Unik urban kunst i spændet mellem det pompøse og street art.

Da Hanoi skulle fejre sit 1000 års jubilæum i 2010, blev der lavet en lang række events. En del af dem skulle blive faste elementer i bybilledet for eftertiden, og Hanoi Ceramic Mosaic Mural (Con đường Gốm sứ) er et af de mere imponerende af slagsen.

Muren, der kommet i Guinness World Records som verdens største keramiske mosaik, 4 km. lang og findes på Yen Phu Street langs med Red River. Idé-manden bag, er kunstneren Nguyen Thu Thuy, der fandt 35 internationale kunstnere fra 10 lande til at udføre værket i samarbejde med et stort antal håndværkere fra vietnamesiske landsbyer med store keramiktraditioner. Blandt kunstnerne var også danskeren Michael Geertsen. Vægmosaikken er lavet i 21 afsnit og arbejdet tog 3 år._DSC0015

Nøjagtig som Hanoi, er mosaikvæggen et virvar af fragmenter i mange farver, der på nært hold kan virker usammenhængende og kaosagtige, men på afstand pludselig giver mening og klarhed. Mosaikken bliver på den måde en fin metafor på Hanoi som multikulturel metropol.

Selve kunstværket bærer stærkt præg af de mange forskellige kunstneriske tilgange, der tilsammen skaber helheden. Her er indslag lige fra naivistiske temaer over naturalisme til mere abstrakte forløb. Alt sammen en unik urban kunstinstallation i spændet mellem det pompøse og street art.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser