Tam Dao – Nordvietnams svar på Da Lat

Tam Dao & Tam Dao Nationalpark

Kun et par timers kørsel fra Hanoi i nordlig retning, finder man Tam Dao. Stedet er placeret i bjergene, og er et af hovedstadens favoritsteder, når weekenden skal tilbringes i lidt køligere og mere afstressede omgivelser.

Tam Dao ligger midt i Tam Dao Nationalpark som er et beskyttet område. Byen og området er meget populært hos vietnameserne, men udenlandske turister kommer her sjældent – desværre – for byen er et lille eventyr, der kan give associationer til en sommerdag i en østrigsk alpelandsby. Kun templerne og de gamle bygninger fra den franske kolonitid fortæller én, at man er flere tusinde kilometer fra de europæiske alper. Byen ligger ca. 1000 km over havets overflade og blev bygget af franskmændene i 1907.

Området er en lille perle, hvor mere end 70% er dækket af skov og bjerge. Nationalparkens noget specielle placering gør, at der er nogle ret specielle klimatiske forhold – med flere typer af klimazoner. Derfor øges også biodiversiteten, og området inviterer til en stor naturoplevelse. Ifølge biologer omfatter nationalparken en flora med mere end 490 arter. Skoven har fyrretræer, der er mere end 1000 år, og her er 281 dyrearter, – heriblandt de meget sjældne gyldne skildpadder, hvid fasan, hvidkindet gibbon, fladnæset aber og Tam Dao salamanderen.

Selve Tam Dao by er beliggende i en dal, der kun dækker 3 km2. Her er ud over det storslåede landskab også andet at gå på opdagelse i; Der er bl.a. en katolsk stenkirke (meget populær som kulisse for bryllupsbilleder), vandfaldet Silver Falls og nogle franske villaer og paladser bygget af franske kolonister for mere end hundrede år siden.

Tam Dao kaldes ofte Nordvietnams Da Lat – på grund af det kølige vejr, og så det såkaldte årstids-fænomen, hvor man har mulighed for at opleve 4 årstider på samme døgn (den forfriskende brise om morgenen, den varme og solfyldte middag, den køligere eftermiddag og aften og den kolde nat)

Hele året er byen mellem bjergene kendt for sine lavthængende skyer, der skaber et fantastisk syn, og som gør at man for en stund befinder sig over skyerne. Endelig er bjergområdet tilholdssted for den etniske minoritet San Diu, som bor i små landsbyer i nationalparken.

Da Tam Dao har mange vietnamesiske turister (især i weekenden) er byen fuld af små hoteller og Guesthouses, og el-biler og busser kører rundt i området med folk, men byen er ikke større, end at den sagtens kan ses på gåben. Der er mange steder lavet cafeer, hvor man næsten føler man sidder på ”kanten af verden”, når man indtager sin kaffe. Der bygges stadig flere steder i byen, så kapaciteten af turister kan forøges i fremtiden. Desværre er ikke al hotelbyggeriet så arkitektonisk heldigt, som man kunne ønske sig, men byens charme og befriende tilbagelænede atmosfære er stadig intakt, og et besøg i Tam Dao kan bestemt anbefales.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser