Tunnelerne – et liv under jorden

Tunnelerne

Kun 70 km. nord for Ho Chi Minh City findes de berømte Cu Chi tunneler. Et udspekuleret netværk af flere hundrede kilometer af tunneler under jorden, lavet af de kommunistiske guerillaer under Vietnamkrigen.

Et besøg i Cu Chi byder på alt fra en historisk indsigt til fascination over det liv man her levede i årevis under krigen. Tunnelerne betragtes af mange i eftertiden som et arkitektonisk mesterværk uden sammenligning, og et besøg her giver enhver en ganske ny vinkel på livet under krigen.

De kommunistiske guerilla tropper, kendt som Viet Cong, gravede tusindevis af kilometer tunneler, herunder et omfattende netværk i Cu Chi-distriktet nordvest for Saigon. Soldaterne brugte disse underjordiske ruter til at huse tropper, transport af forsyninger og som kommunikationsvej. Tunnelerne blev desuden brugt som flugtvej efter overraskelsesangreb på de amerikanske styrker. I dag er en del af tunnelerne stadig intakte, og Cu Chi tunnelerne er blevet en populær turistattraktion.

Tunnelerne blev allerede påbegyndt i 1940´erne under uafhængighedskrigen med franskmændene og blev altså stærk udvidet under Vietnamkrigen. Tunnelerne blev gravet i hånden og ofte kun små afstande af gangen.

Under Vietnamkrigen, mens luftbombardementerne var heftigst, levede folk under jorden og tunnelerne udviklede sig til en slags underjordiske landsbyer med skoler, hospitaler og våbenfabrikker.

Alt sammen får man helt ind på kroppen ved et besøg i tunnelerne. Man har mulighed for kravle mere end hundrede meter i de smalle tunneler og på egen krop mærke, hvad det betyder ”at gå under jorden”. Der er også mulighed for at prøve diverse skydevåben og se de udspekulerede fælder, som Viet Cong lavede i kampen mod amerikanerne.

Oplev Cu Chi tunnellerne her!

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser