Hanois fugle-cafeer – Jeg går lige en tur med Piphans

Hanois fugle-cafeer

Hanoi har et væld af turistattraktioner, som de fleste besøgende i byen har på deres ”must-see” liste. Men byen er også et skatkammer af forunderlige oplevelser, som sjældent beskrives i rejseguides og bøger. Her er muligheden for at komme helt tæt på Hanoianerne og deres ofte ret specielle livsstil. De særlige fugle-cafeer er sådan en slags enestående oplevelse.


Man ser fuglebure overalt i byen – de hænger uden for butikker, i privathjem, på balkonener og i vinduerne. De små fugle synger næsten forgæves om kap med den brølende trafik og de dyttende scootere. De relativt små bure kan ved første øjeblik opfattes som en manglende respekt for de små fjerede venner – men i Hanoi tager man sine fugle seriøst og behandler dem med stor kærlighed. Fuglene er dyre og tidskrævende, og pr. definition er fuglene et symbol på rigdom. De der holder fugle viser, at de er i stand til at leve livet i en afslappet, romantisk tilstand.

En af de mere behagelige (men stadig tidskrævende) foretagsomheder, som fugleejerne kaster sig ud i, er at finde selskab til deres fugle – nogen de kan synge med. Altså må de tage deres fuglebure ud fra hjemmet for at finde ligesindede. Det sker bl.a. på cafeer, der har lavet stativer klar til ophængning af bure. Her mødes man så over en kaffe eller to og iagttager fuglene. Ind i mellem flytter man rundt på burene, så Piphans har bedste chancer for at synge sin sang. Selv om der ofte hænger adskillige bure, påstår ejerne, at de kan skelne deres egen fugls sang fra de andres. En ung fugl kan med fordel placeres ved siden af en ældre, og på den måde lærer af dens sangevner.

Ved Thien Quang Lake findes der mindst to af den slags cafeer, og de glade fuglevenner tæller udelukkende mænd, der hver dag, og især i weekenden kommer fra nær og fjern med deres fugle for at bruge et par timer sammen over en kop kaffe eller te. Disse mænd elsker deres fugle, og den lille sangfugl kan hurtigt også blive en guldfugl for ejeren. De bedste sangfugle koster op mod 1000 USD – men kan i visse tilfælde sælges til væsentligt mere. Til de voldsomme summer hører selvfølgelig, at de fleste fugle er fanget i naturen, og altså ikke har kostet den oprindelige ejer mere end besværet med at fange den.

Så selv om det på en dansker kan virke lidt bizart, at voksne mænd kommer anstigende med deres fuglebur, og sikkert har sagt til hustruen derhjemme; ”Lillemor, jeg går lige en tur med Piphans”, så er der altså mening i galskaben. En stor kærlighed til et kæledyr, – der måske på den rigtige dag kan sælges for en formue.

Er man i Hanoi og går en tur ved Thien Quang Lake, så drop ind på en af fugle-cafeerne og oplev sceneriet på nærmest hold, og få en sludder med de stolte fugleejere.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.