Suoi Cá thần – Nok se ikke fiske

Ca. 3 timers kørsel fra Hanoi (ikke langt fra Cuc Phuong Nationalpark og kun 15 km fra Ho Chi Minh stien er en smal hængebro, der fører direkte til Suoi Cá thần. Det er den lille bæk der har gjort dette sted berømt, og vietnamesere rejser gerne langt for at opleve bækken og dens klare vand og ikke mindst fiskene.

I daglig tale bliver de kaldt Gude fiskene, og der knytter sig en del overtro til disse fisk.

Bækken er kun 3 meter bred og ca. 60 meter lang. Den ender i en grotte i bjerget, som man ikke kan få adgang til, men det er her fiskene holder til. Men fiskene kan lide at strejfe uden for grotten til stor glæde for turisterne. I hundredvis boltre de sig i vandet og mange af dem er mere end 10 kg. tunge. De findes dog endnu større fisk, som dog sjældent kommer frem fra grotten.
De hellige fisk må ikke fanges, og det siges, at den der fanger dem får stort uheld i livet, og at dette også vil ramme vedkommendes familie. Der fortælles om nogle unge, der ikke gav meget for al den overtro og fangede en fisk – samme dag blev de dræbt i et trafikuheld…
Derfor er fiskene ikke bange for mennesker og man kan sagtens komme helt tæt på dem og røre dem, hvis man har lyst. Der er tale en karpelignende art med det latinske navn Spinibarbus denticulatus.

Højere oppe i bjerget er en spændende grotte som man kan gå igennem, hvis man trænger til en fiske-pause. Grotten er stor, og det tager en halv time at gå igennem den. Der er lavet stier, der gør turen nem, selv om der kan være glat visse steder.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser