Perfume Pagoda – Vietnams (måske) smukkeste pagode

Ca. 60 km. sydvest for Hanoi finder man Perfume Pagoda (Chua Huong), der regnes for en af de smukkeste i Vietnam. Perfume Pagoda ligger i Ha Tay provinsen og navnet har den fået fra den sødmefyldte duft som kommer fra forårets blomster. Mere end en million mennesker valfarter til Perfume Pagoda fra midten af februar og tre måneder frem. De fleste som en slags pilgrimsfærd, men mange bruger også pagoden og dens fantastiske beliggenhed som en undskyldning for en udflugt (evt. med overnatning).

I den hektiske periode er der mange mennesker og kødannelser på bjerget, mens boder hele vejen op af bjerget forsøger at gøre en god forretning af de mange besøgende. Uden for den travle periode i februar, marts og april, kommer her også besøgende, men stemningen er mindre højspændt.

Ved foden af bjerget møder man den helt fantastiske Chua Thien Chu Pagoda, som de fleste besøger enten før eller inden de begiver sig de 2,5 kilometer op ad bjerget mod Perfume Pagoda, der er 50 meter høj naturlig grotte. Grotten ligner en gabende drage og er omgivet af vinstokke og træer. Turen ned i dragens gab er en 120 trins stentrappe. Selve grotten er fyldt med forgyldte Buddhaer, der fra hver en mørk afkrog ses i tåger af røgelse og røg fra stearinlys. Der er flere religiøse altre, hvor der kan ofres.

Man kommer til Perfume Pagoda med båd, og turen tager ca. en time. Fordoms tiders bambusbåde er i dag lavet af jern malet rustenrøde, og i højsæsonen er der ca. 3000 af slagsen, der sejler mennesker og varer op ad floden. Turen er et fantastisk sceneri med rismarker og kalkstensklipper, og fra båden kan man iagttage bønderne arbejde på deres oversvømmet marker.

Når man kommer frem kan enten (som de fleste) vælge at gå op til Pagoden, en tur på ca. 45 minutter – men der er også en svævebane, som kun tager 10 min. Mange vælger den, når de skal tilbage. En enkeltbillet koster 90.000 Dong (ca. 28 kr.)

Se fotos og video herunder;

Video fra endagstur til Perfume Pagoda

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser