Smells like hell, tastes like heaven

Smells like hell, tastes like heaven

Den er kendt for sin potente lugt og har blandt andet fået følgende ubehagelige beskrivelser hægtet på sig; Lugter som råddent æg, sure tæer, kloakvand og det der er værre. Men alligevel er Durian frugten en af de mest elskede i Asien, hvor den spises overalt. Tilsyneladende vinder smagen nemlig over lugten, for de fleste i Vietnam spiser den med største velbehag. 

Durian er ud over sin verdenskendte lugt (der både fortryller og frastøder) også behæftet med en række andre karakteristika,- der dog ikke alle er helt i overensstemmelse med fakta. Blandt andet siges det, at den har helbredende virkning på flere sygdomme. Et faktum er det dog, at flere lande har forbudt frugten på offentlige steder, og at frugten deler folks indstilling i et had/kærlighedsforhold. Her findes ingen mellemvej.

Durian ser nærmest drabelig ud med sine stikkende pigge, men under skallen er den blød, lækker og cremet. Lugten bliver stærkere, når man skærer hul på skallen, og som et særligt visitkort trænger duftestofferne ind i huden, så fingrene lugter i lang tid efter. Det siges også lidt muntert, at man får en ånde, som hvis man har kysset sin bedstemor.

Frugten kan blive enorm og veje op til 4 kilo og er bestemt ikke en frugt for folk på diæt. En mellemstor durian på et kilo indeholder 1350 kalorier. Fedtindholdet er højt, hvilket dog kompenseres med rigelige mængder af kalium, kostfibre, jern, vitamin C og vitamin B.

Durian indeholder også en stor mængde af tryptophan – som måske er årsagen til, at nogle hævder, at frugten er vanedannende og svært at lægge væk, når man først er begyndt. Det hævdes derfor også at desserter med durian nærmest kan bringe én i en euforisk ekstase.
Det høje niveau af østrogener der findes i durian frugt menes at gøre kvinder mere frugtbar. Til gengæld fraråder mange læger, at man spise durian frugt, mens man er gravid.

Af andre durian skrøner kan også nævnes, at mange i Asien ikke tør drikke alkohol, mens de spiser durian, fordi det er en dødelig kombination. Sandheden er dog, at sammenblandingen kan få blodtrykket til at stige og give en særdeles ubehagelig oppustet fornemmelse i maven. En sidste udbredt skrøne er at durian virker særdeles godt som elskovsmiddel, men sandheden er desværre blot, at frugten kan få din kropstemperatur til at stige – uden det dog har nogen effekt på erotikken…

I Singapore, hvor frugten er forbudt på alle offentlige steder, siges det at man kun skal prøve durian 4 gange- så er man hooked, og selv om det får indtagelsen af den forbudne frugt til at lyde kriminel, kan det vel også betyde, at man ikke skal opgive durian efter første gang. Den fortjener en chance mere…

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere