Tæt på Tết – Det Vietnamesiske Nytår

Det Vietnamesiske Nytår

Det vietnamesiske nytår er den absolut vigtigste højtid på året, og afholdes mellem slutningen af januar til midt i februar afhængig af den kinesiske månekalender. Festlighederne er officielt sat til tre dage, men kan sagtens fortsætte en uge. Omdrejningspunktet for Tết er det årlige gensyn med familie og venner, og hele Vietnam synes at være på farten for at komme hjem til alle festlighederne. Forberedelserne begynder dog omkring en uge før det nye år.

Vietnameserne gør hovedrengøring i håb om at komme af med det sidste års uheld, og nogle familier går så langt som til at male deres hus. Der bliver også købt nyt tøj og frisørerne har ekstra travlt op til helligdagene. Der er også tid for at få afklaret gammel gæld. Mange virksomheder hænger store skilte og bannere op med teksten “Chuc Mung Nam Moi” (Godt Nytår), og byen udsmykkes med farvede lys.

Mad & Vietnamesisk Nytår
Mad fylder meget før og under Tết (Det Vietnamesiske Nytår),der sælges Mut (kandiserede frugter og syltetøj) og kager. Det traditionelle Tết-måltid omfatter fødevarer såsom Bang (suppe med bambus og svinekød), Banh Chung (en klæbrig riskage fyldt med svinekød og bønner, og orange klæbrig ris. Hanh Muoi (syltede løg), Gio Cha (Vietnamesisk skinke/pølse), Xoi (Klæbrige ris) og Thit Ga (Kogt kylling).

Blomster er også vigtige, da Tết er en velkomst til forårets komme. Kegleformede kumquat buske og blomstrende fersken og et hav af farverige buketter ses overalt.

Med undtagelse af restaurationsbranchen, lukker de fleste virksomheder ned for hele ugen af Tết festlighederne. Ferien er en vigtig tid for vietnamesiske familier til at tilbringe tid sammen, og nøjagtig som Julen i Danmark, rejser folk hjem til deres familier. Rejser man i Vietnam under Tết, skal man derfor være beredt med en hel del tålmodighed.

Video om ferskentræer under Tet

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser