Det kreative centrum i Hanoi

Det kreative Hanoi

Det er flere kunstmuseer i Hanoi, men er man nysgerrig på, hvad den eksperimenterende kunst og de ikke så etablerede kunstnere foretager sig, så er Hanoi Creative City et rigtig godt bud.

Det hele foregår i og omkring den kolossale bygning ved busstationen Luong Yen (ca. 3 kilometer fra det gamle kvarter), og allerede ved ankomsten fornemmer man kreativitet og bohemeagtig atmosfære. Små cafeer, en scene, skaterbane, graffitimalede containere og barer skaber rammerne for den eksperimenterende kunst i byen.

Her holdes der mange forskellige arrangementer lige fra loppemarkeder til live koncerter, danseshows og street art. En af hovedstadens kendte kunstnere indenfor sidstnævnte genre er Phương Vũ Mạnh, der er uddannet fra Vietnam College for Kultur og kunst i 1991. Han har deltaget i flere kunstneriske konstellationer, og er nok for de fleste kendt for sine fantastiske bodypaintings, der har vagt stor opmærksomhed – især i medierne.

Men egentlig er det oliemaling der er hans foretrukne materiale, og det fik besøgende at se på Hanoi Creatives Citys anden Street Art Fair den 7. maj 2016.

Et lille orkester (der larmede som et stort) skruede op for højtalerne, og lod den elektrisk guitar, trommerne og bassen blive en eksperimenterende lydkulisse til til Phương Vũ Mạnh maleri på den store scene. Farverne fløj omkring, og både hænder, pensler og en øldåse blev brugt til at skabe maleriet.

Bagefter kunne de mange børn, der også var til stede blive malet i hovedet af mesteren, mens den fremmødte presse var ved at falde over hinanden.

Er man i Hanoi, er det kreative centrum her, og bestemt et besøg værd. Den store bygning indeholder desuden legeland for børnene, 3D galleri med mere.

Læs også; Hanoi Creative City

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.