An Bang Beach – Når strandlivet er både kropslig og mental sundhed

An Bang Beach i Hoi An

An Bang Beach er en af de bedste strande i Vietnam, og turisterne nyder hver dag godt af det fantastiske vand, den hvide strand og de mange små hyggelige restauranter, der er placeret ved stranden.

Men det er er ikke mange vietnamesere man møde på stranden – med mindre de servicere strandens gæster. Vælger man derimod at stå tidligt op og tage sig en strandtur mellem kl. 5 og 7, så venter der noget af oplevelse.

An Bang Beach ligger kun 4 km. fra den af UNESCO beskyttede gamle bydel i Hoi An og ca. 30 km. fra den Internationale lufthavn i Da Nang. Stranden er kendt som et perfekt ”get-away” for både familiegæster og lavbudget-rejsende i backpacker segmentet. Her er en afslappet bohemeagtig atmosfære og standen tilbyder sig med aktiviteter hele året – hvad enten man er til liggestole, drinks og sea food restauranter eller hvis man har sat pulsen i vejret for at gå på surfing-safari.

Men stranden er også en fantastisk oplevelser, hvis man kommer tidligt om morgenen. Ikke blot fordi en morgendukkert er den bedste start på dagen, men fordi strandlivet på dette tidspunkt har en helt anden karakter. Liggestolene er tomme, og standen er fuld af aktiviteter fra boldspil og leg, til mere motionsorienteret aktiviteter. Der bliver løbet i vandkanten, gjort gymnastik og lavet strækkeøvelser, mens fiskerne vender tilbage efter nattens fisketur i deres små kurvebåde. Mens solen bryder frem, høres der råb og latter overalt.

Vietnameserne står tidligt op, og bruger stranden aktivt i et par timer. Morgengymnastik og andre kropslige aktiviteter er populært, men sjældent en foretagsomhed, som de dyrker selv. Den så velkendte europæiske jogger, der prustende og svedigt kæmper sin ensomme kamp mod kiloene findes ikke her. Som så mange steder i dagligdagen er fællesskabet sat i centrum, og morgenseancen er ikke kun et spørgsmål om en sundere krop, men så sandelig også et gladere sind. Her bliver der sludret og snakket, mens man bevæger sig, og alle er velkommen.

Kl. 7 er det slut. Solen er stået op, og vietnameserne har travlt med at komme i gang med dagens arbejde. For nogen af dem er det blandt andet at gøre strandstolene klar til turisterne, der ganske vist stadig sover – men nok kommer dryssende ud på formiddagen.

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser