Hanois Botaniske Have – Bach Thao Park – tilbagelænet park-ro i Hanoi.

Hanois Botaniske Have

Vietnams hovedstad er både mystisk og forførende. De første dage man besøger storbyen, fyldes man af den potente højoktan puls af lyde, lugte, farver og fransk arkitektur kærligt omfavnet af en insisterende vietnamesisk livstil af gadesælgere og motorcykler i en tilsyneladende kamikazelignende vanvidstrafik.

Den hektiske metropol byder dog på en lang række af oaser i bybilledet, som benyttes flittigt af indbyggerne. I byens parker samles man især i de tidlige morgentimer og efter arbejde sent på eftermiddagen. Livet i parkerne er socialt anlagt, hvad enten man mødes for dyrke motion eller for at slappe af.

En af de populære valg, når man skal i parken er Bach Thao Park – også kendt som Hanois Botaniske Have. Bach Thao betyder da også ”hundrede af planter”. Parken er placeret lige bag ved Ho Chi Minh Mausoleet og har et areal på 30 hektar.

Siden 1890 har parken på mange måder været byens grønne lunge med kæmpetræer, små søer og eksotiske planter fra hele verden. Ideen til en ”regnskov” midt i byen fik franskmændene, og de stod også for etableringen af de store arealer af græsplæner, som parken indeholder. Parken blev dog noget indsnævret flere år senere, da der skulle opføres det historiske Ho Chi Minh kompleks Ba Dinh.

Her kommer folk for at hvile sig under træerne, gå en tur rundt om søerne, eller se på parkens fugleliv. Der er en lille ø i den ene af parkens to søer som er forbundet med fastlandet med en lille bro. Broen er meget populær, når der skal tages bryllupsbilleder, det der på øen bor et sort antal hvide duer. Om eftermiddagen spilles der skak, eller man samles bare for at slappe af efter en hård arbejdsdag.

Parken har mange forskellige slags træer, og selv om flere mener at navnet Botanisk Have er noget af en tilsnigelse, finder man her kokospalmer, orkideer og banyan træer. Her er flest træer kendt fra Vietnam, men her findes også indførte planter fra Afrika, Amerika og Australien.

Parkens østlige del indeholder et afsnit af skulpturer lavet af vietnamesiske kunstnere.

Er man i Hanoi og har lyst til at forsvinde kortvarigt fra den hektiske trafik og samtidig få et unikt indblik i den tilbagelænet park-hygge, som er en væsentlig del af Hanois DNA, så er Bach Thao Park det perfekte valg.

Læs evt. også;

Thong Nhat Park – afstressende fristed

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.