Sapa – trekking og etniske traditioner

Sapa – trekking og etniske traditioner

For mange besøgende i Vietnam er Sapa i det nordvestlige hjørne af Vietnam deres favoritdestination. Sapa og området omkring byen er ikke bare flot natur med maleriske bjerge og ris-terrasser, men også et spændende møde med etnicitet i området. Sapa er byen folk gerne vil vende tilbage til.

Byen er en charmerende ”Hill station” i det nordlige Vietnam (1500 meter over havets overflade) – nær den kinesiske grænse. Byen blev etableret af franskmændene i 1922, men i årenes løb er mange af de flotte koloniale bygninger forfaldet. Der bor ca. 3000 mennesker i Sapa. Mange kalder regionen for de Tonkinesiske alper, og området er berømt for både sine fine, barske natur og også sin rige kulturelle mangfoldighed.

Regionen har mange bjergstammer, ris-terrasser, frodig vegetation og Fansipan Mountain, det højeste bjerg i Vietnam. Men som følge af flere og flere turister i området er Sapa hurtigt blevet et sted, hvor penge har fået en langt mere central placering i lokalbefolkningens tankegang. Modsat de fleste steder i Vietnam vil man her opleve sælgere, der kan være endog meget vedholdende, når de forsøger at sælge deres varer.

Det er også værd at tjekke nogle af de koloniale bygninger efterladt af de franske kolonialister såsom kirken, torvet og rådhuset.

Hvordan kommer man til Sapa?

Der er to måder at komme til Sapa på -med nattoget eller bussen. Toget fra Hanoi til Lao Cai station tager omkring 8 timer. Efter ankomsten til Lao Cai station, er der ca. en 1 times kørsel med bus til selve Sapa by.

Etniske minoriteter

I området findes der mange etniske minoriteter – faktisk findes der her 8 minoritetsgrupper; H´mong, Dao, Tay, Giay, Muong, Thai, Hoa og Xa Pho. Det er dog de 4 første, som er mest udbredt. 52% af befolkningen her er H´monger, 25% Dao´er.

De etniske minoriteter forsøger at gøre de mange turister til deres levevej, og især ældre kvinder og børn udgør det handelsmæssige ansigt ud af til.

Man bliver gift tidligt i denne region, og det ikke unormalt at ægteskaber indgås i alderen mellem 15 og 18 år. Fattigdommen er stor, og det er ikke et særsyn at se helt unge piger med to børn.

Trekking

Sapa er berømt for sine trekking ture, og med en lokal guide kan disse ture give en fantastisk indsigt i livet i regionen samt nogle utrolige naturoplevelser. De mange rismarker i terrasser ses bedst på disse trekking ture og sværhedsgrader gør, at de fleste kan være med. Mange vælger at overnatte i en af landsbyerne i Homestay, og dermed få en oplevelse af livet i bjergene.

Vejret i Sapa

I Sapa er der 4 årstider og lokalt praler man af, at man kan opleve alle 4 årstider på et døgn. Køligt i de tidlige morgentimer, lunt og behageligt i timerne efter solopgang, varmt om eftermiddagen og koldt om natten.

Om vinteren (fra november og februar) er der altid koldt i Sapa, ligesom der kan være vådt og tåget. I sjældne tilfælde kan temperaturen falde til frysepunktet, og der kan falde sne. Hvis man vælger at besøge Sapa om vinteren, bør man medbringe varmt tøj. August er meget våd, og det regner en del – men det er til gengæld også på denne tid af året, at rismarkerne er smukkest.

Læs om vores ture til Sapa

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Hey! Inden du smutter...

Få seneste nyt om corona situationen, tips og tricks og spændende rejser til Vietnam. Tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere