Transport i Vietnam

Open bus ticket

Med en “open bus ticket” kan du hoppe af og på bussen, når du har lyst.

Køb f.eks. en billet fra Hanoi til Ho Chi Minh City med stop i Hue, Hoi An, Nha Trang og Mui Ne. Billetten er gyldig i 30 dage, og du skal blot bekræfte din afgang fra det sted, du ønsker at rejse fra. De anbefaler man bekræfter 1-2 dage i forvejen, for at være sikker på, at der er plads, men ofte kan man booke samme dag.

Open Bus er klart den billigeste løsning, hvis du skal gennem hele Vietnam med flere stop.

Bus er backpackerens favorit. Det er en billig måde at rejse på, og du kan få en open-bus-ticket der gælder fra nord til syd, hvor du kan hoppe af og på som du har lyst.

Busbillet er inkluderet i pakken.

Indenrigsfly i Vietnam

Det er selvfølgelig også muligt at flyve indenrigs i Vietnam til rimelige penge. Nogle bliver dog skuffet, når de ser priserne, fordi de hjemmefra, eller fra andre de har mødt på rejsen, har fået oplyst, at man kan rejse fra en den ene ende af landet til den anden for blot en par hundrede kroner. Det kan man ikke.

Den billigste jeg har fundet idag (28/09-2015) er små 350 kr. for en enkelt billet.Når du rejser på egen hånd gennem Vietnam, vil du blive mødt med mange smil, vinkende børn og ældre. De er venlige og imødekommende, selvom de ikke snakker engelsk.

Du vil også møde skolebørn eller studerende, der vil øve deres engelsk med dig, eller cykle om kap. Det er en sjov og spændende oplevelse, at rejse på egen hånd.

Fly er hurtigste og dyreste mulighed når du skal rundt i Vietnam. Mange vælger ofte fly når tiden er knap, og man ikke har så mange dage til at oplevelandet.

Rejs med tog i Vietnam

En togrejse i Vietnam er en oplevelse i sig selv, derfor vælger mange også en strækning med tog fra f.eks. Hanoi til Lao Cai (Sapa) eller Danang (Hoi An). Det er ikke kun selve det at prøve toget der er en oplevelse, også det at se landet på en anden måde og fra en anden vinkel. Ulempen er at man ikke bare kan stoppe nr man har lyst.

Sammenlign ikke tog og strækninger

Når du skal med toget, skal du være opmærksom på at toget fra Hanoi til Lao Cai (Sapa) og toget fra Hanoi og sydpå, ikke kan sammenlignes. Toget fra Hanoi til Sapa er pænere, og der er gjort lidt mere ud af udsmykningen af kuperne.

En mere lokal oplevelse

Toget sydpå, er mere “Vietnamesisk”. Tidligere var det knap så rent, men de er blevet bedre til at gøre rent, og kuperne har også fået en lille opgradering. Du skal dog ikke bliver overrasket hvis toiletterne ikke altid er så rene. Hav derfor altid dit eget toiletpapir og håndsprit med.

Når du hopper på toget i Hanoi, så er det start destinationen, og toget er derfor rent. Hopper du derimod på i f.eks. Danang for at tage turen til Hanoi eller længere mod syd til Ho Chi Minh City, så kan du forvente at en har brugt din seng før dig, og der derfor kan være mere beskidt.

Vi anbefaler altid at du har din egen lagenpose med.

Sæde eller seng

Der er flere muligheder for at vælge klasse eller standard på toget. Du kan ofte vælge mellem:

 • Hard-seat
 • Soft-seat
 • Hard-sleeper (6 personer pr kupe)
 • Soft-sleeper (4 personer pr kupe)
 • Privat kupe (oftes 4 personers kupe hvor du booker de øvrige pladser)

Hard-seat er ikke at anbefale med mindre man ønsker at prøve det og kun skal på en kort tur på et par timer. Det er nemlig en træbænk.

Soft-seat er fine bløde sæder, men du skal ikke forvente DSB standard. Det kan også være at sædet ikke kan justeres, det er en del af oplevelsen.

Hard-sleeper har jeg personligt ikke nogen problemer med. Du ligger på en tynd madras, som for nogle vil være helt okay. Hard-sleeper er 6 personers kupeer, så du deler kupe med 5 andre.

Soft-sleeper er den bedste og “dyreste” løsning. Den er dog ikke meget dyre end hard-sleeper, så er du ikke på et virkelig skrabet budget, og kan du ikke sove på en hård seng, så vælg soft-sleeper. Det er 4 personer kupeer, så her deler du kupe med 3 andre.

Leje af bil i Vietnam

Hvis du har en drøm om at opleve Vietnam i en lejet bil, så må jeg enten skuffe dig, eller du skal have et højt budget.

Leje af bil

At leje en bil og køre rundt i Vietnam, er ikke noget man gør. Det kræver selvfølgelig kørekort, men det er også for farligt. Du kender ikke trafikken i landet, og du skal ikke regne med at andre tager hensyn til dig.

Leje af bil med chauffør

At leje en bil med chauffør er selvfølgelig en mulighed. Det er også det vi gør, når vi sender vores søster ud i bjergene med guide. En chauffør i Vietnam kan ofte ikke engelsk, derfor er der altid en guide med.

Det er en dyr fornøjelse at blive kørt rundt i bil, hvis du vil fra nord til syd, på den måde. 

Fandt du ikke det du ledte efter?

Cykelferie i Vietnam

Flere og flere vælger at købe en brugt motorcykel, og køre ned eller op gennem Vietnam. Det er en rigtig god måde, at se Vietnam på. Er man ikke god til tegn eller kropssprog er det en god idé med en god tålmodighed eller en lokal guide. Det er nok ikke nogen overraskelse for de fleste, at Vietnam har et varmt og vådt klima. Det bliver tidligt varmt og solen står lige på, mens du cykler og nyder den smukke natur. Men sørg for at beskytte dig mod solen, ellers bliver din tur hurtigt ødelagt af forbrændinger, og du får andet at tænke på end at nyde naturen, kulturen og de mange venlige mennesker.

Oplev Vietnam fra en motorcykel

Køb din egen motorcykel

Flere og flere vælger at købe en brugt motorcykel, og køre ned eller op gennem Vietnam. Det er en rigtig god måde, at se Vietnam på.

Er man ikke god til tegn eller kropssprog er det en god idé med en god tålmodighed eller en lokal guide.

Når du rejser på egen hånd, så husk:

 • Lappegrej
 • Regntøj
 • Lange bukser
 • Langærmet trøje
 • Strømper og sko
 • Myggespray
 • Kort over Vietnam
 • Kontanter

Vi kan selvfølgelig hjælpe med både bus, tog, flybilletter, motorcykler og cykler.

Trafikken i Vietnam

Der er mange ting, der kan være rart at vide, når man skal til et nyt land, dette gælder også for Vietnam. De fleste får et chok, når de skal begive sig ud i trafikken i de større byer i Vietnam. 

Her stopper man ikke nødvendigvis for rødt, men der bliver dog slået mere ned ved overtrædelse nu, end der gjorde tidligere.

Flere og flere biler

Siden jeg var i Vietnam første gang i 2007, er der kommet stadig flere og flere biler. Det bliver, hvis det ikke er det allerede, et stort problem i byerne. Vejene er slet ikke bygget til biler.

Scooter & motorcykler

Små motorcykler, eller scootere som vi vil kalde dem i Danmark, må da heller ikke køre mere end 30-35 km/t i byerne. Men i hovedestaden Hanoi, er der næsten lige så mange motorcykler, som der er indbyggere i Danmark.

Kryds vejen forsigtigt

Faktisk er det muligt at krydse en vej, hvor man har lyst, så længe man har is i maven, og går forsigtigt frem. Når du skal krydse en vej med meget trafik, skal du gå langsomt, og ALDRIG LØBE.

Kig i den retning, hvor trafikken kommer mod dig.

Gå langsomt

Du vil hurtigt se, at trafikken glider udenom dig, og det derfor er vigtigt, at du ikke stopper, men fortsætter i samme tempo
Hold øje med dem, der kommer imod dig, så du kan undgå dem, der ikke er opmærksomme, snakker i telefon, eller kigger den anden vej
Du lærer det hurtigt

Kryds vejen forsigtigt

Faktisk er det muligt at krydse en vej, hvor man har lyst, så længe man har is i maven, og går forsigtigt frem. Når du skal krydse en vej med meget trafik, skal du gå langsomt, og ALDRIG LØBE.

 • Kig i den retning, hvor trafikken kommer mod dig
 • Gå langsomt
 • Du vil hurtigt se, at trafikken glider udenom dig, og det derfor er vigtigt, at du ikke stopper, men fortsætter i samme tempo
 • Hold øje med dem, der kommer imod dig, så du kan undgå dem, der ikke er opmærksomme, snakker i telefon, eller kigger den anden vej
 • Du lærer det hurtigt
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere