Kulderekord i nordlige Vietnam

Det kolde vejr i Nordvietnam

Det kolde vejr i Nordvietnam regnes for at være det værste i årtier. Der er faldet sne i Sapa og tæt på Hanoi faldt der forleden dag sne på Ba Vi Bjerget der kun er 1281 meter højt. Hovedstaden fryser med anstand, og det har ikke været så koldt i Hanoi siden 31. Januar 1977. I Hanoi er sneen dog erstattet med store mængder regn.

I de nordlige provinser har kulden bidt sig fast, og selv om landskabet ser fantastisk ud med et let tæppe af sne, er de -5 grader i Lao Cai bestemt IMG_8610ikke hverdagskost. Ifølge de officielle statistikker har sneen forårsaget et tab for landbruget i nærheden af 103.000 USD.

Hanois hjemløse har det ekstremt svært med nattemperaturer, der falder til 5 grader og grupper af unge frivillige har igangsat indsamlinger af bl.a. brugt tøj til uddeling. Mange af de hjemløse lever af småforretninger ved fortovskanten, er skopudsere eller simpelt hen daglejere for forretninger i byen. Når mørket falder på er de efterladt til gaden og kulden, og sygehusene melder om en stigning på 20% af indlæggelser med kulde-relaterede sygdomme.

Vejrudsigten er nok den bedste opmuntring for det kolde Nordvietnam – i morgen (den 29. Januar) lover man således helt op til 20 grader igen – og dermed et mere normalt vintervejr for borgerne i hovedstaden.

Så mens turisterne og backpackerne i byen skutter sig i kulden, kan de trøste sig med, at de i disse dage oplever en rekord af de sjældne – og det er da også noget at tage med hjem.

Læs også VINTER I HANOI

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser