Thai Nguyen – te, grotter og farverig natur

Thai Nguyen provinsen i det nordlige Vietnam ligger ca. 3 timers kørsel fra Hanoi. Provinsen er mest kendt for sin produktion af te. I det bjergrige område bor der lidt mere end en million mennesker og provinsen repræsenterer 8 etniske grupper.

Te-markerne breder sig over 16 000 hektar kun ovegået af Lam Dong Provinsen, der med sine 100 000 ha er landet største te-prodicent. Netop derfor kaldes Thai Nguyen ofte for Nordvietnams Dalat.

Teen fra Thai Nguyen betragtes som den te med den fineste kvalitet i landet. Provinsen har dog meget at byde på end det fantastiske syn af temarker. Den menneskeskabte sø Núi Cốc Lake er blevet et spændende rekreativt område. Søen ligger ca. 25 km fra provinsens hovedstad (Thai Nguyen) Man finder stort set ingen udenlandske turister her, men stedet er meget populært hos vietnameserne.

I provinsens hovedstad finder man også det nye og moderne indrettede Museum of Cultures of Vietnam’s Ethnic Groups.

I den nordlige del af provinsen er Phượng Hoàng Grotten, der er placeret højt på bjerget af samme navn. Turen til toppen tager en lille time, og antallet af trin er mere end 1500. Når man kommer op til grotten er der en fantastisk udsigt over dalen og de farverige rismarker, der gør hele turen værd. Selve grotten er ret stor og er spændende at udforske. Man kan nå mere en kilometer ind i dybet, og modsat så mange andre grotter i Vietnam er denne oplyst udelukkende af naturligt lysindfald fra oven. Der er lavet stenstier i grottens indre, så her er nemt at færdes.

Efter turen i grotten kan man ved bjergets fod opleve Mo Ga Stream, som er et kildeudspring fra bjerget. Vandet finder vej gennem et grotte, som man også kan gå ind i. Vandet er køligt, og en gave efter man har besteget bjerget.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser