Perfume Pagoda – Vietnams (måske) smukkeste pagode

Perfume Pagoda – Vietnams (måske) smukkeste pagode

Ca. 60 km. sydvest for Hanoi finder man Perfume Pagoda (Chua Huong), der regnes for en af de smukkeste i Vietnam. Perfume Pagoda ligger i Ha Tay provinsen og navnet har den fået fra den sødmefyldte duft som kommer fra forårets blomster. Mere end en million mennesker valfarter til Perfume Pagoda fra midten af februar og tre måneder frem. De fleste som en slags pilgrimsfærd, men mange bruger også pagoden og dens fantastiske beliggenhed som en undskyldning for en udflugt (evt. med overnatning).

 
I den hektiske periode er der mange mennesker og kødannelser på bjerget, mens boder hele vejen op af bjerget forsøger at gøre en god forretning af de mange besøgende. Uden for den travle periode i februar, marts og april, kommer her også besøgende, men stemningen er mindre højspændt. 

Ved foden af bjerget møder man den helt fantastiske Chua Thien Chu Pagoda, som de fleste besøger enten før eller inden de begiver sig de 2,5 kilometer op ad bjerget mod Perfume Pagoda, der er 50 meter høj naturlig grotte. Grotten ligner en gabende drage og er omgivet af vinstokke og træer. Turen ned i dragens gab er en 120 trins stentrappe. Selve grotten er fyldt med forgyldte Buddhaer, der fra hver en mørk afkrog ses i tåger af røgelse og røg fra stearinlys. Der er flere religiøse altre, hvor der kan ofres.

Man kommer til Perfume Pagoda med båd, og turen tager ca. en time. Fordoms tiders bambusbåde er i dag lavet af jern malet rustenrøde, og i højsæsonen er der ca. 3000 af slagsen, der sejler mennesker og varer op ad floden. Turen er et fantastisk sceneri med rismarker og kalkstensklipper, og fra båden kan man iagttage bønderne arbejde på deres oversvømmet marker.

Når man kommer frem kan enten (som de fleste) vælge at gå op til Pagoden, en tur på ca. 45 minutter – men der er også en svævebane, som kun tager 10 min. Mange vælger den, når de skal tilbage. En enkeltbillet koster 90.000 Dong (ca. 28 kr.)

Se fotos og video herunder;

Send os dine spørgsmål eller få et uforpligtende tilbud

Få et uforpligtende tilbud eller send os dine spørgsmå. Udfyld formularen herunder, så vil Thomas, Michael eller Kenneth vende tilbage hurtigst muligt.

Find os på sociale medier

Andre læste også:

Hvad skal man se og opleve i Vietnam? Se Kenneths top 5 her!

Hvad skal man se og opleve i Vietnam?

Vietnam er et langt land med mange muligheder og seværdigheder fra nord til syd og ikke mindst på øerne. Her er alt fra store travle byer som Hanoi til smuk natur med idylliske landsbyer og rismarker. Derudover er Vietnam kendt for sine smukke badestrande, som er oplagte

Læs mere »
Rejser til Vietnam med børn - Familieferie når det er bedst.

Familieferie – ferie med børn i Vietnam

Det Kenneth ikke forstod om børn og senge Vi kan ikke dele seng med vores børn … sådan stod der i flere mails. Siden jeg startede Vietnam Rejser i 2012, har jeg aldrig forstået hvorfor nogle forældre, skriver som et krav at deres små guldklumper SKAL have

Læs mere »

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Bestil et uforpligtende tilbud

Bestil et uforpligtende tilbud
Team Vietnam Rejser
Kontakt information
Antal rejsende
Skal vi hjælpe med flybilletter?
Har du nogle ønsker eller andet?
Udfyldes kun hvis du har trykket "ja tak" til flybilletter

For at kunne give et uforpligtende tilbud på fly, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.