5 regnvejrsaktiviteter du kan regne med

5 ting du kan lave i regnvejr i Hanoi, Hoi An (Danang) og Ho Chi Minh City

Det sker ikke så tit, at der er heldagsregn i Vietnam. Men det sker at himlen er farvet mørkegrå med den helt store pensel, og vandet siler ned i en ubønhørlig mængde. Man kunne måske tro, at hverdagen i en storby, hvor stort set alt foregår på gaden eller på fortorvet går i stå, men sådan er det ikke.

Trafikken i regnvejr

Den livlige trafik af dyttende scootere fortsætter, og i den våde asfalt spejles nu et utal af farver fra de kulørte regnslag og regntøj, som nu har formummet de kørende til ukendelighed. Frugtsælgerne fortsætter ufortrødent med at traske rundt i gaderne, og fortovscafeerne og restauranterne skanser sig bag udhængte markiser og andre anordninger mod regnvandet.

Det mærkes heller ikke på humøret hos vietnameserne, som synes mentalt rustet og parat, hvis solen svigter en dag. Selv cykeltaxa-chaufførerne træder i pedalerne, mens turisterne gemmer sig bag plastik og irriteret må erkende, at en række fine feriefotos ikke kan realiseres.

Men turister i hovedstaden har dog en række gode muligheder, hvis de gerne vil være aktive, og formår at overvinde den store lyst til blot at gemme sig under dynen på hotelværelset og se genudsendelser af Friends på TV.

En liste over gode bud på aktiviteter på en regnvejrsdag i Hanoi kunne se sådan ud:

1. Tag på museum

Der er masser af  spændende museer at besøge i Hanoi og Ho Chi Minh City. I Hoi An er der Hoi An museum, og ellers skal du til Danang, det er en tur på ca. 40 min i bil eller taxa. Her finder du b.la. Danang museum, Danang kunstmuseum, 3D museum. I Hanoi er der Kvinde museet, Ho Chi Minh Museet, Det Etnologi Museum eller Fine Arts Museum for kunstelskerne.

I Ho Chi Minh City er det krigsmuseet der tiltrækker flest besøgende. Kunstmuseet, Vietnams historiske museum, Ao Dai museet der fremviser den smukke traditionelle dragt, er også steder du kan besøge.

2. Tag et spil bowling

Er mere til underholdning i den lette ende, byder de 3 storbyer på adskillige bowlingbaner og andre indendørs underholdningstilbud. Lav en google søgning, tjek adresser og ring centrene op, for at sikre de er åbne og ikke udsolgte.

3. En billig tur i biffen og shopping

Et altid populært bud på en aktivitet i regnvejr er en tur i biografen. Der er flere store og moderne biografer i Hanoi, Hoi An, Danang og Ho Chi Minh City, og de fleste tilbyder engelsksprogede film med vietnamesiske undertekster.

Biograferne ligger oftest i de store shoppingcentre som Vincom og Lotte, så det er oplagt at slå shoppingturen sammen med en tur i biffen.

Det er iøvrigt billigt at gå i biografen i Vietnam. En billet kan fås til ca. kr. 12-30 alt efter hvilken dag og tidspunkt du vælger.

4. Forkæl dig selv med spa og massage

Regnvejrsdage er selvfølgelig også en oplagt mulighed for personlig forkælelse. Massage findes i alle prisklasser, og du kan få alt fra 30 min til flere timers behandlinger med både massage, sauna, ansigtsbehandlinger m.m.  Du vil føle dig som nyfødt, når du senere træder ud i regnen.

5. Tag på cafe og prøv en Vietnamesisk kaffe

Det nemme og oplagte valg er for mange ét eller flere cafébesøg. Cafeerne har ofte gratis wifi, og man kan nemt slå flere timer ihjel her med sin computer og Hanoi-specialiteten Egg-Coffee – hvis man da ikke bare vil finde sig en vinduesplads og se på våde mennesker, der skyndsomt passerer ude i regnen.

Når du sidst på dagen returnerer til hotellet, er dynen der stadig, og mon ikke der også kan blive tid til et enkelt afsnit af Friends via en af de utallige satellitkanaler?

Når du er herude så spørg os, vi guider dig gerne til spændende aktiviteter og shopping muligheder – måske tager vi endda med dig på vores favorit cafe.

Andre læste også:

Den kinesiske kalender. I VIetnam og Kina har de forskellige dyr der representere de forskellige år, ikke månederne.

Kong Skull Island – En tynd kop te

I den utrættelige række af film om King Kong er den seneste ”Kong. Skull Island” blevet et monsterhit i Vietnam, da en del af filmens scener er skudt i Halong Bay, Ninh Binh og Phong Nha. Det er oplagt, at de mystiske og imponerende

Læs mere »

Hollywood indtager Vietnam

Hollywood indtager Vietnam Kong Skull Island skudt i Vietnam Alle taler om det, og medierne flyder over med omtale af den kommende King Kong film – ”Kong Skull Island”. Ikke fordi man i Vietnam har særlig interesse i overnaturlige kæmpeaber,

Læs mere »
Medarbejderne i Vietnam Rejser sidder klar til at besvare dine spørgsmål, og hjælpe dig til planlægningen af den spændende rejse.

Har du spørgsmål?

Du er mere end velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål på både mail og telefon.

Få inspiration til din rejse. Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Nyhedsbrev
Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere