Tra Que – Økologisk charme med kolonihave-gener…

Tra Que landsbyen

Kun en kort cykeltur fra Hoi An – på vejen mod An Bang Beach finder man grøntsags-landbyen Tra Que. Landbyen er ikke særligt stor og er placeret mellem De Vong floden og Tra Que søen.

For en dansker er følelsen nærmest, at man indtræder i en forstørret kolonihaveforening, hvor køkkenhaverne har fået lidt mere plads. Det er da også netop grøntsagerne og landsbyens charme, der hurtig har gjort stedet et yndet udflugtsmål.

I de mange grøntsagsbede (der næsten har karakter af marker) dyrkes der salat, pileurt, basilikum, koriander og et hav af andre grøntsager og krydderurter – der alle sammen er særlig afgørende for både duften og smagen af de mange Hoi An specialiteter i byens restauranter.

Al produktion af grønsager er uden maskiner, og udelukkende med håndkraft. Det giver en særlig ro og charmerende idyl, og mens vietnameserne for lang tid siden har fundet ud af at bruge kunstgødning til risene, så er Tra Que helt økologisk. For mere end 300 år siden opdagede man, at en særlig alge i Tra Que søen kunne bruges som gødning – og den tradition har holdt ved lige siden. De friske grøntsager er meget attraktive, og der produceres ca. 8 tons grøntsager om dagen, der fragtes ud til Quang Nam og Da Nang-området.

Selvfølgelig har man i landbyen opdaget den store interesse fra turister – og har næsten ubemærket indlejret dem i deres liv, som en kærkommen ny indkomst. Turister kan her selv prøve kræfter med dyrkningen af grøntsager og gødningen med alger. Desuden er der blomstret en del homestays op i landsbyen, hvor turister kan overnatte og opleve den vietnamesiske køkkenhave på helt nær hold. Men de fleste kommer forbi på cykel – evt. som et perfekt stop på vej til stranden, og nyder denne lille økologiske grøntsags-landsby idyl med al dens ro, dufte og fantastiske bede med alle de grønne nuancer.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser