toget er nattog og kræver en overnatning.

Er du ikke til nattog kan du tage til Sapa med bus eller vi kan arrangere en privat bil.

Bus

Der går også lokale og turistbusser til Sapa fra Hanoi.

Vi anbefaler kun busser til backpackere.

Vejret i Sapa

I Sapa er der 4 årstider og lokalt praler man af, at man kan opleve alle 4 årstider på et døgn. Køligt i de tidlige morgentimer, lunt og behageligt i timerne efter solopgang, varmt om eftermiddagen og koldt om natten. Hvis man vælger at besøge Sapa om vinteren, bør man medbringe varmt tøj. Juli og August er meget våd, og det regner en del – men det er til gengæld også på denne tid af året, at rismarkerne er smukkest.

Den bedste årstid

Det bedste tidspunkt at besøge Sapa er fra marts til maj hvor vejret er stabilt med kølige nætter og solrige dage. 

Om sommeren er det stadig muligt at besøge Sapa, trods regnsæsonen, du skal vide det kan regne og mudder kan blive en del af vandringen i bjergene. 

Fra septemper til november bliver det gradvist køligere, men det er også i september og oktober de lokale er meget aktive i markerne under høsten, og hvor rismarkerne kan ses i gule og brune farver.

Vinteren

Om vinteren (fra november og februar) er der koldt i Sapa, ligesom der kan være vådt og tåget. 

I sjældne tilfælde kan temperaturen falde til frysepunktet.

Der er faldet sne i Sapa et par gange de seneste 5 år.

Når det er sagt, og du klæder dig på efter det, er Sapa stadig smukt på sin egen måde og værd at besøge. Dog er der ingen ris i markerne i den periode.

Når du booker en tur til Sapa med Vietnam Rejser

 • Sørger vi for at du altid din egen guide, du deler altså ikke din guide med andre.
 • Vi sørger for du kommer fra dit hotel i Hanoi til toget, at du kommer godt ombord og finder den rigtige kabine.
 • Vi søger for du bliver hentet på togstationen i Lao Cai og kørt til Sapa by.
 • Derfra har du din helt egen guide på resten af turen.

Værd at vide:

 • Ønsker du privat kabine i toget beder du blot om det ved booking (merpris tillægges)
 • Du kan bede os booke privat værelse ved overnatning i homestay hvis du ønsker dette
 • Husk at der kan være andre der bor på samme homestay som dig, det kan også være du skal dele bil med andre fra toget i Lao Cai til Sapa by – (turen vare kun 1 time)

Kort over Sapa by

Sapa by ligger i det nordlige Vietnam ca. 5-6 timers kørsel fra hovedestaden Hanoi. ca. 36 km eller 1 times kørsel fra grænsen til Kina.

Program

Sapa (nattog + 1 nat homestay)

Day 1: Night train to Lao Cai 

You will be picked up at your hotel at 20:30. Transfer to Hanoi train station (station B – Tran Quy Cap). Night train to Lao Cai.

Day 2: Sapa – Y Linh Ho – Lao Chai – Ta Van

Pick up at the train station when you arrive and transfer to Sapa by a tourist shared bus.

We will provide you a basic bathroom where you can have shower.

Start the trip at 9:30 as below.

12 km of trekking, visit Y Linh Ho and Lao Chai villages of the H’mong minority. After lunch at a local family in Lao Chai or in a drinking shop nearby the river bank, we keep on hiking to Ta Van village of the Dzay minority,  where we stay overnight with a local family. Here you have the opportunity to experience their daily life, work and original custom.

 • Breakfast, Lunch and dinner are all included
 • Home-stay at the Dzay local house in Tavan Village Trekking level: 5/10
 • 12 Km of trekking

Day 3: Ta Van – Giang Ta Chai – Su Pan – Sapa

Breakfast will be served at the homestay at about 08.00.

Start trekking at 09:30

8 km walking to visit 2 villages of the red Dzao, the H’mong (Giang Ta Chai and  Su Pan). Visit a beautiful waterfall and rattan bridge. Enjoy landscapes… through bamboo forest on the way to the main road to get the car to return to Sapa at 15.00. After having dinner, transfer to Lao Cai train station. Night train to Hanoi. 

 • Breakfast, Lunch and dinner are all included
 • Trekking level: 5/10
 • 8 Km of trekking, 12 Km of driving back to Sapa.
 • Tourist shared bus to Lao Cai Station 

Day 04: Arrive Hanoi – Tour ends

Arrive Hanoi early morning. Tour ends at Hanoi train station.

Tour included:

 • Breakfast, Lunch and dinner are all included
 • Home-stay at the Dzay local house in Tavan Village 
 • Trekking level: 5/10

Tour excluded:

 • Tips for guide and driver
 • Travel insurance.
 • Drinks and others not stated above

Note: 1 bed in cabin with 4 people (private cabin is possible)

Private room in homestay  is possible

Sapa (nattog + 1 nat homestay + 1 nat hotel)

Day 1: Night train to Lao Cai

You will be picked up at your hotel at 20:30. Transfer to Hanoi train station (station B – Tran Quy Cap). Night train to Lao Cai.

Day 2: Sapa – Y Linh Ho – Lao Chai – Ta Van

6 km of walking down to the south east of Sapa along the side of Muong Hoa valley to Y Linh Ho village of the Black H’mong. Continue on 2 km of trekking down to Lao Chai village of the H’mong. Lunch at a local family, and then walk through terraced ricefields to Ta Van village of the Dzay minority people, where we stay for the night. It gives you a worthy chance for you to learn about the local house architecture which is full of their daily life styles and exclusive custom. Enjoy the landscapes.

Day 3: Ta Van – Giang Ta Chai – Su Pan – Sapa

After breakfast, continue on 8 km of trekking to visit 2 villages of the red Dzao, the H’mong. Visit a beautiful waterfall and rattan bridge. Enjoy landscapes… through the bamboo forest to the main road to catch the Car to return to Sapa.                

Day 4: Cat Cat & Sin Chai

A walk down to the South-west of Sapa (around 4 km) to visit Cat Cat village of the Black H’mong. Relax at the food of the stunning waterfall and the vestige of a hydroelectric power station that was constructed by the French during the colonial time in Vietnam. Enjoy picnic lunch by the side of the river, and then next 6 km to Sin Chai, the village located at the foot of Fansipan Mountain, “the roof of Vietnam and Indochina”. From here you can enjoy huge stunning landscapes before climbing up on the way a Car to return to Sapa.

After having dinner, transfer to Lao Cai station. Night train to Hanoi. 

Day 5: Arrive Hanoi – Tour ends

Arrive Hanoi early in the morning. Tour ends at Hanoi train station.

Tour included:

 • All transportation on tour
 • English speaking guide.
 • Entrance fees/sightseeing fees.
 • Round trip train ticket Hanoi – Lao Cai – Hanoi (4-beth wooden cabin with A/C)
 • 1 night at Homestay in Tavan
 • 1 night at 3-star Hotel in Sapa
 • Meals as mentioned in the program
 • 1 bottle of water/pax/day

Tour excluded:

 • Tips for guide and driver
 • Travel insurance.
 • Drinks and others not stated above

Note: 1 bed in cabin with 4 people (private cabin is possible.

Private room in homestay is possible

THINGS YOU SHOULD TAKE: Hat or umbrella, insect repellent, cash…

Sapa (nattog + 2 nætter homestay)

Day 1: Night train to Lao Cai 

You will be picked up at your hotel at 20:30. Transfer to Hanoi train station (station B – Tran Quy Cap). Night train to Lao Cai.

Day 2: Sapa – Y Linh Ho – Lao Chai – Ta Van

12 km of trekking, visit Y Linh Ho, Lao Chai and Ta Van villages of the H’ mong and the Dzay minorities. After lunch at a local family in Ta Van, we keep on hiking around the village of the Dzay & H’mong where we stay overnight in a local family for you to get to know their daily life of the local people: work, custom, embroideries, clothes…

Day 3: Ta Van – Giang Ta Chai – Su Pan – Ban Ho

After pancake made by your host family, we continue to discover Giang Ta Chai village, then Su Pan villages of the red Dzao minority. After picnic lunch, we keep on hiking to Ban Ho, the village lies within a beautiful valley, home to the Tay minority people who have their traditional house on stilts and we will spend the night here.

Day 4: Ban Ho – Nam Toong – Sapa

2 km walking to a very nice waterfall discovered and named “the Lavie” by the French during the colonial time in Vietnam. Enjoy swimming then go up to the mountain to visit a small hamlet of the Red Dzao people called Nam Toong, then get back to Ban Ho before get to Sapa by Car. Transfer to Lao Cai station. Night train to Hanoi.

Day 5: Arrive Hanoi – Tour ends

Arrive Hanoi early morning. Tour ends at Hanoi train station.

Tour included:

 • Breakfast, Lunch and dinner are all included
 • Home-stay at the Dzay local house 
 • Trekking level: 5/10

Tour excluded:

 • Tips for guide and driver
 • Travel insurance.
 • Drinks and others not stated above

Note: 1 bed in cabin with 4 people (private cabin is possible

Private room in homestay  is possible.

Sapa (nattog + 2 nætter hotel)

Day 1: Night train to Lao Cai 

You will be picked up at your hotel at 20:30. Transfer to Hanoi train station (station B – Tran Quy Cap). Night train to Lao Cai.

Day 2: Sapa – Y Linh Ho – Lao Chai – Ta Van – Sapa

Pick up at the train station when you arrive and transfer to Sapa by a tourist shared bus.

Early check in is possible when you arrive if the room is available (Or you pay extra for early check-in) otherwise we will provide you a basic bathroom where you can have shower.

Start the trip at 9:30 as below.

First start of 6 km of walking down to the south east of Sapa along the side of Muong Hoa valley to Y Linh Ho village of the Black H’mong. Continue a 2 km-trekking down to Lao Chai village, through terraced rice fields to Ta Van village of the Dzay minority people. Lunch at a local family, it gives you a worth chance for you to learn about the local house architecture which is full of their daily life styles and exclusive custom. Enjoy the landscapes on the way. Last trek is about 2 Km to the bus stop in Tavan then get back to Sapa by car or motorbike.

Day 3: Cat Cat & Sin Chai

A walk down to the South-west of Sapa (around 4 km) to visit Cat Cat village of the Black H’mong. Relax at the food of the stunning waterfall and the vestige of a hydroelectric power station that was constructed by the French during the colonial time in Vietnam. Enjoy picnic lunch by the side of the river, and then next 3 km to Sin Chai, the village located at the foot of Fansipan Mountain, “the roof of Vietnam and Indochina”. From here you can enjoy huge stunning landscapes before climbing up on the way a jeep to return to Sapa.

Day 4: Sapa – Suoi Thau – Ma Tra – Ta Phin – Sapa

5 km by car, visit the red Dzao in Suoi Thau, Ma Tra villages. 9 km trekking through the local village, the rice and corn field. Picnic lunch enroute. Reach Ta Phin village where we have a chance to learn about the lifestyles and the custom of the Red Dzao minority, enjoy landscapes…then drive back to Sapa. Transfer to the Lao Cai station. Night train to Hanoi.

Day 5: Arrive Hanoi – Tour ends

Arrive Hanoi early in the morning. Tour ends at Hanoi train station.

Tour included:

 • Breakfast, Lunch and dinner are all included
 • Overnight at the hotel in Sapa 
 • Trekking level: 6/10
 • Tourist bus to Lao Cai Station

Tour excluded:

 • Tips for guide and driver
 • Travel insurance.
 • Drinks and others not stated above

Note: 1 bed in cabin with 4 people (private cabin is possible.

Med forbehold for tastefejl, samt pris og program ændringer.

Bestil et tilbud på Sapa

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmål. Udfyld formularen herunder, så vil Kenneth eller Michael vende tilbage hurtigst muligt.

Bestil et uforpligtende tilbud på tur
Har du nogle ønsker til turen eller andre bemærkninger?

Se vores andre ture i Vietnam

Vietnam byder på alt fra spændende historiske byrundture, fantastiske madoplevelser, til cykelture på landet, trekking/vandrring i bjerge og skov, mini-krydstogt på Halong Bugten, Mekong Deltaet og selvfølgelig badeferie.

Comments are closed.

Bestil et uforpligtende tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud
Team Vietnam Rejser
Kontakt information
Antal rejsende
Skal vi hjælpe med flybilletter?
Har du nogle ønsker eller andet?
Udfyldes kun hvis du har trykket "ja tak" til flybilletter

For at kunne give et uforpligtende tilbud på fly, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.