Velgørenhed i bjerglandsby

Vietnam Rejser har i et samarbejde med 40 studerende fra Hanoi Universitet doneret 100 kg. ris og skolematerialer til den afsidesliggende bjerglandsby Giáp Đắt i Hoà Bình provinsen, der regnes for den fattigste i området. Selvfølgelig tog vi med de studerende med ud til landsbyen for selv at være med til overbringelsen.

Der er en tradition for at studerende på universitetet samler ind til fattige landsbyer – dels som indsamlinger på universitet og som optrædende på gaderne i byen. På den måde har eleverne indsamlet en stor mængde tøj, og penge til gaver. Den lokale regering havde på forhånd lavet en liste over de fattigste familier, og et tre dages langt ophold var tilrettelagt.

Der var aftalt møde med de lokale myndigheder og skolen, og alle de studerende (og tre medarbejdere fra Vietnam Rejser) skulle overnatte på byens fælles styltehus. Busturen til Giáp Đắt tager godt 4 timer, men allerede inden afgang var der en glad stemning med guitarspil, fællessang og en forventningsglæde, der var svær at skjule. Faktisk kunne det for udeforstående minde lidt om en flok studerende, der var klar til rus tur – men denne udflugt havde en langt mere alvorlig grundstemning. Ud over de mange indsamlinger, havde eleverne lovet de lokale myndigheder, at de gerne ville hjælpe med at feje og gøre rent på landsbyens fællesarealer, så der var ingen, der så frem til et ferieophold i bjergene.

Vinteren i Nordvietnam er hård i år, og de lokale siger, at man skal 20 år tilbage for at finde en vinter med lignende kuldegrader. Da vi ankom til landsbyen var der kun 2 grader varmt, og skolen var lukket af samme grund. Det aftalte møde med børnene på skolen kunne derfor ikke afholdes, og vi blev i stedet kørt rundt på scootere i området for at afleverer vores ris og gaver. De studerende fejede og hjalp med oprydning i landsbyen, og selv kulden pressede sig på, var der lutter smil overalt.

Livet i Giáp Đắt er nøjsomt, og mange familier lever for kun 1 USD om dagen. Trods kulden gik de rundt med bare fødder i små sandaler og passede dagens opgaver. Da landsbyen ligger godt skjult i bjergene, er det ikke mange fremmede der kommer her forbi, så nysgerrigheden var selvfølgelig stor, da hele to busser ankommer fyldt med studerende og gaver.

Når Vietnam Rejser går aktiv ind i velgørenhed som denne, er det dels for at give et skulderklap til en flok studerende, der uselvisk har ofret flere måneder på dette projekt, men også for at komme tæt på en landsby, der isoleret i bjergene repræsenterer en ikke uanseelige andel af det vietnamesiske folk. Den unikke mulighed der for at komme helt tæt på en lokalbefolkning, der stadig lever et liv uden internet, moderne toiletfaciliteter og varmt vand i hanerne. Det er fantastisk at opleve den oprigtighed og jordnærhed som lokalbefolkninger her udlever, og den taknemmelighed de viser, når fremmede kommer forbi med indsamlet tøj, ris og skolematerialer.

Vi blev alle inviteret til fællesspisning og fest den sidste aften, og repræsentanter fra myndigheder holdt tale. Der blev givet mange håndtryk, og selv om folk her repræsenter et etnisk mindretal, og taler deres eget sprog, var ingen i tvivl om deres oprigtige glæde. Man kan holde varmen på mange måder en kold vinteraften i Giáp Đắt, men den menneskelige varme man møder her slår enhver form for vintertøj.

For eleverne fra Hanoi Universitet er velgørenheden da heller ikke slut. De planlægger allerede hjælp til en ny landsby til sommer, hvor opholdet også skal være længere, så de kan udfører mere aktiv hjælp lokalt.

Se fotos og video herunder;

Video fra turen

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser