Smells like hell, tastes like heaven

Den er kendt for sin potente lugt og har blandt andet fået følgende ubehagelige beskrivelser hægtet på sig; Lugter som råddent æg, sure tæer, kloakvand og det der er værre. Men alligevel er Durian frugten en af de mest elskede i Asien, hvor den spises overalt. Tilsyneladende vinder smagen nemlig over lugten, for de fleste i Vietnam spiser den med største velbehag.

Durian er ud over sin verdenskendte lugt (der både fortryller og frastøder) også behæftet med en række andre karakteristika,- der dog ikke alle er helt i overensstemmelse med fakta. Blandt andet siges det, at den har helbredende virkning på flere sygdomme. Et faktum er det dog, at flere lande har forbudt frugten på offentlige steder, og at frugten deler folks indstilling i et had/kærlighedsforhold. Her findes ingen mellemvej.

Durian ser nærmest drabelig ud med sine stikkende pigge, men under skallen er den blød, lækker og cremet. Lugten bliver stærkere, når man skærer hul på skallen, og som et særligt visitkort trænger duftestofferne ind i huden, så fingrene lugter i lang tid efter. Det siges også lidt muntert, at man får en ånde, som hvis man har kysset sin bedstemor.

Frugten kan blive enorm og veje op til 4 kilo og er bestemt ikke en frugt for folk på diæt. En mellemstor durian på et kilo indeholder 1350 kalorier. Fedtindholdet er højt, hvilket dog kompenseres med rigelige mængder af kalium, kostfibre, jern, vitamin C og vitamin B.

Durian indeholder også en stor mængde af tryptophan – som måske er årsagen til, at nogle hævder, at frugten er vanedannende og svært at lægge væk, når man først er begyndt. Det hævdes derfor også at desserter med durian nærmest kan bringe én i en euforisk ekstase.

Det høje niveau af østrogener der findes i durian frugt menes at gøre kvinder mere frugtbar. Til gengæld fraråder mange læger, at man spise durian frugt, mens man er gravid.

Af andre durian skrøner kan også nævnes, at mange i Asien ikke tør drikke alkohol, mens de spiser durian, fordi det er en dødelig kombination. Sandheden er dog, at sammenblandingen kan få blodtrykket til at stige og give en særdeles ubehagelig oppustet fornemmelse i maven. En sidste udbredt skrøne er at durian virker særdeles godt som elskovsmiddel, men sandheden er desværre blot, at frugten kan få din kropstemperatur til at stige – uden det dog har nogen effekt på erotikken…

I Singapore, hvor frugten er forbudt på alle offentlige steder, siges det at man kun skal prøve durian 4 gange- så er man hooked, og selv om det får indtagelsen af den forbudne frugt til at lyde kriminel, kan det vel også betyde, at man ikke skal opgive durian efter første gang. Den fortjener en chance mere…

Durian is er en delikatesse for mange vietnamesere!
STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser