Valentinsdag i Vietnam!

Selv om Valentines Day er et udpræget vestligt fænomen, har vietnameserne (selvfølgelig) taget traditionen til sig, og især ungdommen kaster sig hovedkulds ud i kærlighedens amerikaniserede kunst. Som altid når noget skal fejres i Vietnam, er blomsteropsætninger i høj kurs, og ellers er chokolade det populære valg.

Udover chokolade bugner butikkerne i de større byer med stearinlys, Valentines- kort, balloner, bamser og souvenirs, så den vietnamesiske ungdom kan få deres købeiver tilfredsstillet. Også parfume og kosmetik er i stor efterspørgsel, ligesom forskellige former for smykker i sølv, guld og ædelstene designet i et kærlighedstema kan findes, selv om de er forbeholdt til de mere velstående. Alle Valentines-indkøbene er påhæftet sætninger som ”Jeg elsker dig”, ”Dig og mig”, ”Kærlighed”, og selvfølgelig ”Kærlighed for evigt”. Ofte er det skrevet på engelsk, som i kærlighedssammenhæng er vietnamesernes foretrukne sprog.

I byernes parker og på stierne omkring søerne ses unge kærestepar hånd i hånd og den 14. februar synes på alle måder at være dagen hvor kærligheden stikker hovedet frem i et land, hvor man ellers ikke flager med sine følelser, og hvor krammeri og kys bestemt ikke hører det offentlige liv til. Det tages fotos og selfie-stængerne bliver flittigt brugt, når de kærlige øjeblikke skal foreviges.

Selv om Valentins Dag her er lige så kommerciel som i Vesten, og drives frem af dygtige handelsmænd, er dagen også en enestående mulighed for at gå på date og måske komme det lille skridt nærmere den store kærlighed som i en travl dagligdag kan være vanskeligt. Foråret er på vej i Hanoi, og mens solen sender sine varme stråler ned på hovedstaden, giver den også varme til de kærlige følelser og nye forbindelses skabes i Valentins navn. Så selv om man kan være kritisk ift. den kommercielle side af Valentins Dag, er det lang sværere at være modstander af kærligheden.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser