Tunnelerne – et liv under jorden

Tunnelerne – et liv under jorden

Tunnelerne
Kun 70 km. nord for Ho Chi Minh City findes de berømte Cu Chi tunneler. Et udspekuleret netværk af flere hundrede kilometer af tunneler under jorden, lavet af de kommunistiske guerillaer under Vietnamkrigen.

Et besøg i Cu Chi byder på alt fra en historisk indsigt til fascination over det liv man her levede i årevis under krigen. Tunnelerne betragtes af mange i eftertiden som et arkitektonisk mesterværk uden sammenligning, og et besøg her giver enhver en ganske ny vinkel på livet under krigen.

 
De kommunistiske guerilla tropper, kendt som Viet Cong, gravede tusindevis af kilometer tunneler, herunder et omfattende netværk i Cu Chi-distriktet nordvest for Saigon. Soldaterne brugte disse underjordiske ruter til at huse tropper, transport af forsyninger og som kommunikationsvej. Tunnelerne blev desuden brugt som flugtvej efter overraskelsesangreb på de amerikanske styrker. I dag er en del af tunnelerne stadig intakte, og Cu Chi tunnelerne er blevet en populær turistattraktion. 

Tunnelerne blev allerede påbegyndt i 1940´erne under uafhængighedskrigen med franskmændene og blev altså stærk udvidet under Vietnamkrigen. Tunnelerne blev gravet i hånden og ofte kun små afstande af gangen.

Under Vietnamkrigen, mens luftbombardementerne var heftigst, levede folk under jorden og tunnelerne udviklede sig til en slags underjordiske landsbyer med skoler, hospitaler og våbenfabrikker.

Alt sammen får man helt ind på kroppen ved et besøg i tunnelerne. Man har mulighed for kravle mere end hundrede meter i de smalle tunneler og på egen krop mærke, hvad det betyder ”at gå under jorden”. Der er også mulighed for at prøve diverse skydevåben og se de udspekulerede fælder, som Viet Cong lavede i kampen mod amerikanerne.

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine

Læs mere »
Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Vi får ofte spørgsmålet, Hvornår skal man rejse til Vietnam?, og det kan vi sådan set godt forstå. Vietnam er et langt land, og vejret udarter sig meget forskelligt alt efter sæson.

Vi vil her, prøve at skabe et overblik over hvordan vejret er i Vietnam de forskellige måneder af året. … Læs mere

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere