Når tidsmaskinen ikke er opfundet endnu, så er Duong Lam et godt bud.

Hvis man trænger til lidt landlig luft midt i den hektisk storby Hanoi, er Duong Lam et rigtig god bud. Kun et par timers kørsel fra Hanoi centrum dumper man direkte ned i en historisk sprække omringet af rismarker, vandbøfler og ægte vietnamesisk landidyl.

Hvis det ikke lige var for turisterne og deres nysgerrige blikke, kan man momentvis god få fornemmelsen af at være havnet 400 år tilbage, og når nu tidsmaskinen ikke er opfundet endnu, så er Duong Lam et godt bud

.

Landsbyen er trods de knap 1000 traditionelle huse med en historie, der går mere end 400 år tilbage nemlig ikke blevet en museumsby. Indbyggerne lever deres liv her som de har gjort i århundrede, og selv om omverdenens blik og turisternes indmarch nok præger hverdagen, og har skabt et nyt indtægtsgrundlag for mange i byen, ændrer det ikke på, at oplevelsen er stor.

To af Vietnams konger, Phung Hung (761-802) og Ngo Quyen (896-944) blev begge født i Duong Lam, og det alene har selvfølgelig placeret byen på landkortet. Efter deres død, har de lokale folk bygget templer til deres ære. I byens midte er det store fælleshus, som er dedikeret til byens grundlægger, og som i dag er stedet, hvor folk mødes og får en sludder.IMG_5773

De mange gamle huse er bygget i laterit, der er et populært bygningsmateriale i dette område. Det bliver gravet op af undergrunden, og hugget til i blokke eller mursten. Materialet indeholder bl.a. jern, hvilket giver murstenene den karakteristiske røde nuance.

Den fredelige landsby byder også på lidt godt for maven. Sukkerrørsjuice laves overalt, og passer fint til en Bánh tẻ (Riskage omviklet med La Dong blade).

Duong Lam er allerede opdaget af især de turister, der går efter det autentiske Vietnam, og bliver forvejen besøgt ivrigt af vietnamesere, på grund af den historiske betydning. Landsbyens særlige blanding af historisk sus og landlig idyl i et miks af mere moderne byggeri, skaber en unik mulighed for at drømme sig tilbage uden helt at forsvinde. Her kan vandbøflen, pensionisten ved fælleshuset opleves uden den forbi kørende scooter og solens genskin i en Iphone for enden af en selfie-stang virker sønderligt forstyrrende.

Har man tid bør man undervejs til Duong Lam kan man gøre et stop ved Sơn Tây Citadellet, hvor man kan være heldig at opleve de lokale falkonerer træne med deres fugle

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser