Det kreative centrum i Hanoi

Det kreative centrum i Hanoi

Det kreative Hanoi
Det er flere kunstmuseer i Hanoi, men er man nysgerrig på, hvad den eksperimenterende kunst og de ikke så etablerede kunstnere foretager sig, så er Hanoi Creative City et rigtig godt bud.

Det hele foregår i og omkring den kolossale bygning ved busstationen Luong Yen (ca. 3 kilometer fra det gamle kvarter), og allerede ved ankomsten fornemmer man kreativitet og bohemeagtig atmosfære. Små cafeer, en scene, skaterbane, graffitimalede containere og barer skaber rammerne for den eksperimenterende kunst i byen.

Her holdes der mange forskellige arrangementer lige fra loppemarkeder til live koncerter, danseshows og street art. En af hovedstadens kendte kunstnere indenfor sidstnævnte genre er Phương Vũ Mạnh, der er uddannet fra Vietnam College for Kultur og kunst i 1991. Han har deltaget i flere kunstneriske konstellationer, og er nok for de fleste kendt for sine fantastiske bodypaintings, der har vagt stor opmærksomhed – især i medierne.

Men egentlig er det oliemaling der er hans foretrukne materiale, og det fik besøgende at se på Hanoi Creatives Citys anden Street Art Fair den 7. maj 2016.

Et lille orkester (der larmede som et stort) skruede op for højtalerne, og lod den elektrisk guitar, trommerne og bassen blive en eksperimenterende lydkulisse til til Phương Vũ Mạnh maleri på den store scene. Farverne fløj omkring, og både hænder, pensler og en øldåse blev brugt til at skabe maleriet.

Bagefter kunne de mange børn, der også var til stede blive malet i hovedet af mesteren, mens den fremmødte presse var ved at falde over hinanden.

Er man i Hanoi, er det kreative centrum her, og bestemt et besøg værd. Den store bygning indeholder desuden legeland for børnene, 3D galleri med mere.

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere