Mageløst panorama-view fra kabelbane og maleriske fiskebåde

Ta Cu Bjerget er 694 meter højt og efterhånden ved at være et kendt udflugtsmål, hvis man holder ferie i Phan Thiet eller Mui Ne. Her finder man tropisk regnskov med et rigt dyreliv, en fantastisk flora og fauna – heriblandt en del meget sjældne arter. En vandretur op ad bjerget siges at have en næsten meditativ effekt og tager ca. 2 timer. Men turen kan også gøres mindre åndeligt, og dog svævende, via en kabelbane. Uanset hvilken metode man vælger, ender turen ved den mere end 130 år gamle Linh Son Truong Tho Pagode med flere Buddha statuer – hvoraf den ene er Asiens længste liggende Buddha.

Vælger man kabelbanen op til pagoden, folder et panorama over bjerget og omgivelserne sig ud. Herfra ser man bl.a. de mange dragefrugtplantager (dragon fruit) som findes her i området. Hævet ca. 500 meter over jorden passerer man de århundrede gamle træer på bjergets side.IMG_4498

_DSC0065Pagoden blev bygget af munken Tran Huu Duc mellem 1870 og 1880, og fra selve pagodeporten føres man frem det sidste stykke til toppen af mere end 300 trappetrin. Efter trappetrinene er det første man møder nogle Buddha figurer i en højde af 6-7 meter. Statuerne er hvide, og skiller sig derfor dramatisk ud fra de grønne omgivelser. Men det er den sidste Buddhafigur længere fremme, som de fleste er kommet for at se. Nemlig Asiens længste liggende Buddha med en længde på 49 meter (og 7 meter i højden). Byggeriet af kolossen tog 4 år, og blev færdigt i 1966. Byggeriet af den liggende Buddha blev udført alene af menneskekraft, og ingen maskiner eller kraner blev brugt.

Efter en tur på Ta Cu Bjerget og muligheden for at at se området fra fugleperspektiv kan man passende kører de knap 28 km til Phan Thiet og finde jordforbindelse igen på havnen og det mageløs syn af hundredvis af fiskerbåde, der vuggende dovner den i flodlejet efter en lang nat på søen. Det maleriske havnemiljøet kan med fordel ses fra broerne over floden.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser