Royal City – en milliardærs fantasi

Royal City i Hanoi

Når Vietnam første milliardær smider penge efter noget, plejer det at blive en succes. Pham Nhat Vuong har skabt sin ekstreme rigdom på fast ejendom og er formand for sit formand Vingroup. En af hans investeringer hedder Royal City, og er placeret ca. 6 km. fra Hanois centrum.

Pham Nhat Vuong studerede i slutningen af 80´erne i Rusland, og hans første forretninger tog afsæt i fødevareindustrien i Ukraine. I dag er det ejendomsmarkedet han er konge for, og han menes at have en formue på knap 1,5 milliarder dollars.

Royal City blev åbnet i 2013, og er ud over et gigantisk boligkompleks også asiens største underjordiske indkøbscenter. Attraktionen indeholder desuden et indendørs vandland, en skøjtebane, biografer og mere end 200 restauranter. Det samlede areal er knap 250.000 kvadratmeter og har givet plads til mere end 600 forskellige butikker.

Nu skulle man jo tro, at vietnameserne er stolte af deres rige landsmand, som med så stor succes har bygger boliger og boligområder overalt – men sådan er det ikke. Rigmanden får ofte skyld i, at han via de lokale myndigheder køber land, hvorefter de lokale beboere i området tvangsflyttes, mens de ser gravemaskinerne jævne deres rismarker med jorden.

Den stadig stigende middelklasse synes dog vældig tilfreds, når de flytter ind i Vingroups nybyggerier, og selv om Royal City er blottet for al vietnamesisk identitet, vælger mange at bruge stedets attraktioner som nok også må betragtes som kongelig underholdning.

Ser man Royal City på afstand fornemmes det tydeligt, at den gamle bydel holder stand mod de tårnhøje betontårne, og her ser man stadig gadehandleren med rishatten og fortovsrestauranten med de små plastikstole.

Er man i shoppehumør, skilte på engelsk og vestlig mad og fastfood, er Royal City svaret. Masser af underholdning – også for børnene – men husk at tage den store pengepung med, også prisniveauet er højt hævet over det gamle kvarter i centrum.

Læs også om Vingroups projekt Times City.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.