fbpx

Hanoi; Kommunistiske propaganda-højtalere er snart historie.

Et besøg i Hanoi er også mødet med en kommunistisk kultur, der på mange måder kan virke gammeldags, men samtidig er med til at skabe den fantastiske følelse, at man er havnet i en tidslomme.

En af de elemeter i bybilledet, som ofte bliver fotograferet, og som sikkert har vækket mange turister tidligt om morgenen er de mange højtalere, der stor set hænger på hvert gadehjørne.

Hanois borgmester Nguyen Duc Chung har på en konference for nylig fortalt, at de mange højtalere er en forældet informationsvej. Borgmesteren mener ikke de rustne højtalere længere kan matche Internettet, når man skal nå ud til borgerne.

Borgmesteren har bestemt, at det er op til lokale embedsmænd, hvorvidt de vil fjerne de mange højtalere, men mener dog stadig at de små landbyer i provinsen stadig har behov nyheder via højtaleranlæg.

Hanois højtalere blev i 1960´erne og 70´erne ophæng primært til at advare om luftangreb fra amerikanerne. Senere blev systemet brugt til annoncering af lokale møder, folkesundhed, pensionsudbetalinger og en række samfundsoplysninger pænt pakket ind i kommunistisk propaganda musik… Højtalersystemer er brugt langt uden for Hanoi, og der sendes mindst to gange om dagen – om morgenen og om aftenen.

Når højtalerne (måske) nu forsvinder fra bybilledet, mister Hanoi en lille flig af den charme det er at besøge byen og bringer sig dermed endnu et lille skridt ind på den digitale motorvej, hvor informationer sikkert vil drukne i Internettets uendelig mange andre tilbud i stedet for at forsvinde i larmen af dyttende scootere og bil-os.

Et besøg i Hanoi i Vietnam, er også mødet med en kommunistisk kultur, der på mange måder kan virke gammeldags, men samtidig er med til at skabe den fantastiske følelse, at man er havnet i en tidslomme.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.