Mekong Deltaet – Vietnams forrådskammer

Mekong Deltaet

Opholder man sig i det sydlige Vietnam er Mekong deltaet et must. Ikke bare på grund af flodens store betydning for området og resten af landet, men fordi livet her leves simpelt og uden synderlig interesse i vestlig materialisme. Her er afgrøderne på markerne det centrale – det er her dagens lyse timer tilbringes og her familiens indkomst kommer.

Mekongfloden flyder majestætisk og roligt med utallige sidefloder, der som fangearme har skabt det mest produktive landbrugsområde i verden.

Mekong-floden er den længste flod i Sydøstasien og den 12. længste i verden. Den har en længde på ca. 4.350 km og har sit udspring i det sydøstlige Kina, hvorfra den flyder gennem Tibet og grænseområdet mellem Myanmar og Laos samt Laos og Thailand. Herefter flyder den gennem Cambodja og Vietnam, hvor den danner et kæmpe delta, inden den ender i Det Sydkinesiske Hav syd for Ho Chi Minh City. Der bor ca. 20.000.000 mennesker i Mekong Deltaet, og det er dermed det mest befolkningstætte område i Vietnam

Mekong har mange navne.

I Kina er den kendt som Lancang Jiang, der betyder ‘Den turbulent flod’. I Thailand og Laos kaldes den Mae Kong eller Mae Nam Kong, hvilket betyder ‘moder vand’. I deltaet (Vietnam), hvor floden deler sig i flere grene, kendes den som Cuu Long, hvilket betyder ‘de ni drager «.

Livet langs floden er farverigt, og et besøg på et af de flydende markeder er en fantastisk oplevelse. Stemningen er hektisk, og kampen om dagens omsætning mærkes i larmen fra de mange råb blandet med støj fra de benzindrevne ”piskeris” som bringer bådene frem.

Marketing består i bambuspinde med ophæng af de produkter der sælges. På den måde kan køberne på lang afstand se, hvor de skal handle.

Langs floden bor man i simple huse på stolper, og dagens tre måltider består af ris eller nudler. Men til trods for det tilsyneladende fattige liv, er folk her muntre og positive. Område fik først elektricitet i 1999, og man stiller ikke de store krav til tilværelsen. Materielle goder er her skiftet ud med værdien af et socialt liv, hvor dagens tre måltider har førsteprioritet. Nogle forsøger at lave en mønt på de gennemsejlende turistbåde, men det er stadig risen, frugten og fiskene der her er omdrejningspunktet for livet i deltaet.

Oplev Mekong ved an af vore udflugter med privat guide – Læs mere her!

 

STIL SPØRGSMÅL - ELLER FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD
  • Kontakt os her

    Udfyld formularen med dine informationer og du vil modtag et tilbud fra os. Det er helt gratis og uforpligtende
  • Vietnam Rejser - Kontakt os
  • Ønsker du tilbud på flyrejse?

    Passagerinfo: For at kunne give pris og bestille rejse, skal vi bruge følgende information på alle rejsende: Fulde navn (som i passet) og fødselsdato.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Få en mail når det igen er muligt at rejse til Vietnam - og bliv samtidig tilmeldt vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at afmelde dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du kan bekræfte din tilmelding.

Med venlig hilsen
Vietnam Rejser