Trangs store dag

Færdig på universitetet

Præcis som i resten af verden er det en milepæl i livet, når man færdiggøre sit studie på universitet. Det er en stor dag, som formentlig vil brænde sig fast i erindringen for livstid. Sådan er det også for Trang – om få måneder afslutter hun sit universitetsstudie i turisme, og er klar til at tage livtag med et voksenliv og de udfordringer dette naturligt medfører.

I Vietnam gør studenterne det på samme måde som brudeparrene, der gerne flere måneder inden brylluppet får taget brudebilleder, så de kan beskues af alle gæsterne til brylluppet.

Inden de afgørende eksamener, arrangeres der fotosessions, hvor klassen hyrer en fotograf og medbringer falske eksamensbeviser, så det ser så virkeligt ud som muligt. I Hanoi er det mest populære sted for studenterfotos i Temple of Litterature.

Hvert år kommer Vietnamesisk studenter her for at bede om et godt studieforløb og en god eksamen. Det skulle efter signende også bringe held at røre ved hovedet af en skildpadde, der er lavet i granit – men da den efterhånden er ved at være mærkbar slidt af de mange berøringer, er det ikke tilladt længere.

Temple of Litteratur er fra 1070 og Vietnams ældste universitet, og det er altså i disse rammer, at Trang og hendes klasse vil skabe et minde for _DSC0248livet – inden eksamen snart begynder. At nogle af de glade studenter måske dumper, og altså må nøjes med det falske bevis i pap, synes ikke at bekymrer nogen – festen, tøjet, blomsterne og det fine tøj bedøver en hver tvivl, mens kameraerne knipser fra alle sider.

Trang tilhører den 2/3 af befolkningen i Vietnam der under 30 år, og dermed også dem der skal sætte dagordenen for landets fremtid. Efterspørgslen på eftervideregående uddannelse er massiv, men landet mangler pædagogiske kapaciteter og plads på universiteterne.

Regeringen skønner, at landet kommer til at mangler mange tusinde medarbejdere især inden informationsteknologi og turisme i de kommende år, så Trang bliver en student, som samfundet mangler, og hendes store smil i dag skyldes formentlig også, at hun med en kommende kandidat i turisme og et flydende engelsk har sikret sig gode vilkår for spændende jobs i fremtiden.

Selv om hun dag stillede op i sit studentertøj og i fulde drag tog forskud på sin kommende færdiggørelse af studierne, er der ingen tvivl om, at glæden er ægte – smilet, det nervøse kig i spejlet inden fotosessionen og de varme kram fra klassekammeraterne er autentisk. Det eneste der i dag ikke er ægte, er hendes eksamenspapir – det må hun vente med nogle måneder endnu.

Video fra Temple of Litteratur

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser