Ong Tao – Sæt guldfisken løs

Køkkenguden

I forbindelse med det kommende vietnamesiske nytår, er der knyttet en del væsentlige dage, hvor livet i gaderne ændres, og den 23. december (I det kinesiske månekalender) er en af dem. Ong Tao (Køkkenguden) fejres denne dag, og gader fyldes af små bål som symbol på at Ong Tao rejser mod himlen. Ong Tao bor i alles hjem og har våget og passet på familien i det forløbne år, og denne dag tager han til himlen og aflægger rapport om familiernes liv i løbet af året. Det siges at han gør rejsen til himlen på ryggen af en karpe, og at han vil vende hjem igen til det nye år – så han atter kan holde et skarpt øje med livet i familierne.

I de små bål i gaderne brændes falske penge, mobiltelefoner i papir, sko og tøj, og mange familier har i dagene op til Ong Tao gjort indkøb i Hang Ma Street til afbrændingen.

Da vietnameserne mener, at Ong Tao gør turen til himlen på en fisk (Karpe), kan man ved floder, vandløb og søer se folk smide levende guldfisk i vandet. Fisketraditionen har skabt en helt lille business for cyklende fiskehandlere, der sælger guldfisk, som folk efterfølgende kan sætte fri.

Se fotos herunder;

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser