Hanoi Zoo eller Tivoli

Et besøg i Hanoi Zoo vil nok overraske de fleste, idet den zoologiske have er placeret som en del af en større forlystelsespark midt i Thu Le Park. Sammenblandingen af karruseller, balloner, radiobiler og eksotiske dyr i bur vil nok virker overraskende og mærkeligt på mange.

Hanoi Zoo, der tidligere hed Bachthao Gardens er en lille zoologisk have med ca. 600 dyr fordelt på 90 arter. Hanoi Zoo´en er placeret i Thu Le Park kun 6 km. fra byens centrum. For mange vietnamesere er park og zoo et populært pusterum fra storbyens larm og høje puls, og haven bærer da også præg af, at være lige i så høj grad et rekreativt tilflugtssted som en zoologisk have i traditionel forstand. Fra højtalerne strømmer glad mekanisk børnemusik, og med dyrene placeret i bure side om side med tivoli-gøgl får man nemt fornemmelsen af at være i krydsfeltet mellem Fårup Sommerland, Tivoli og en Zoologisk Have. Dyrene er bogstaveligt flankeret med plastic-gøgl, hotdogs og rutchebaner.

Der er vandcykler i parkens sø og masser af smukke bede med blomster og der er lavet legearealer for børnene. Hanoi Zoologisk Have bestræber sig dog på at forbedre faciliteterne, og målet er klart, at haven skal på niveau med andre zoologiske haver i verden. Der er sat fokus på især bevarelses- og avlsprogrammer for vietnamesiske dyrearter, men desværre drukner de gode intentioner i hurlumhejhuse og balloner, og det er synd.

Vietnameserne synes dog ikke at være påvirket af den noget besynderlige sammenblanding, og parken er med en billetpris på 3 kr. for voksne en attraktiv attraktion for alle, der vil nyde en fridag i det gode vejr. Til sammenligning koster det 200 kr. for en indgangsbillet i Singapore Zoo, der måske er en af Asiens flotteste.

Man skal tage i Hanoi Zoo for at få en sjælden oplevelse af vietnamesernes helt særlige tilgang til forlystelser og den noget alternative sammenblanding af oplevelser. Elsker man zoologiske haver eller er man medlem i en dyrevelfærdsforening, er Hanoi Zoo nok ikke en anbefaling.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser