Montmartre-stemning i Hanoi – St. Joseph Katedralen

St. Joseph Katedralen

Midt i buddhistiske Hanois centrum tårner St. Joseph Katedralen op med sine to klokketårner og dominerer udsigten med sin ny-gotiske arkitektur, der bestemt er inspireret af Notre Dame kirken i Paris.

Kirken blev da også bygget af franskmændene sidst i forrige århundrede og er et pragteksempel på fransk kolonial arkitektur i byen. Kirken samler den katolske menighed i Hanoi – men er også et meget populært sted for turister i byen. Kirkens rustikke og falmende ydre falder godt ind i kvarterets bohememiljø med et utal af hyggelige små hoteller og atmosfærefyldte cafeer.

Gaderne har træer, hvis kroner laver et grønt tag mod himlen flere steder. Selv om kvarteret besøges af mange, er der her en anden ro end i det resterende gamle kvarter, og med kort afstand til Hoan Kiem Søen har man stadig det centrale Hanoi inden for gåafstand.

Det er her man finder byens få eksempler på graffiti og fra de ujævne fortoves små cafeer, finder man billig og lækker mad, friskpresset juice og kaffe i alle afskygninger. Her er tiden ikke en stressfaktor, og selv om der kan iagttages et mylder af mennesker på pladsen foran kirken, er det mere café-stemningen fra parisiske Montmartre der har overtaget. Dagordenen sættes af den sorte kaffe og de tætte tåger af kæderygende litterater og lommefilosoffer, der udover Thang Long cigaretterne inhalerer livet i gaderne fra deres små plastikstole.

Du finder St. Joseph Katedralen på 40 Nha Chung Street

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser