Nha Xa Village – silke i lange baner

Når kvinderne i Vietnam skal være ekstra fine til højtider, fester osv., vælger mange den traditionelle kjole Ao Dai. Modefolk over hele verden har ladet sig inspirere af denne elegante nationale klædedragt, der med sin elegance og lethed forener et feminint udtryk af historie og modernitet. Kjolen er lavet af håndlavet silke – og er en del af den tusindårige silketradition, som man stadig kan opleve i Vietnam.

Silken fra Vietnam er berømt for sin høje kvalitet, og for kendere regnes den for bedre end både den kinesiske og japanske silke.

Nha Xa Village er ikke blot lokalkendt for sin silke, men regnes også for at producere den bedste kvalitet i Vietnam, og er man nysgerrig på tilblivelsen af silken er landsbyen et enestående sted for det ældgamle håndværk.

Nha Xa ligger lige ved Red River diget, tæt på Yen Lenh Bridge som forbinder de to provinser i Hung Yen og Ha Nam. Siden århundredskiftet har landbyen været leveringsdygtig af noget af Vietnams bedste silke med glansperioden i 1930’erne, hvor folk fra nord til syd samt udlandet brugte Nha Xa silke. Håndværkstraditionen er bevaret og kan den dag i dag opleves i landsbyen.

I øjeblikket er der ca. 800 mennesker i Nha Xa, hvoraf omkring 350 arbejder med silkeproduktion. Man regner med at der er godt 200 væve i byen. Nogle husstande har en produktionslinje med 4 – 5 væve, der opererer på fuld kapacitet. Går man rundt i landsbyen høres vævemaskinerne overalt, og husene vidner om at der tjent mange penge på silke her. Der er ud over en pagode i byen og en katolsk kirke for de ca. 100 katolikker der bor her.

Det siges at hver familie i byen har deres egen hemmelige opskrift når der blandes farver, så silkens farve og glans bliver helt perfekt – og ikke falmer. Selv om silkemarkedet i dag er blevet mindre og indtjeningsmulighederne er mindre, har landsbyboerne gjort en stor indsats for at bevare deres traditionelle håndværk, og er man interesseret i at opleve en landsby, hvor en århundrede langt håndværkstradition stadig lever i bedste velgående, er Nha Xa stedet man bør besøge.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser