fbpx

Trung Thanh – Painting Village – Landsbykunst

En lille times kørsel fra Hoi An ligger det lille fiskerleje Trung Thanh. Med en af Vietnams flotteste strande har landsbyen med sine knap 600 indbyggere ligget her i årevis uden at gøre sig særlig bemærket. På det kridhvide sand ses de mange fiskerbåde henslængt i en slags hemmelig orden, og vidner om, at havet stadig er den økonomiske hovedpulsåre for landbyens beboere.

Fattigdommen er stor, og derfor var landbyen meget åben for forslag til at komme lidt ud af ubemærketheden og måske skabe en ny indtægt for besøgende. Kunsten og et besøg fra Korea blev den lille bys redning.

Det er altså ikke den hvide strand og det krystalblåt vand besøgende kommer for at se i dag. Det er store og fascinerende vægmalerier, som trækker besøgende til. I et FN samarbejde er mere end 100 huse i byen blevet dekoreret i et kunstprojekt der har som tema at forbedre livsvilkårene for lokalbefolkningen og samtidig skabe en sjælden sameksistens mellem kunst og lokalbefolkning.

I mere end tre uger ændredes byen med vægmalerier i lyse farver lavet af 5 koreanske kunstnere i samarbejde med 12 frivillige vietnamesere, og i dag er landbyen ikke bare en kunstnerisk oplevelse men samtidig den eneste af sin art i Vietnam.

Projektet har desuden skabt en ny udvikling og en forøget turisme i byen samtidig med at der er knyttet et venskab mellem Vietnam og Korea.

Mens de udenlandske turister endnu ikke har opdaget den udsmykkede landsby, er mange vietnamesiske turister valfartet til byen, og langs hovedgaden er der opstået små boder, der sælger forfriskninger eller sælger mad til de besøgende.

Som besøgende er det på forhånd svært at forstille sig, at noget kan trække én væk fra den fantastiske strand – men byens nye udtryk virker dragende, og man kan nemt bruge et par timer på at gå på kunstjagt i landbyen.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.