Jul i Vietnam – Sikken voldsom trængsel og alarm

Jul i Vietnam

Hvis man går og forstiller sig, at julen har en marginal plads i det kommunistiske og buddhistiske Vietnam, kan man godt tro om igen. De 94 millioner vietnamesere elsker højtiden – uden dog at være helt sikker på, hvad alt sammen egentlig betyder. De har adopteret julen på linje med Halloween, og der bliver ikke sparet nogen steder, når f.eks. millionbyen Ho Chi Minh går Christmas Crazy..

Alle steder lyder der julemusik – ofte tilsat lidt ekstra ”tæppebanker-rytme”, piger er trukket i røde julekjoler og udstyret med rendyrsgevir i blød polyester og til langt ud på aftenen, bliver der hygget og shoppet på gader og pladser. Særligt er blinkende plastik-jule-ting fra Kina et kæmpe hit – jo mere støjende (også farvemæssigt) jo bedre. Julemændene er suppleret af klovne, der laver ballondyr og salg af sne på spraydåse.

Antallet af julemænd er formentlig flere end indbyggertallet i Danmark, og selv om der ikke er fridage i forbindelsen med julen i Vietnam, bliver der brugt store armbevægelser til langt ud på natten.

Det noget mekaniske juleri kan godt for en dansker virke en smule hysterisk – men til gengæld, går vietnameserne all-in ved sådanne begivenheder. De er ikke tynget af den kristne alvor og dårlige samvittighed over indimellem helt at glemmer Jesus fødselsdag midt i den stressbetonede brug af kreditkortet. Her er julen en reel fest. Man mødes i byrummet og hygger sig, ser på de farverige lysopsætninger og kører en ekstra runde i centrum på scooteren. Jo her kan man virkelig tale om voldsom trængsel og alarm…

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser