Quan Thanh Templet – en taoistisk tidslomme

Quan Thanh Templet

Selv om Vietnam er et kommunistisk land, og som sådan ikke accepterer dyrkelse af guder, er befolkningen stort set alle knyttet til en trosretning, og dyrker denne – dog uden de store armbevægelser. De er de tre religiøse retninger buddhisme, Konfucianisme og Taoisme der har den stærkeste placering – og i øvrigt ofte i en blanding. En af de væsentligste templer i taoismen er Quan Thanh Templet.

Quan Thanh Templet er fra det 11. århundrede og tilegnet Xuan Wu, som er en af de vigtigste guder i taoismen. Som en af fire hellige templer i hovedstaden, ligger Quan Thanh Templet i nærheden af West Lake og hører til en af de førende turistattraktioner i Hanoi. Navnet på den lange gade der går langs templet kaldes også Quan Thanh Street.

I løbet af sin lange historie, er Quan Thanh Templet blevet renoveret flere gange, senest i 1893, hvor den vigtigste indgangsport til helligdommen blev renoveret. Arkitekturen er en blanding af de mange forskellige stilarter fra den kejserlige æra. De vigtigste elementer i Quan Thanh Temple er en stor gård i skyggen af et kæmpe Banyan træ og en helligdom, der indeholder den berømte bronzestatue af Tran Vũ.

I de fleste vietnamesiske templer, er der en hel del dyresymboler, og Quan Thanh er ingen undtagelse. Det mest berømte eksempel på dyresymbolik er billedet af slangen og skildpadden. Slange repræsenterer rigdom og skildpadden repræsenterer beskyttelse. Et andet vigtig dyr er tranen, som er en del af en central legende sammen med skildpadden. Historien fortæller, at der engang var tørke, og skildpadden var nød til at få vand for at holde sig i live. Tranen fløj skildpadden til den nærmeste vandkilde. Senere var der en oversvømmelse, og tranen havde intet sted at lande, så skildpadden lod kranen stå på ryggen, indtil oversvømmelsen var overstået. Historien viser altså et særligt venskab mellem de to dyr.

I hjertet af helligdommen er en imponerende bronze statue, der forestiller Huyen Thien Tran Vu, en af de højere rangerende taoistiske guder og ofte kendt som Gud for nord. Statuen blev støbt i 1677, og vejer næsten 4 tons.

Quan Thanh Templet er ikke særlig stort, men når man forlade den travle Quan Thanh Street, træder man ind i en tidslomme, hvor roen hurtigt falder over en. Efter at have set templet kan det anbefales at nyde roen i gården på en af de opstillede bænke – inden man igen træder ud i det 21. århundrede.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.