Ørkenstemning, strand og surfer-vibes

Er man træt af at vælte rundt i den overfyldte backpackergade Bui Vien i Ho Chi Minh City, er Mui Ne et fantastisk ”get away”. Togturen tager knap 4 timer, og man hopper af i Phan Thiet og kører det sidste stykke med bus (ca. en halv time).

Vietnam byder på stort set alle temaer af landskaber og natur. En af de mere specielle finder man netop i Mui Ne, nemlig de fascinerende sandklitter, der øjeblikkeligt bringer én i ørkenstemning. Her er ikke bare tale om almindelige klitter, men gigantiske ørkenlandskaber, hvorfra man endda kan se havet – noget af en surrealistisk oplevelse.

Det gamle fiskeleje med sine 11 km helt utrolige turkisblå kinesiske hav, har gjort byen til et attraktivt udgangspunkt for en badeferie i Vietnam.

Det var surferne, der først opdagede stedet, og den dag i dag er surfboards, håndklæder, solbriller og solcreme stadig uadskillelige størrelse i byen.

Det oprindelige fiskeleje Mui Ne findes stadig, men med turisternes indmarch, har byen _DSC0260ændret sig, og er blevet et hip sted bl.a. med eksklusive ressorts og restauranter. Fiskerne er her dog stadig, og om morgenen, kan man gå på stranden og købe ind af de friskfangede varer. Men det er dog bestandigt stranden og klitterne, der styrer dagsordenen, og den særlige Kite-surfer vibe findes stadig i rige mængder. Man siger lokalt, at regnen falder i Nha Trang og Hoi An, mens Mui Ne får bølgerne.

Også er i de meget omtalte klitter finder man surf-stemning. Der er faktisk 2 sæt klitter at _DSC0070gå på opdagelse i; De røde klitter og de hvide. Man kan køre til klitterne på motorcykel, eller tilmelde sig en af de mange jeep-ture. Aktiviteter i de store klitter er mange, og lokale børn sørger for, at man bl.a. kan leje boards til sand-boarding. Vælger man en morgentur, får man den flotteste solopgang med i købet.

Mellem de to klitområder kan man evt. gøre et stop i Red Canyon, der fra vejen kan synes som en ubetydelig revne i landsskabet, men som når man går ned faktisk strækker sig hele 2 kilometer.

Mui Ne er attraktivt for windsurfere fra slutningen af oktober til slutningen af april. Kite-surferne har også fundet dette lille paradis, og der kommer virkelig drøn på, når de mange kites blafre i vinden og næsten skjuler den uendelige horisont i det fjerne.

Mui Ne får kun ca. halvdelen af nedbørsmængden som nærliggende Phan Thiet – klitterne hjælper nemlig til at beskytte det unikke mikroklima man siger der findes her.

_DSC0136Før opdagelsen af Mui Ne, var Phan Thiet en spirende ferieby, men den er til dels blevet overhalet indenom af strandene og klitterne i Mui Ne. Phan Thiet er traditionelt kendt for sin nuoc mam (fiskesovs), der produceres 16 til 17 millioner liter om året. Under kolonitiden var byen delt i to, så europæerne levede i deres egen adskilte zone på den nordlige bred af floden, mens den vietnamesiske levede langs den sydlige bred.

Havnen i Phan Thiet er fyldt med farverige fiskebåde. De omkringliggende broer og parker ses bedst om aftenen med deres changerende lys.

Besøger man Phan Thiet centrum, er der et hav af cafeer og butikker samt et stort marked. Vandtårnet i byen er fra 1934, og bestemt også et besøg værd.

Se fotos fra Mui Ne herunder;

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser