Rejser til Laos – Luang Prabang til Vientiane

Vietnam Rejser får ofte forespørgsler på rejser til Laos eller kombinationsrejser med Vietnam og Laos i fokus. Vi tog derfor på en rejse fra Luang Prabang i nord til Laos hovedstad Vientiane i syd. En tur der tog 11 dage og bød på fantastiske naturscenerier, bjergkørsel, små isolerede landsbyer og en unik mulighed for at komme tæt på landets kultur og historie.

Vi er ikke i tvivl om, at Laos har meget at byde på, og selv om landet er nabo til Vietnam, vil man her opleve, at forskellen de to lande imellem er stor, og at de hver især har en mænge af spændende oplevelser at byde på.

Luang Prabang ligger kun ca. 45 minutters flyvetur fra Hanoi, og er det perfekte udgangspunkt for at udforske det nordlige Laos. Byen er siden 1995 udpeget som World Heritage Site, og betragtes af mange som vuggen for laotisk kultur, og er da også landets førende turistattraktion. Byen er med sin beliggenhed i 700 meters højde og omkranset af bjerge utrolig smuk, og sammenblandingen af fransk kolonial arkitektur og byens 33 templer giver en speciel og unik atmosfære.

Byen deles af Mekong Floden og ud over de mange attraktioner i byen, der alle kan nås gående, er området omkring byen også spændende med både vandfald og grotter. Byen kan desuden prale af at være røgfri. Siden 1995 har det ikke været tilladt at ryge i det offentlige rum, hvilket markeres med skilte overalt.

Er man morgenmennesker bør man se munkenes almisse-optog gennem byen. De mere end 200 munke går en lang procession med deres krukker, og langs hele ruten sidder lokale folk og giver dem almisser – ofte i form af ris og frugt. De orange munkedragter i morgendisen er en helt speciel oplevelse, som man ikke må snyde sig for.

Xieng Khouang provinsen var vores næste stop. Området er nok mest kendt for Plain of Jars – sletten med de mange hundrede af stenkrukker, som ingen rigtig kender formålet af. Hvad måske er mere overraskende for mange er, at provinsen var et af de mest udbombede område under Vietnamkrigen. I krigens 11 år faldt der her gennemsnitlig en bombe hvert 8. minut, og mange steder er der stadig ikke ryddet for ueksploderede bomber. Her finder man også provinsens største by Phonsevan, som er et perfekt udgangspunkt for at udforske området.

Vang Vieng var vores næste stop, og efter en fantastisk køretur i bjergområdet, landede vi byen, hvis omdrejningspunkt er Nam Song floden. Dette idylliske sted i bjergene blev i sin tid opdaget af backpackerne, og regnes den dag i dag stadig som det væsentligste stop for rygsækrejsende i Laos. Langs floden er der barer og små cafeer, og ”tubing” synes at være den mest populære aktivitet. I slangen fra store dæk, lader man flyde med strømmen og kan evt. gøre stop ved de mange serveringssteder undervejs. Byen byder dog også på flere spændende udflugter til bl.a. vandfald, grotter og bademuligheder.

Vientiane, Laos hovedstad, sluttede vores Laos-eventyr af, og selv om byen er det handelsmæssige og politiske centrum, er også her den tilbagelænede Lao-style herskende. Den hyggelige by har en række spændende templer, museer og andre attraktioner, som alle ligger enten i eller lige omkring centrum. Vil man besøge Buddha Parken, kræver det dog en lille køretur.

Laos har med andre ord meget at byde på, og Vietnam Rejser er snart klar med de første rejser til nabolandet, nøjagtig som vi i lang tid har hjulpet kunder, der ønsker at rejse til Cambodja.

Se fotos fra vores Laos-tur herunder.

Rejser til Laos

Skriv til os her – med dine ønsker eller spørgsmål om rejser til Laos.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser