Oplev Vietnam fra bagsædet af en motorcykel

Der er mange måder at opleve Vietnams fantastiske natur på, og en af de stadige mere populære måder er på motorcykle. Fænomenet ”Easy Rider” opstod i det centrale og sydlige Vietnam – især omkring bjergbyen Da Lat. I dag arrangeres der dog motorcykelture overalt i landet, og da motorcykler kan kommer ud på mindre veje og stier, giver oplevelsen også mulighed for at se steder og landsbyer, som man ellers ikke har adgang til.

Der er lavet adskillige populære ruter, som man kan vælge, – men har man specielle ønsker til steder og byer man gerne vil se, laves turene også skræddersyet til ens behov.

At opleve landet, naturen og de små landsbyer med Vietnams 54 etniske minoriteter fra bagsædet af en motorcykel er en oplevelse mange efterfølgende betragter som et højdepunkt fra deres rejse i Vietnam.

Hvordan?

Man afhentes om morgenen på sit hotel. Hver deltager har sin egen guide/chauffør og når bagagen er spændt fast – begynder eventyret. Da man ikke selv kører motorcyklen er der virkelig mulighed for at nyde scenerierne, vinke til skolebørnene eller skyde sin personlige Easy Rider video.

Undervejs gøres der holdt flere steder – det kan være alt fra historiske steder/bygninger til lokale markeder eller etniske landsbyer. Fordelen er desuden, at man som ”Easy Rider” til en hver tid kan bede om at holde en pause ved en udsigt, en lille lokal skole eller noget andet der har fanget ens opmærksomhed.

Man kan køre med Easy Rider på endagsture eller på længere ture i mange dage. På den måde kan man også bruge Easy Rider turen til at komme fra en ende af landet til en anden.

En del af easy rider konceptet er at man ofte bor på guesthouses i mindre byer, hvor man også spiser lokalt.

Vietnam Rejser har arrangeret ”Easy Rider” ture i mange år, og de fleste af turene har vi selv prøvet. Har man mod på en nær-kulturel naturoplevelse uden filter – så er en motorcykeltur det oplagte valg!

Herunder kan se programmet for nogle af de ture, som vores gæster har rost.

OBS; De fleste af turene kan med enkelte ændringer også laves som bilture!

Se vores udvalg af ture herunder

 (1 dag)

Vi følger de små veje gennem rismarkerne til den smukke Tra Que grøntsagsby. Vi vil derefter fortsætte med at besøge marmorbjerget, udforske huler, pagoden på bjerget og se skulpturer, der blev hugget med hånden. Vi vil så tage dig langs My Khe stranden, der er blevet stemt som den smukkeste strand i verden. Son Tra Peninsula er hvor vi stopper ved Linh Ung pagoden med Vietnams største Buddha statue. Vi vil så køre gennem Hai Van passet. Herfra kan vi beundre den smukke panoramaudsigt og nyde et antal af de mest fantastiske landskaber i Vietnam. Vi vil så køre ned og stoppe til frokost ved søen. Efter frokost fortsætter vi via Phu Gia-passet til Elefant vandfaldet, hvor vi kan slappe af og svømme. Afhængig af vejret kan vi køre langs An Bang-stranden og besøge Ghost-City eller, hvis vejret tillader det, vil vi i stedet køre langs Highway 1 og stoppe ved fiskerbyen ved Tam Giang-lagunen, inden vi ankommer til Hue.

BEMÆRK: Hvis du vælger turen i bil, kan programmet ændres

(2 dage -1 nat – 320 km)

Dag 1: Hoi An – Prao (150 km)

Forlad Hoi An og følg små veje med stop og besøg i den traditionelle keramik landsby Thanh Ha. Kør derefter gennem rismarkerne og stop ved Cham-tårnet samt et historisk amerikansk krigsmonument. Vi kører langs Ho Chi Minh-stien, hvor vi vil stoppe for en svømmetur og slappe af ved vandfaldet. Så fortsætter ind i højlandet til en landsby beboet af Co Tu minoriteten. Vi vil nyde aftensmad på en lokal restaurant.

Dag 2: Prao – Hue (170 km)

Efter morgenmaden fortsætter vi med eventyret langs Ho Chi Minh-stien, og besøger et andet en minoritetslandsby, så kører vi gennem den uberørte jungle langs grænsen til Laos. Nyd de spektakulære bjergpas og tunneler, inden vi stopper til frokost. Efter frokosten forlader vi Ho Chi Minh-stien langs Highway 49 og stopper på vejen for at slappe af og svømme i “blod vandfaldet”. Derefter vil vi køre op til toppen af Ma Oi Pass, ind i en nyplantet jungle, som blev ødelagt under krigen, inden vi ankommer til Hue.

Denne tur er designet til at blive kørt på motorcykel – Hvis du vælger turen i bil, kan programmet ændres

(2 dage -1 nat – 330km)

Dag 1: Hoi An – Prao (150 km)

Forlad Hoi An og følg små veje, stop og besøg den traditionelle keramiklandsby Thanh Ha. Derefter fortsæt med at køre gennem rismarkerne, stoppe ved Cham-tårnet samt et historisk amerikansk krigsmonument. Fortsæt med at køre langs Ho Chi Minh-stien, hvor vi vil stoppe med at svømme og slappe af ved vandfaldet. Så fortsætter turen ind i højlandet til landsbyen og dens Co Tu minoritet. Vi vil nyde aftensmad på en lokal restaurant.

Dag 2: Prao – Hue (180 km)

Vi begynder dagen med at besøge de etniske minoritets landsbyer. Vi vil bruge tid på at observere, hvordan Co Tu minoriteter arbejder og lærer mere om traditionerne. Undervejs vil de lokale børn vinker for at byde dig velkommen overalt. Vi stopper ved dobbelt-kilderne (varmt og koldt) for en afslappende svømmetur, og fortsæt derefter vores eventyr over bakkerne med teplantager, en af Vietnams specialiteter. Vi vil derefter køre gennem Hai Van-passet herfra, hvor vi kan beundre den smukke panoramaudsigt og nyde nogle af de mest herlige landskaber i Vietnam. Vi vil derefter køre ned og stoppe for frokost på en flydende restaurant. Efter frokost går vi langs hovedvej 1 via Phu Gia-passet og stopper ved fiskerbyen ved Tam Giang-lagunen, inden vi ankommer til Hue.

(1 nat 2 dage – 310 km)

Dag 1: Hoi An – Prao (150 km)

Kør langs stille veje, se landmændene arbejder og stop for at besøge Champa Tower. Så er vi i bjergene, hvor vi vil stoppe for en svømmetur. Vi fortsætter derefter vores eventyr over bakkerne med teplantager, en af Vietnams specialiteter. Undervejs vil du være meget glad for at se børn vinker for at byde dig velkommen, besøge landsbyerne af etniske minoriteter, og taler til dem, bruger tid på at observere, hvordan Co Tu etniske minoriteter arbejder.

Dag 2: Prao – Hoi An (160 km)

Vi starter en ny dag med at køre på Ho Chi Minh Trail, og lære om historie. Besøger en anden landsby med etniske Co Tu minoriteter, hvor kulturen og traditionerne forbliver uberørt, til en af de mest autentiske hillstammer i Vietnam. Vi fortsætte eventyret på HCM stien, gennem frodige skove med en smuk udsigt over det centrale Vietnams bjerge. På vej tilbage til Hoi An, besøger vi en ananasplantage og nyder det, krydser Thu Bon floden med en lokal færge og kører over den flydende bro “Bamboo Bridge” og nyder den maleriske solnedgang.

(1 DAG fra kl. 8.00-16.30)

Vi følger den lille vej gennem rismarker til den smukke Tra Que grøntsagslandsby. Vi vil derefter besøge Marble Mountains, hvor du vil udforske huler, se den fantastiske pagode på bjerget og skulpturerne lavet med hånden. Herefter tager vi dig langs My Khe-stranden, som er blevet kåret til den smukkeste strand på planeten. Son Tra Peninsula er hvor vi stopper med en højde på omkring 700 m. Det er majestætisk, romantisk og et smukt sted for en picnic med panoramaudsigt over øerne og Da Nang City … Herfra kører vi ned ad den maleriske snoede bjergvej kun for at stoppe ved Cham-tårnet. Det blev bygget i det 11. århundrede samt et historisk amerikansk krigssted. Endelig tager vi dig ud for at se landmænd, der arbejder på de traditionelle vietnamesiske rismarker. På returflyvningen kører vi over “svævebroen” og krydser Thu Bon-floden med lokal færge, og nyder malerisk udsigt af solnedgangen.

Godt at huske: Pas, solcreme, solbriller, trekkingsko, insektmiddel.

OBS: Rejseplanen kan blive ændret på grund af dårligt vejr, og hvis du vælger turen i bil.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.