Hanois toggade – her kører livet på skinner

Opholder man sig i Hanoi og er på udkig efter en af de oplevelser, som ikke er beskrevet i guidebøgerne, byder byen på mange sjove og interessante oplevelser. En af dem er en spadseretur på togskinnerne, der går gennem den gamle bydel. Her kommer man meget tæt på byens dagligliv, og hvis er der på det rette tidspunkt også meget tæt på det enorme tog, når det brager tæt forbi mennesker og bygninger.

I de snævre gader kører der nemlig hver dag tog i retning af Long Bien Bridge. Sporet skærer sig igennem bydelen, og kommer meget tæt på de omkringliggende bygninger. Hanois ikoniske gamle kvarter er tæt befolket, men livet i de smalle gader og smalle huse synes fuldstændig upåvirket af, at toget kører igennem dagligt og afbryder hverdagslivet for en kort stund.

Togskinnerne bruges af de lokale som opholdssted, når der ikke er tog, og børnene leger uhindret her, for alle kender togtiderne, og når toget kommer buldrende med skrigende hjul mod skinnerne som et andet metalmonster, er det ikke til at overse. Langs skinnerne er der små butikker, frisørbutikker og private hjem, og der er lige plads langs skinnerne, så man kan også kan komme frem med en scooter.

Kort før toget ankommer, dukker uniformerede folk op og stopper trafikken de steder, hvor skinnerne krydses af veje. Knap er toget passeret, før trafikken igen myldrer over skinnerne, og det kan se ret dramatisk ud. Man regner med at ca. 2% af alle dødsfald i Vietnam skyldes togulykker, og går man en tur langs skinnerne forstår man da også, at livet her kan være farefuldt.

Opholder man sig i Hanoi og er på udkig efter en af de oplevelser, som ikke er beskrevet i guidebøgerne, byder byen på mange sjove og interessante oplevelser.
 
Se fotos og video herunder:

Se tog-video her;

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser