Quảng Ba – en blomstrende forretning.

Allerede fra kl. 02.00 om natten begynder salget af blomster og buketter fra de mange boder på Quảng Ba blomster-markedet i Hanoi. Af flere blomstermarkeder i Hanoi siges det at være det største, og hele natten og de tidlige morgentimer bytter de mange friske blomster hænder og fragtes væk på scootere og i biler.

Hovedsalget på markedet er engrossalg til blomsterhandlere i Hanoi, men markedet besøges også af private og folk, der gerne bare vil opleve den fortættede stemning og de millioner af dufte, der sammen med den gryende morgen giver en naturlig energi til resten af dagen.

Ud over blomster i alle afskygninger sælges der også varer der relaterer sig til blomsteruniverset, men der er blomsterne der er i absolut centrum, og det virker helt befriende at være på et marked, hvor importerede plastikting fra Kina og souvenirs ikke trænger sig på. Her er blomster og kun blomster, og stemningen er rolig og tilbagelænet. Ingen hidsige råb og skrig om tilbud. Det er som om blomsternes duft og udseende er salgsargument nok, og i de små boder kan tiden i stedet fordrives med at binde buketter og opsatser.

Quảng Ba er delt i to skift. Første hold kører fra 02.00-04.00 og salget her er primært til detailhandlen. Hold to fra 04.00 er for blomsterforhandlere, og priserne stiger en smule, og selv om markedet bestemt er kommercielt, og delvist overdækket, foregår en stor del af salget stadig fra lastbiler, scootere og små trækvogne. Stemningen er uformel og der er hyggesludder på tværs af boderne. Gaderne mellem boderne er smalle, og så længe man er opmærksom på ikke at spærrer for varetrafikken, er turister meget velkommen – også til at tage fotos.

Så er har man let ved at komme ud af fjerene, så er Quảng Ba blomstermarked en øjenåbner i de tidlige morgentimer med rigelig dosering til alle sanser.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser