Sun Rise på Thu Bon Floden

Sun Rise på Thu Bon Floden

Det er almindelig kendt, at vietnameserne står tidligt op. Byernes gader summer allerede lang tid før solen står op, og ønsker man et indblik i den vietnamesiske kultur er det en selvfølge, at man også prøver at stå op med vietnameserne og mærker et aktivitetsniveau, som står i klar kontrast til den noget tilbagelænet livsudfoldelse, man ser i timer omkring middag.

 
I Hoi An er det en helt særlig oplevelse at tage en tur op langs floden og komme helt tæt på morgenlivet, der her er for mange er slutningen på flere timers fiskeri i mørket. I de allerførste dagsminutter glider fiskerbådene forbi som silhuetter og efterlader sig lidt skvulp i vandoverfladen, der drukner i det magiske syn på himlen, når solens første stråler bryder igennem. 

Fra Hoi An er der en lille times sejlads mod vest til fiskerlejet Duy Hai, og når man kommer hertil, bliver silhuetterne til travle mennesker og flodbredden til et levende marked, hvor dagens fangst skal sælges, og hvor fiskerkonerne bruger alle kneb for at skabe omsætning. Der er her, som på de fleste markeder, kvinder der sidder tungt på salget, og bevæger man sig ind af de små gyder, finder man mændene med deres te eller kaffe, mens de slår en hyggelig sludder af om nattens fangst.

En ”Sun Rise” tur på Thu Bon Floden indeholder alt det, som Vietnam også er – en fantastisk natur, et arbejdsomst folk, og en hektisk markedsplads. I de tidlige morgentimer mærker man stilheden, og samtidig fornemmelsen af, at floden en stadig har en central plads i livsgrundlaget for en lokalbefolkning.

En morgentur kan evt. sluttes med vietnamesisk morgenmad, – Bo Kho kan anbefales sammen med en varm kop te. 

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere