Tæt på Tết – Det Vietnamesiske Nytår

Tæt på Tết – Det Vietnamesiske Nytår

Det Vietnamesiske Nytår

Det vietnamesiske nytår er den absolut vigtigste højtid på året, og afholdes mellem slutningen af januar til midt i februar afhængig af den kinesiske månekalender. Festlighederne er officielt sat til tre dage, men kan sagtens fortsætte en uge. Omdrejningspunktet for Tết er det årlige gensyn med familie og venner, og hele Vietnam synes at være på farten for at komme hjem til alle festlighederne. Forberedelserne begynder dog omkring en uge før det nye år.

Vietnameserne gør hovedrengøring i håb om at komme af med det sidste års uheld, og nogle familier går så langt som til at male deres hus. Der bliver også købt nyt tøj og frisørerne har ekstra travlt op til helligdagene. Der er også tid for at få afklaret gammel gæld. Mange virksomheder hænger store skilte og bannere op med teksten “Chuc Mung Nam Moi” (Godt Nytår), og byen udsmykkes med farvede lys. 

Mad & Vietnamesisk Nytår

Mad fylder meget før og under Tết (Det Vietnamesiske Nytår),der sælges Mut (kandiserede frugter og syltetøj) og kager. Det traditionelle Tết-måltid omfatter fødevarer såsom Bang (suppe med bambus og svinekød), Banh Chung (en klæbrig riskage fyldt med svinekød og bønner, og orange klæbrig ris. Hanh Muoi (syltede løg), Gio Cha (Vietnamesisk skinke/pølse), Xoi (Klæbrige ris) og Thit Ga (Kogt kylling).

Blomster er også vigtige, da Tết er en velkomst til forårets komme. Kegleformede kumquat buske og blomstrende fersken og et hav af farverige buketter ses overalt.

Med undtagelse af restaurationsbranchen, lukker de fleste virksomheder ned for hele ugen af Tết festlighederne. Ferien er en vigtig tid for vietnamesiske familier til at tilbringe tid sammen, og nøjagtig som Julen i Danmark, rejser folk hjem til deres familier. Rejser man i Vietnam under Tết, skal man derfor være beredt med en hel del tålmodighed.

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere