Skyhøj Skywalk eller jordnær Sidewalk…

Hanoi kan ud over det stemningsmættede Gamle Kvarter med de krogede gader og smalle gyder også byde på arkitektur i verdensklasse og nogle af de mest moderne og højeste bygninger i verden. Lotte Center og Keangnam Tower er byens stoltheder, og man får allerede på afstand en overvældende fornemmelse i maven, når man beskuer de enorme glas- og stålkonstruktioner der rækker op mod himlen.

Lotte Center var i en kort periode Vietnam højest bygning med sine 65 etager og en samlet højde på 253 meter. Men allerede kort tid efter kunne Keangnam Hanoi Landmark Tower indvies og med 72 etager og 345 meters højde regnes i dag for Vietnam højeste.

Begge komplekser og deres ikoniske status som frontløber i Hanois skyline, har stort set samme funktion. De indeholder indkøbscenter, kontorbygninger og hotel. Fælles for dem begge er også, at man på toppen kan få et fabelagtigt view over metropolen og et sandt sus i maven.

Lotte Center Hanoi;_DSC0072

Bygningen indeholder kontorer, et 5-stjernet hotel med 300 værelser, et 6 etagers butiksareal, restauranter, ejerlejligheder, et indkøbscenter og øverst et observation deck med en overvældende panoramaudsigt. Lotte centeret er placeret i ambassadekvarteret, og betragtes af mange som et vartegn for byen. Bygningen har højhastighedselevatorer der kan bringe én fra 1. sal til 65. sal på 50 sekunder. Øverst er der en betagende ”sky-walk”.

Keangnam Hanoi Landmark Tower

_DSC0139Bygningen rangerer som Vietnams højeste, og er i øjeblikket det 26. højeste i verden. På en klar dag, kan man se bygningen i en afstand af 10 kilometer. Fra toppen (Sky 72 Observatory) har man en usædvanlig udsigt, som kun overgås, hvis man sidder i et fly. Er vejret diset, hvad tit sker i denne højde er det tilknyttet et Trick Art Gallery, som være meget underholdende. Bygningen er hovedkvarter for det koreanske firma Keangnam Vina, men indeholder også et hotel, et indkøbscenter, et konferencecenter og ejerlejligheder. Af de mange etager er 4 af dem under jorden og hele konstruktionen har kostet mere end en milliard dollars. Keangnam Tower bliver holdt i godt selskab af de to nabobygninger, der med deres 212 meter synes som banaliteter i forhold til deres stolte storebror. De to sidebygninger er primært indrettet med lejligheder, og parkeringsmuligheder for biler og motorcykler.

Selv om Keangnam Tower i høj grad er blevet en attraktion for turister og lokale, og at bygningen med dens spektakulære arkitektur er blevet et statussymbol for den voksende vietnamesiske økonomi, har byggeriet også været genstand for en del kritik. Projekt har været ramt af en række uheld, og færdiggørelsen udsat flere gange. Bygningsarbejdet har den uofficielle rekord i arbejdsulykker heriblandt en del dødfald, hvor arbejdere er faldet fra stor højde. Herudover var bygningen ramt af en brand i 2010, hvor 2. sal udbrændte og samme år døde en forbipasserende efter at have fået noget bygningsmateriale i hovedet.

Det er altid fascinerende med skyskrabere. Man mærker en nærmest magnetisk tiltrækningskraft, når man nærmer sig, og lider man ikke af højdeskræk, vil en indre _DSC0100overtalelsesevne mobilisere alle kræfter for at komme op i øverste etage – for udsigten, og den underbevidste følelse af at være ”top of world”. Det er dog værd at huske på, at den almindelige hårdtarbejdende vietnameser ingen mulighed har for at tage del af denne luksus. Lejlighederne er alt for dyre, indkøbscenteret lige så, og butikkerne præges af luksus fra de dyreste mærker i verden. Derfor bliver de to monsterbygninger også nemt en tom skal, som er svær at fylde ud. De mange kvadratmeter virker mennesketomme, og momentvis føler man sig som Palle alene i verden. De eneste mennesker man ser, er de noget apatiske butiksansatte, der for længe siden har mistet håbet om kunder i butikken. På den måde er det næsten befriende at bevæge sig tilbage til det jordnære ”Gamle Kvarter”, hvor det hektiske kaos nok kan virke lidt stressende, men hvor suset i maven reelt ikke behøver en Skywalk – men sagtens kan opnås på gadernes Sidewalk.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser