Phan Thiet & øen Phu Quy

Vi tager som alle de andre dage en lokal bus, denne gang fra Nha Trang til Phn Thiet. Vores eneste mål med turen til Phan Tiet er at komme til øen Phu Quy. Det skulle vise sig ikke at blive så nemt som først håbet.

Ankomst Phan Thiet

Vi ankommer til Phan Thiet og vores lille hotel omkring kl. 15 hvor efter vi tager et bad og går en tur i den lille landsby vi bor i.

Det var en hyggelig del af byen vi boede i. Vi gik en tun ned gennem de smalle gader, ned til stranden, den lokale kirke inden vi kik ned til havnen for at se de mange farverige fiskerbåde, inden vi igen spiste lækker seafood.

Phu Quy – og den manglende tilladelse

Vi står tidligt op, vi skal nemlig ned og hente de billetter vi har bestilt til båden, der skal sejle os ud til den lille perle af en ø vi har læse så meget og, og set så mange billeder af.

Øen er militærområde og er først for få år siden åbnet for lokale turister. Nu kan vi udlændinge så komme til øen, men det kræver en tilladelse fra myndighederne. Den er ikke svær at få, men tager 1-3 dage  at få den udstedt.

Vi havde spurgt nogle venner der havde været det om det var mnødvendligt for mig med tilladelsen, men det fik vi et klart nej til, så vi har ikke tænkt nærmer over det.

Båden til Phu Quy – 2 forsøg

Dagen starter som igår, vi står tidligt op, og gør os klar. Tilladelsen vi ikke havde igår, har vi foet lovet vil komme med inden kl. 08 hvor båden sejler.

Vi glæder os som børn til juleaften, og glæden bliver ikke mindre da vi bliver ringet op, og får beskeden af der er en på vej med tilladelsen.

Tiden gik og det blev 07.40, 07.45, 07.50 og 08.05 sejlede båden – uden os – igen. Kl. 08.10 kom en smilende mand i høj fart på motorcykel med det længe ventede papir – det var bare 10 min for sent.

Det var ekstremt trist at se båden sejel, og jeg sagde flere gange til Thao at nu kunne det også være lige meget – lad os tage videre. Thao nævnte at det nok var skæbenen der spillede os et puds.

Vi blev dog enige om at blive til næste dag, da vi jo have fået tilladelsen.

Mui Ne

Vi valgte at tage det lidt positivt selom det var svært i starten, men det blev en god dag. Vi tog en dagstur til Mu Ne.

Vi tog motorcyklen og kørte til Mui Ne ca. 40 min fra Phan Thiet. Planen var at se “red sand dunes”.

Vi kørte først ud til de røde “sand dunes”. Det var lidt hårdt at vandre i sandet med de 2 små, men det gik.

Heefter fik vi kold kokosnød og så gik turen tilbae til Mui Ne hvor alle hoteller og resorts ligger. Selvom 90% er lukket fandt vi en lille cafe med en lille legeplads, hvor Mathias hyggede sig, og ikke ville væk fra igen.

Vi fik så kontakt til en af vores samarbejdspartnere (ham der hjalp med tilladelsen til øen), og han kunne arrangere en tur i Jeep for os til “Ferry Stream” og “White Sand Dunes”.

Så blev vi hentet og turen gig videre i jeep, først til Ferry Stream.

Det var en stor succes for Mathias, der nem kunne rende rundt, lege og udforske vandet. Jeg tror det vil være en gode oplevelse for de fleste familier.

Vi gik ikke hele de 2-3 km de siger turen er, men jeg syntes det er en flot tur og med nogle flotte og overrskende klippeformationer undervejs. Så er det jo heller ikke dårligt, når solen står hæjt at man kan gå lidt i skygge og blive kølet lidt ned at det rolige rindende vand.

Vi hoppede i jeepen igen, og Mathias faldt træt om med det samme. Vi havde set de røde “sand dunes” så nu var de det hvide der skulle udforskes. De er over et langt større areal end de røde, men trods det har jeg de gang jeg tidligere har været der, altid gået rundt – har været for nærrig til at bruge penge på jeeps og andre køretøjer der er mulighed for at leje.

Jeg blev dog overbevist denne gang. Det ville være alt for hårdt med ungerne på slæb at gå rundt. Vi var heldige at møde en vietnamesisk familie med en lille pige lidt ældre end Mathias, dem delte vi en jeep med.

Det skulle vise sig at være en super god ide og oplevelse. Vi kom rundt på en helt anden måde og fek – om ikke et sus gennem kroppen – så i hvert fald lidt kilden i maven ved at høre næsten lodret ned at sand-bunkerne. Med eller uden børn, vil jeg helt sikkert gøre det samme næste gang.

Normalt kan du herefter køre til en lille fiskerlandsby og se solnedgang, men vi er midt i regntiden, og selv det ikke regnede den dag, så var skyerne der – og den var vi glade for – så der var ingen solnedgang der var værd at kigge efter.

Vi tog turen tilbage til cafeen hvor vi blev hentet og tog motorcyklen det sidste stykke tilbage til Phan Thiet.

Mon 3. gang er lykkens gang, og det lykkedes os at komme til øen Phu Quy i morgen?

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser