Vinter i Hanoi

Det nordlige Vietnam kan ikke som i syd prale af høje temperature året rundt – til gengæld er der 4 årstider, og dén meteorologiske variation som de fleste europæere holder meget af.

Fra december falder temperaturen gradvist til ca. 17 grader – og kulden varer til slutningen af februar.

Men periodevis falder temperaturen endnu mere, og 5-10 grader er ikke unormalt. Den høje luftfugtighed gør dog, at kulden føles mere intens, og da huse, lejligheder og butikker ikke er hverken isoleret eller har centralvarme, er der kun en løsning på kuldeproblemet – nemlig mere tøj!

Gadebilledet fyldes af tørklæder, huer og handsker, og overtøjet bliver på, når man kommer ind – kun en varm kop grøn te kan virke formildende på en kold vinterdag i Hanoi.

Det siger sig selv, at kørsel på motorcykel er en kold fornøjelse, og flere lag tøj er derfor ofte nødvendigt, ligesom de populære ansigtsmasker pludselig nu også bliver en venlig beskytter mod den kolde blæst i ansigtet.

Heldigvis oplever man sjældent brok fra vietnameserne, der på sædvanlig vis tager vejret med samme ophøjet ro, som hverdagens andre problemer. Det er kun nogle enkelte forvirrede backpackere, der insisterer på at rende rundt i shorts, når nu der er rejst om på den anden side af kloden til eksotiske Asien. Man må håbe de kommer på andre tanker, inde de tager videre til Sapa – hvor kulden er endnu værre.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser