Thien Quang Lake – en af Hanois 100 søer

Thien Quang Lake

Hanoi har en masse søer. Byen, der er placeret på lavlandet mellem floderne, bliver undertiden kaldt søernes by. Der findes således i omegnen af 100 søer i hovedstaden, der alle indbyder til afslapning på bænkene, gåture eller måske mulighed for en fangst med fiskestangen. Den mest kendte er Hoan Kiem Lake, der med sin centrale placering midt i byen bliver besøgt af tusinder af turister og lokale hver dag. Kun få kilometer derfra finder man West Lake, der er byens største og populært for blandt andet cyklende.

Af de mange mindre søer i byen, som bestemt er et besøg værd, kan nævnes Thien Quang Lake, der også har en central placering og som nabo til Thong Nhat Park (Genforeningsparken) ikke tiltrækker så mange turister.

Søen ligger ved Nguyen Du Street, der under franskmændene hed Rue Halais, og søen fik derfor navnet Halais Lake efter gaden. I dag bruges dog kun det vietnamesiske navn Hồ Thien Quang. Søen var oprindelig noget større, men franskmændene fyldte en del af søen op for at få plads til nye veje.

Tager man en gåtur om den lille sø kan man evt. stoppe ved Thien Quang Pagoden eller tage sig en kop kaffe på en af fugle-cafeerne, som søen er kendt for.

Man kan man også i ro mag slå sig ned på en de mange bænke og nyde udsigten over søen eller slå en sludder af nogle af de lokale, som daglig holder til her med deres små boder med te eller Banh My (Vietnamesisk sandwich).

Hanois mange søer har stået først i køen, når den travle millionbys miljøproblemer stikker sig ansigt frem. Thien Quang Lake oplevede pludselig i 2014 at alle fiskene i søen døde – og fokus på forureningsproblematikken fik pludselig fornyet kraft. Derfor kom Thien Quang Lake til at spille en central rolle i forståelse af, at søernes værdi for byens borgere var i fare. I dag er der atter fisk i søen, og bambusfiskestængerne er kommet frem igen.

Læs evt. også;

Truc Bach Lake – en åben invitation til søgang…
Jeg går lige en tur med Piphans…

Thong Nhat Park – afstressende fristed
På cykel rundt om West Lake (Hồ Tây)

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.